Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primar Mihai Polițeanu: Ploiești a devenit o republică independentă de feuda gunoaielor din Prahova

Publicat

pe

Primarul municipiului Ploiești, Mihai Polițeanu, a anunțat că, de astăzi – 7 februarie 2025, a eliberat orașul de „mafia gunoaielor” și că „nu mai există drum înapoi”, oricâte amenințări se fac în stânga și în dreapta, oricâte minciuni și dezinformări se lansează.


Situația la zi, așa cum a fost prezentată de primarul Mihai Polițeanu: 


● Ploieștiul a părăsit ADI Deșeuri pe 12 decembrie 2024 printr-un act unilateral de voință, exprimat prin votul reprezentanților ploieștenilor din Consiliul Local, care este singurul ce poate decide dacă, când și cum intrăm sau ieșim, ca oraș, dintr-o structură asociativă privind gestionarea deșeurilor. Nicio firmă de salubritate, nicio groapă de gunoi, nici ADI Deșeuri, nici măcar servitorii mafiei gunoaielor de la ADI Deșeuri nu pot decide destinul Ploieștiului.
● Astăzi, avem în Ploiești o nouă firmă de salubritate, printr-o procedură de achiziție legal îndeplinită și printr-un contract semnat direct – nu prin samsarii de la ADI Deșeuri – între orașul nostru și compania Brantner. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de doi ani, cu posibilitate de întrerupere la momentul finalizării unei proceduri de achiziție publică pe termen lung, care va fi demarată în cursul lunii martie. De regulă, aceste proceduri durează cel puțin un an pentru finalizare.

Firma Brantner vine în Ploiești pentru a oferi servicii de colectare și transport a deșeurilor menajere cu un număr de 28 de utilaje, dintre care 19 sunt noi-nouțe. Toate cele 28 de utilaje îndeplinesc norma de poluare Euro 6, adică sunt cele mai puțin poluante posibil și reprezintă mai mult decât dublul numărului de utilaje pe care le-a avut fostul operator.


Din punct de vedere contractual:


● Urmează 10 zile de mobilizare, adică de pregătire pentru începerea efectivă a furnizării serviciilor de colectare și transport. Asta se va întâmpla până pe 17 februarie.
● Pe 17 februarie, compania Brantner va prelua colectarea și transportul deșeurilor în municipiul Ploiești.
● Începând cu aceeași dată, vor fi ridicate autorizațiile de acces în municipiul Ploiești pentru autospecialele Rosal. I-am informat deja despre acest lucru.


Ce probleme pot apărea în aceste zile:


● Compania Bin Go Solutions (fostă UWS/Rosal) și ADI Deșeuri au început o campanie agresivă, publică și subterană, de amenințări, dezinformări și minciuni grosolane – declarații și telefoane cu iz de șantaj, specifice mafiei deșeurilor care a dominat Ploieștiul și Prahova timp de un deceniu.
● Având în vedere disperarea lor, există posibilitatea ca Rosal să saboteze serviciul de salubritate în următoarele zile. Suntem pregătiți, dar e evident că vom avea nevoie de sprijinul și înțelegerea ploieștenilor pentru a câștiga această bătălie dură cu o mafie înțepenită în Ploiești de peste 10 ani.
● Având în vedere că acțiunile primăriei înseamnă, de facto, destructurarea mafiei deșeurilor în Ploiești, există inclusiv posibilitatea ca Bin Go Solutions (fostă UWS/Rosal) să refuze să părăsească Ploieștiul după data de 17 februarie. De la acea dată, nu vor mai avea autorizații de acces pentru utilaje, iar Poliția Locală își va face datoria.

În oricare dintre cazurile de mai sus, conducerea Rosal și conducerea ADI Deșeuri se vor îndrepta cu viteză spre o zonă penală – a declarat primarul Mihai Polițeanu. (Video aici)

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Primarul orașului Găești a pierdut procesul pentru incompatibilitate. Își va pierde mandatul

Publicat

pe

Vuiește Găeștiul. Actualul primar al orașului, Grigore Gheorghe, a pierdut procesul în care era acuzat de incombatibilitate de către Agenția Națională de Integritate (Nota redacției: a făcut parte din Consiliul de Administrație al unei unități de învățământ în timp ce era viceprimar). Cauza s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a dat o decizie nefavorabilă edilului de la Găești.

Această situație este recunoscută de Grigore Gheorghe care, ieri, pe o rețea de socializare, a postat o declarație video în care recunoaște pierderea bătăliei și vorbește de faptul că lupta nu s-a încheiat totuși. Conform deciziei date de Înalta Curte de Casație și Justiție, Grigore Gheorghe își va pierde mandatul de primar. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Grădinița cu program prelungit Nr. 2 a fost redată copiilor complet schimbată

Publicat

pe

Încă un moment important din cronologia succeselor investiționale în infrastructura educațională din municipiul Târgoviște s-a consumat astăzi, 17 martie 2025. În prezența primarului Cristian Daniel Stan, a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a inspectorului școlar general Valentin Stancu, a viceprimarilor Cătălin Rădulescu și Constantin Cosma și a administratorului public Gabriel Boriga, a fost repusă în funcțiune, după ample lucrări de reabilitare și modernizare, Grădinița cu program prelungit Nr. 2 din Târgoviște. Gazdă a fost directorul instituției de ocrotire și învățământ preșcolar, Loredana Ștefan.

Lucrările de reabilitare și modernizare au fost realizate printr-un proiect derulat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investiția s-a ridicat la circa 7 milioane de lei. După cum a precizat primarul Cristian Daniel Stan, grădinița și-a schimbat radical imaginea. Totul este nou, modern. Lucrările au scos în evidență, elegant, în conformitate cu normele europene, toate spațiile destinate educației și petrecerii timpului liber de către copii. Sălile sunt largi, spațioase, luminoase, mobilate cu gust, cu elemente adecvate, în ton cu educația preșcolarilor.

Primarul municipiului Târgoviște a ținut să mulțumească președintelui Consiliul Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, pentru sprijinul necondiționat pe care îl acordă componentei educație de la nivelul întregului județ. La rândul său, Corneliu Ștefan a spus că educația și sănătatea sunt componente prioritate în demersul investițional demarat de administrația județeană.

Proiectul de la Grădinița cu program prelungit Nr. 2 Târgoviște este o dovadă că dezvoltarea infrastructurii educaționale și a celei de sănătate sunt deosebit de importante pentru toți dâmbovițenii. A mai precizat președintele CJD că, la nivelul întregului județ, se află în cursul de implementare unul dintre cele mai mari proiecte de dezvoltare a infrastructurii educaționale din România. Vorbim de investiții de 65 milioane de lei în aparatură performantă, calculatoare, table interactive și mobilier de care vor beneficia elevii din 63 de unități școlare din 52 de localități din județ.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Valentin Stancu, apreciază implicarea autorităților locale și a celor județene în procesul de modernizare și dotare a unităților de învățământ din județul Dâmbovița, pornind de la creșe, grădinițe și până la școli gimnaziale, licee și colegii.

În cadrul conferinței de presă, primarul municipiului Târgoviște a amintit și celelalte obiective educaționale care sunt incluse în ample proiecte de reabilitare și modernizare. Vorbim de Colegiul Național Ion Ghica, de Școlile „Tudor Vladimirescu”, „Grigore Alexandrescu”, Școala Gimnazială „Vasile Cârlova”, proiectul de la Școala Constantin Brâncoveanu și grădinițele nr. 3 și 14. De asemenea, se pregătește documentația pentru Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”. Este vorba de 400 de milioane de lei pentru tot ceea ce înseamnă reabilitare și modernizare a infrastructurii educaționale în municipiul Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite