Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Școală nouă, inaugurată la Mătăsaru. Proiect de 7 milioane de lei

Publicat

pe

Naie Radu, unul dintre primarii dâmbovițeni de cursă lungă, a reușit să ducă la capăt încă un proiect important pentru comunitate, pentru viitorul comunei Mătăsaru. Vorbim despre o nouă școală gimnazială, construită cu fonduri obținute Programul Operațional Regional. Valoarea investiției a depășit 7.000.000 de lei.

Instituția de învățământ este amplasată în satul de centru, pe DN 7. Unitatea educațională dispune de 8 clase, laboratoare, cabinet medical și izolator, spații sanitare, cancelarie și o încăpere pentru depozitarea produselor alimentare destinate copiilor, în special cele incluse în Programul “Lapte și Corn”.

Deocamdată, se așteaptă dotarea cu mobilier și echipamente didactice. Acest lucru se va întâmpla înainte de începerea noului an școlar 2024-2025. Misiunea revine Consiliului Județean Dâmbovița, care va aloca pentru dotările specifice 1.130.000 de lei.

„Cei 140 de copii care vor învăța în cele 8 clase ale școlii se vor bucura de cele mai bune condiții. Consiliul Județean Dâmbovița va asigura dotările școlii prin achiziția mobilierului, a materialelor didactice și a echipamentelor digitale, acestea având o valoare totală de 1.130.000 de lei”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

La momentul inaugural au mai fost prezenți: vicepreședinții CJD – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, subprefectului Marian Tănase, inspectorului școlar general – Adriana Tudose, senatorul Titus Corlățean, deputatul Radu Popa și consilieri locali și județeni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite