Connect with us

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: Guvernele Orban, Cîțu și Ciucă au avut miniștri care nu și-au înțeles deloc mandatul!

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a atras atenția, în nenumărate rânduri, înainte de a funcționa coaliția, pe când PNL se afla singur la guvernare sau în tandem cu USR, atenția asupra faptului că gestionarea resursele energetice românești se face prost. Cel mai contestat ministru al acelor vremuri, nu prea îndepărtate, a fost Virgil Popescu. Măsurile luate de acesta sau indiferența manifestată au declanșat mecanismul problemelor pentru România, la capitolul energie, probleme cu care ne confruntăm, din păcate, și acum.

„Guvernele Orban, Cîțu și Ciucă au avut în componența lor miniștri care nu și-au înțeles deloc mandatul sau, mai grav, l-au transformat în instrument personal. Cel mai negru dintre ei este, de departe, Virgil Popescu. Pe timpul vieții noastre, România a importat gaz din Rusia și din alte state dar tot resursă rusească, adică a alimentat economia lor de război. Nu a pornit nici o investiție de producție majoră, a susținut doar oameni neprofesioniști dar obedienți pe care i-a manipulat în interesul lui, iar efectul a fost pierderea tuturor oportunităților pe care România le-a avut timp de 3-4-5 ani consecutiv”, a spus Radu Popa.

Încă din 2020, în aparițiile sale publice, pe rețelele de socializare și în Parlament, deputatul Radu Popa le-a tot recomandat guvernanților să pornească exploatarea zăcământului de gaze naturale de la Caragele. De-abia săptămâna trecută, spune Radu Popa, ministrul Burduja a anunțat că va începe exploatarea acelei resurse deosebit de importante.

„Din 2020 tot spun că la Romgaz e o problemă cu managementul companiei, pentru că centrala de la Iernut, deși e aproape gata, 92%, este recepționată, dar nu reușesc să o termine și să o pună în funcțiune. În 2021, Virgil Popescu promitea că o termină în 12 luni. Vara trecută, nepotul lui, actualul director al Romgaz, spunea că mai are nevoie de 246 de milioane de euro și de încă 12 luni. Acum 6 luni, DNA s-a dus peste ei și le-a ridicat actele. Probabil că începe dansul acolo”, a scris deputatul PSD.

Mai precizează Radu Popa, cu mâhnire, că Grecia, o țară fără gaze naturale și fără alte tipuri de resuse cu valoare energetică, care nu dispune decât de soare și mare, a cumpărat ENEL România. Acum, grecii, din postura de proprietari, fac afaceri direct cu guvernele României și SUA.

„Îi felicit! Giorgos Stassis joacă o carte pe care am fi putut să o folosim și noi, dacă nu am fi avut niște vânători de milion pe scaune de miniștri”, a adăugat parlamentarul social-democrat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Desfășurare masivă a forțelor de ordine la meciul Chindia – Steaua

Publicat

pe

Târgoviște. 20 aprilie 2024, ora 10:00. Strada Justiției, plină ochi de jandarmi și poliție. Echipaje înarmate până-n dinți. Câini polițiști. Mascați. Trupe antitero. Nu am mai văzut așa ceva de la mitingul lui Liviu Dragnea, când întreg orașul era blocat și nu mai puteai intra decât pe bază de parolă. Ce vremuri și oameni ciudați! Pe sus. Pe funcții.

Azi nu a fost miting electoral. Nici grevă sau vreun alt tip de protest. A fost meci. Pe „Eugen Popescu”. Chindia a jucat cu Steaua București. Aha! Acum ați priceput care a fost treaba cu desfășurarea de forțe. Au venit ultrașii. Galeria Stelei. Una dintre cele mai organizate, unite, dar și violente structuri de suporteri din România. Nu au venit prea mulți la Târgoviște. Vreo 450. Au ocupat tribuna rezervată galeriei oaspeților. O mare de tricouri negre. Trupă compactă. Nervoasă. Nu pe meci și pe echipe, cât pe altele. Vorbim mai târziu. Spectatori, vreo mie.

La tribuna oficială, după sticlă, lume putință. L-am remarcat pe președintele clubului, Gabriel Boriga, la un moment dat, pe primarul Cristian Daniel Stan. Crainicul, ușor timid, prezintă echipele. Pronunță numele antrenorului de la Chindia. Diego Longo. Dinspre galeria târgovișteană, micuță, dar jucăușă, se aude lung, drept răspuns: Huoooo!!!

Partida a pornit la viteza a doua. Pase de relaș, de așezare în teren. Acomodare. Cu gazonul, cu mingea, cu spectatorii. Două bannere cât casa, în zona suporterilor de la Steaua. „Liber să fii ultra” și „Fapte, nu vorbe”.

Se mai încinge un pic jocul. Fără tehnică. Emoții. Steliștii stau mai mult în jumătatea noastră de teren. Câteva faze de gol. Nu tari. Acolo, să fie. Aplauze. Domoale.

Suporterii Stelei au câteva momente de spectacol. Scandează la unison partituri ce par a fi departe de arena sportivă. „Muie PSD”. Am auzit și ceva despre Ciolacu, parcă și Federația Română de Fotbal a fost cântată. Șlagărul zilei al galeriei a fost „Faceți ceva pentru Steaua, altfel de noi nu veți scăpa”.

Minutul ’29. Ocazie mare a Chindiei. Pierdută. Și au mai fost! Am remarcat la jucători nehotărâre, neatenție, debusolare, lipsa tehnicii. Șuturi la poartă slabe, imprecise. Parcă nu voiau să dea gol! Jucătorii de la Chindia au avut mai multe ocazii. Ratate, din păcate. Meciul s-a încheiat 0-0.

Nu au fost incidente. Partidă fără dat la gioale. Un singur cartonaș galben luat de un jucător de la Steaua pentru simularea unui fault. Prelungiri – 4 minute, dar nu s-au întâmplat minuni…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite