Connect with us

ACTUALITATE

Beneficiile pentru sănătate ale ciupercii tibetane Cordyceps

Publicat

pe

Cordyceps, cunoscută și sub numele de ciupercă tibetană, este un gen de ciuperci parazite cu peste 750 de specii diferite, care cresc la mari altitudini, în regiunea Tibetului, Chinei și Nepalului. Aceasta este recunoscută pentru stilul său de viață neobișnuit. Ea parazitează insecte și consumă atât nutrienții din corpul acesteia, cât și țesuturile. Astfel, devine capabilă să se reproducă. Însă, organismul este renumit și pentru niște potențiale proprietăți medicinale, unele fiind confirmate și de diferite studii. Iată care sunt acestea.

Proprietăți antiinflamatoare

Cordyceps – ciuperca-tibetană  este recunoscută în medicina tradițională asiatică pentru proprietățile sale antiinflamatoare notabile. O anumită componentă specifică a ciupercii ar putea aduce beneficii în cazul inflamației specifice unor afecțiuni cronice. De exemplu, un compus activ numit cordycepin prezent în Cordyceps, ar putea reduce inflamația asociată cu boala Parkinson, astmul, hepatita și artrita reumatoidă. Acesta, în combinație cu alte substanțe, ar putea avea și potențialul de a contribui la o scădere a inflamației din organism asociată cu obezitatea. Mai mult decât atât, când este aplicată local, ciuperca ar putea ajuta la calmarea inflamației pielii.

Așadar, putem vorbi despre o eventuală abordare alternativă sau complementară în gestionarea anumitor afecțiuni cronice inflamatorii și în ameliorarea simptomelor asociate cu inflamația pielii.

Îmbunătățirea metabolismului energetic

Cordyceps este renumită și pentru niște eventuale proprietăți de îmbunătățire a metabolismului energetic. Mai exact, această ciupercă poate contribui semnificativ la creșterea nivelului de energie. Aceasta ar putea oferi un „boost” de energie de-a lungul zilei, ar putea ajuta la o reducere a nivelului de oboseală și ar putea chiar să aducă beneficii din punct de vedere al performanței sexuale, fiind utilizat adesea de persoanele mai în vârstă.

Cordyceps ar putea de asemenea îmbunătăți performanțele fizice, fiind un aliat de încredere pentru sportivi. Deși dovezile oferite de cercetările științifice nu sunt foarte clare, am putea vorbi despre un efect al ciupercii cu privire la absorbția și utilizarea oxigenului în timpul activităților fizice.

Reglarea glicemiei

Reglarea glicemiei este un subiect de mare interes în domeniul sănătății, dat fiind numărul tot mai mare de persoane care suferă de diabet zaharat. Se pare că această ciupercă ar putea avea proprietăți antidiabetice remarcabile. Compușii prezenți în Cordyceps ar putea exercita un efect similar cu cel al insulinei. Mai precis, aceștia ar putea contribui la scăderea nivelului de zahăr din sânge, dar ar putea oferi și beneficii cu privire la rezistența la insulină a organismului.

Deși cercetarea în acest domeniu nu este la fel de vastă ca în cazul altor beneficii ale Cordyceps, există indicii că această ciupercă ar putea avea avantaje și în cazul dislipidemiei. Dislipidemia este un dezechilibru al nivelurilor de lipide (grăsimi) din sânge, care poate duce la afecțiuni cardiovasculare.

Cum se poate utiliza Cordyceps (ciuperca tibetană)?

Cordyceps poate fi utilizată în diverse moduri pentru a beneficia de proprietățile sale terapeutice. Cea mai comună metodă de utilizare este sub formă de suplimente alimentare. Aceste suplimente sunt adesea disponibile sub formă de capsule, pulbere sau tinctură, iar unele pot fi adăugate la o varietate de mâncăruri și băuturi. Este important de reținut că suplimentele nu pot înlocui un tratament medicamentos și nu vor avea efecte miraculoase. Înainte de a începe administrarea lor, ia legătura cu un medic.

În formă naturală, ciuperca este mai dificil de găsit. Totuși, aceasta nu ar trebui consumată crudă, deoarece ar putea provoca reacții adverse, inclusiv diaree, greață și crampe abdominale.
Ciuperca tibetană Cordyceps poate fi un supliment natural valoros, cu proprietăți antiinflamatoare notabile și capacitatea de a îmbunătăți metabolismul energetic și de a regla glicemia. Utilizarea acesteia poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate. Poți încerca anumite suplimente, dar nu uita să ceri sfatul medicului înainte de administrare. (P)

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

1 IUNIE 2024: Nu rata activitățile organizate de Camera de Comerț Dâmboviţa pentru copii!

Publicat

pe

Camera de Comerț, industrie și Agricultură Dâmbovița a pregătit și anul acesta activități interesante pentru copii, cu prilejul zilei de 1 iunie.

Prin urmare, sâmbătă – 1 iunie 2024, între orele 10:00 și 13:00, se vor organiza, la sediul Camerei de Comerț Dâmboviţa – Calea Câmpulung , Nr. 6A, Târgoviște, următoarele activități:
– Ateliere de creație: lego, puzzle, desen
– Club de robotică Code School Clubs Targoviste
– Puctură pe față DINI LAND
– Karaoke și Mini Disco
– Festivalul Culorilor. Crează-ți propriul univers cu creta!
– Copiii în acțiune: Întâlnire cu Poliția – Siguranță și distracție
– Multe alte surprize.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Va fi mare sărbătoare pe 26 mai 2024 la Ghimpați (oraș Răcari). Detalii aici

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, Primăria și Consiliul Local Răcari, județul Dâmbovița, organizează, în colaborare cu Asociația Ghimpați 2008, o serie de manifestări cultural-sportive, artistice și religioase prilejuite de împlinirea a 452 de ani de la prima atestare documentară a localității Ghimpați.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite