Connect with us

ACTUALITATE

În martie constructorul turc ESTA demarează lucrările de modernizare la patru benzi a DN71, Bâldana – Târgoviște

Publicat

pe

În luna martie, firma de construcții ESTA din Turcia va demara lucrările privind modernizarea și lărgirea la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Din câte am aflat, este primul contract mare pe care turcii de la respectiva companie îl câștigă în România. Valoarea investiției este de 870 milioane de lei. Durata execuției este de 36 de luni, respectiv un an pentru proiectare și doi ani pentru realizarea lucrărilor. De precizat că tot ESTA se va ocupa și de reabilitarea și modernizarea tronsonului Târgoviște-Sinaia, pe o distanță de 59 de km. Contractul pentru acest traseu are o valoare de 1,2 miliarde de lei. Proiectul tehnic trebuie să fie gata până în octombrie 2024.

„De la București la intersecția Bâldana (Dâmbovița) DN 7, drumul vechi spre Pitești, este la profil de 4 benzi, iar din martie se vor lărgi și restul de 44 kilometri până la Târgoviște”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu.

A mai spus Săvoiu că ziua de vineri, 16 februarie 2024, a fost una istorică pentru infrastructura rutieră națională care străbate județul Dâmbovița.

„Am participat, alături de Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, la ședința comisiei tehnico-economice din cadrul CNAIR, la avizarea Proiectului de autorizare pentru execuția lucrărilor de lărgire la 4 benzi a DN71 pe tronsonul Baldana-Târgoviște. După acest important moment, pe graficul de realizare a investiţiei urmează în scurt timp emiterea autorizației de construire de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România.

Antreprenorul va avea dreptul legal să deschidă primele fronturi de lucru în șantier, cu acordul supervizorului, pentru relocări de utilități și lucrări de terasamente în intravilane pe secțiunile unde proiectele tehnice și de detaliu pot fi aprobate fără condiții suplimentare. În paralel, se vor putea finaliza în scurt timp documentele necesare inițierii și emiterii Hotărârii de Guvern de expropiere. Este un lucru extrem de bun realizarea expropierilor la faza Proiectului de autorizare, deoarece limitele cadastrale ale terenurilor expropriate sunt stabilite pe baza unui proiect tehnic revizuit mai ales atunci când SF-ul este realizat cu ani în urmă. În acest fel, vor fi evitate expropierile inutile și vor fi reduse la minim expropierile suplimentare pe perioada realizării investiției”, a declarat secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite