Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Teren de minifotbal dat în folosință în satul Butoiu de Sus. Investiție finanțată prin PJDL

Publicat

pe

Încă o investiție de utilitate pentru comunitatea de la Hulubești a fost inaugurată, ieri, în satul Butoiu de Sus. Prin implicarea primarului Ion Cursureanu și cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, al președintelui Corneliu Ștefan, a fost dat în folosință un teren de minifotbal cu gazon sintetic. De această bază sportivă vor beneficia elevii școlii din Butoiu de Sus și tinerii din comună amatori de mișcare și sport.

Obiectivul a putut fi materializat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL). Valoarea investiției a depășit 500.000 de lei. Primarul Ion Cursureanu le-a vorbit celor prezenți, cetățeni ai așezării, reprezentați ai autorităților locale și județene și parlamentari, despre necesitatea construirii unui asemenea obiectiv destinat iubitorilor de sport, de petrecerea timpului liber într-un mod sănătos.

„Prin amenajarea acestui teren, am făcut o mare bucurie copiilor și tinerilor din sat. Aici vor putea juca fotbal fie zi sau chiar la răcoarea nopții, terenul beneficiind și de instalație de nocturnă. Nimic din ce este aici nu s-ar fi putut face fără sprijinul președintelui Consiliului Județean, Corneliu Ștefan. Fără sprijinul senatorului Titus Corlățean și a deputatului Radu Popa”, a spus Ion Cursureanu.

 

A mai amintit edilul și de alte lucrări de infrastructură locală pe care le-a edificat prin sprijinul financiar al administrației județene.

„Lucrările de asfaltare din satul Butoiu de Sus, pe vale, au fost realizate tot cu ajutorul președintelui Corneliu Ștefan. De un an mă tot duc la dânsul și vorbim despre lucrările de reabilitare pentru Butoiu de Sus. Îmi cer scuze pentru faptul că am insistat foarte mult, dar nu am avut încotro. Mi-am luat un angajament față de cetățeni și m-am ținut mereu de el.”

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a recunoscut că așa s-a întâmplat. Primarul de la Hulubești a insistat continuu pentru a fi sprijinit în vederea execuției unor obiective de interes local.

„În fiecare dimineață, domnul primar a venit la mine în birou. Discutăm despre asfaltarea drumului de la Butoiu, cu stratul doi de asfalt, despre locul de joacă, terenul de sport, despre ce asocieri mai facem și tot așa. Nu domnul primar trebuie să spună dacă s-au făcut aceste investiții, ci locuitorii. Noi am realizat doar ceea ce am promis. Aici este meritul domnului primar pentru că s-a zbătut pentru fiecare proiect in parte. Vă felicit pentru investiția în noul teren de mini-fotbal. Este un proiect în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Și la Hulubești și în restul localităților, aceste investiții sunt foarte importante pentru comunitatea locală”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Senatorul Titus Corlățean, prezent la inaugurarea de ieri de la Hulubești, a felicitat conducerea Primăriei și pe cea a Consiliului Județean Dâmbovița pentru implicarea în realizarea acestui obiectiv absolut necesar în viața unei comunități normale, în care trăiesc copii și tineri dornici de sport, de mișcare.

„Întotdeauna, o școală și un teren de sport sunt lucruri care îți îmbunătățesc sănătatea. Este atât de bine să-i vezi pe copii având la picior, nu o sticlă, ci o minge de fotbal, făcând sport. Tentațiile sunt foarte mari astăzi, vedem foarte mulți tineri cum se pierd. Administrația locală de la Hulubești, cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, a procedat foarte bine construind acest teren de sport” a spus Titus Corlățean.

Iată că Programul Județean de Dezvoltare Locală își dovedește din plin utilitatea, Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat peste 180 de milioane de lei pentru implementarea a 230 de proiecte de interes comunitar în 80 de localități ale județului Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite