Connect with us

ACTUALITATE

In memoriam, Costel Preda. Un om bun, cinstit și drept, reper profesional și moral

Publicat

pe

Pe 25 februarie se împlinesc 5 ani de când a trecut la cele veșnice directorul Direcției Silvice Dâmbovița, inginerul Costel Preda. Ce iute curge timpul! Din păcate, înghesuiți de tumultul existențial, peste noi, se așterne prea repede uitarea. Și, după cum constatăm fiecare, acolo unde ne aflăm, nu contează funcția, poziția, spiritul și aplecarea spre binele semenilor și al comunității de care a dat dovadă cel plecat dintre noi. Amintirile se fac mici, mici și, ușor-ușor, se pierd în zbuciumul vremii…

Vicarul eparhial Ionuț Ghibanu nu a uitat de directorul Costel Preda, de rolul pe care acesta l-a avut în domeniul pe care l-a coordonat cu cinste, în rostul comunității, în dăruirea și aplecarea către biserica strămoșească.

„A trecut deja jumătate de deceniu de la trecerea la cele veșnice a lui Costel Preda, distinsă personalitate a comunității noastre locale, membru în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Târgoviștei și membru al Adunării Naționale Bisericești a Bisericii Ortodoxe Române.

Adevărat reper profesional și moral, prietenul Costel a rămas în memoria noastră ca un om bun, cinstit, drept, gata să ajute tot timpul, blând și dăruitor, un adevărat lider în domeniul silviculturii, precum și o binecuvântare pentru toți cei care ne-am bucurat de prezența sa.

Ajutorarea aproapelui și lucrul bine făcut au fost o adevărată deviză nescrisă a sa, fiindcă nu a pregetat să mărturisească bunătatea și bucuria prin toate faptele sale, punându-și amprenta peste tot pe unde a mers, asupra oamenilor și a locurilor.

Foarte apropiat de Biserica noastră strămoșească, a ajutat numeroase lăcașuri de cult din Eparhia noastră, fiind un adevărat binefăcător pentru multe comunități parohiale pe care le-a sprijinit.

A impus un adevărat standard profesional ca Director al Direcţiei Silvice Judeţene, fiind omul potrivit la locul potrivit, cel care a reușit să aducă onoare, demnitate și eficiență unei instituții importante de pe plan local.

Am apreciat prezența sa la sfinţirea altarului Catedralei Naţionale din Bucureşti, în anul 2018, deși spunea că nu se simte prea bine. Dar, Costel avea conștiința că ia parte la un adevărat eveniment istoric, memorabil și despre care se va vorbi în istorie multă vreme.

A trecut cu demnitate și curaj la cele veșnice, lăsând în urma sa o soție iubitoare și devotată, pe distinsa doamnă Luminița, profesor respectat, apreciat și cunoscut pe plan local, dar și Inspector Școlar General al Județului Dâmbovița, precum și un fiu, pe Sergiu, membru în Adunarea Eparhială, care duce mai departe calitățile remarcabile moștenite din familie.

Suntem aproape de familia sa, amintind mereu de faptele sale bune și de tot ceea ce a făcut frumos și memorabil pentru Biserica și pentru comunitatea noastră, rugându-ne pentru sufletul său! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Veșnica lui pomenire”, a scris vicarul eparhial Ionuț Ghibanu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite