Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Investiții de zeci de milioane de lei, în derulare în comuna Aninoasa

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, supraveghează cu atenție și supervizează toate lucrările de utilitate publică care se execută în momentul de față în localitățile din județ. Unul dintre cele mai mari proiecte implementate vreodată în Dâmbovița este cel privind dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. Valoarea investiției se ridică la peste 450.000.000 de euro. Ca parte a acestui proiect, este extinderea rețelei de canalizare cu 1,5 km pe Valea Sasului, în satul Viforâta, comuna Aninoasa. Pe acest șantier se lucrează în forță.

Ne informează Corneliu Ștefan că tot în această localitate se reabilitează stația de pompare și se extinde cu 2,8 km conducta de aducțiune a apei potabile. Valoarea lucrărilor executate în comuna Aninoasa, prin acest program, este de aproximativ 6.200.000 de lei, primăria condusă de Vlăduț Niculae contribuind cu suma de 120.000 de lei.

Proiectele de dezvoltare din comuna Aninoasa nu se opresc aici. Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), susține financiar modernizarea localității. Anul trecut, au fost finalizate lucrările pe mai multe străzi din satul Săteni, CJ Dâmbovița contribuind cu 400.000 de lei din valoarea totală a lucrărilor care s-au ridicat la 1.100.000 de lei.

Anul acesta, în a treia sesiune a PJDL, Consiliul Judeţean Dâmbovița cofinanțează alte trei proiecte importante, respectiv: modernizarea de străzi, amenajarea unui loc de joacă la Grădinița Săteni, spații de recreere și loc de joacă în satul Săteni. Cele trei investiții au o valoare totală de aproximativ 5.700.000 de lei, iar Consiliul Judeţean Dâmbovița contribuie cu 2.500.000 de lei.

Prin Programul Național „Anghel Saligny”, se înființează la Aninoasa rețea nouă de canalizare pe șase străzi și se reabilitează rețeaua existentă de pe alte șapte. Suma necesară pentru materializarea acestui obiectiv este de aproximativ 4.300.000 de lei.

De asemenea, de la începutul luni august se lucrează la modernizarea a cinci străzi din satul Săteni și a altei artere de circulație din satul Aninoasa. Finanțarea de 8.800.000 de lei este asigurată tot prin Programul Național Anghel Saligny.

„Se lucrează în județul Dâmbovița pe toate palierele investiționale, începând de la modernizarea de drumuri și extinderea rețelelor de apă potabilă și apă menajeră, proiecte cu finanțare europeană sau guvernamentală și continuând cu cele 187 de proiecte ale administrațiilor publice locale susținute financiar de Consiliul Județean Dâmbovița prin Programul Județean de Dezvoltare Locală”, a precizat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

A prins contur creșa cu cinci săli de grupă pe care o construiește Primăria Titu

Publicat

pe

Lucrările care vizează construirea unei creșe cu cinci săli de grupă și multiple facilități în orașul Titu se desfășoară fără sincope. Imobilul edificat de Primărie a prins deja contur. Capacitatea unității va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani.

Pe lângă cele cinci săli de grupă, creșa va mai avea două zone de acces cu vestiare, două săli multifuncționale, bucătărie și depozit de alimente, zonă de îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă pentru gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe terasă acoperită de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile – panouri glisante – trafor din lemn amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni execută lucrări de reabilitare și modernizare pe strada Mihai Eminescu

Publicat

pe

Municipalitatea morenară desfășoară, în această perioadă, ample lucrări de modernizare și reabilitare pe strada Mihai Eminescu. Investiția este realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii publice urbane în municipiul Moreni”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Lucrările incluse în acest proiect prevăd asfaltarea străzilor Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și Aleea Prahovei și amenajarea sensului giratoriu (în zona LIDL), plus parcări și trotuare.

„Se mai are în vedere realizarea canalizării pluviale pe străzile Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și cale de acces spre Piața Agroalimentară”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats