Connect with us

OPINII

Ţara crizaţilor politic!

Avem o nouă criză politică marca Liviu Dragnea! Cine va fi noul premier, nu mai contează. Oricum, e garantat doar 6 luni! Ne-am obişnuit cu jocurile ciudate, neinteligibile, neprincipiale ale social-democraţilor conduşi de Liviu Dragnea spre distrugerea finală. Au un noroc orb pseudopoliticienii PSD aflaţi la putere. Nu există o opoziţie puternică, lideri de substanţă, cu discurs, cu mesaj credibil.

Publicat

pe

Avem o nouă criză politică marca Liviu Dragnea! Cine va fi noul premier, nu mai contează. Oricum, e garantat doar 6 luni! Ne-am obişnuit cu jocurile ciudate, neinteligibile, neprincipiale ale social-democraţilor conduşi de Liviu Dragnea spre distrugerea finală. Au un noroc orb pseudopoliticienii PSD aflaţi la putere. Nu există o opoziţie puternică, lideri de substanţă, cu discurs, cu mesaj credibil.

Opoziţia este şi ea în pom, ce-i drept pe o cracă mai sigură, de unde urmăreşte ghiduşiile partidului de guvernământ. Şi, în lipsa unui asemenea segment absolut necesar într-o democraţie autentică, Dragnea îşi face de cap. Ca pe Vlaşca! Ca la cules de păpuşoi!

Este pentru prima oară în istoria României postdecembriste când se întâmplă aşa ceva. O anomalie de proporţii tolerată de interese. Asta nu înseamnă democraţie, cum vor unii să ambaleze această mizerie. Este un exces masiv, un cancer al societăţii. Celulele politice bolnave se multiplică la nesfărşit, până când vor distruge organismul democratic.

Jocul absurd pe care îl trăim zilele acestea face bine la presă, la comentatori, la analişti. Au materie primă din belşug, subiecte, tensiune. Tot tacâmul! Ce mai interesează pe cineva Centenarul Marii Unirii, unitatea, solidaritatea? Ce mai este suta? Râd ungurii de noi cu gura până la urechi. Se ţin de burtă. Se uită Europa la noi chiorâş! Pasă cuiva?

Politicienii noştri, cum ajung la putere, au impresia că au luat România de nevastă şi bat la ea ca la fasole, cum li se pare că sunt înşelaţi. Nu îi interesează că se uită lumea la ei! Orgoliul trebuie satisfăcut!

Ion Obăgilă

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Guvernul Cîțu, acasă!

Publicat

pe

Vestea că mai marii cancelariilor europene au respins Planul Național de Redresare și Reziliență alcătuit de echipa PNL USR PLUS într-un mod ciudat, ghidat doar de interese de grup și de investiții incerte, nu a fost deloc surprinzătoare.

Analiștii politici și economici au tras destule semnale de alarmă vizavi de acest PNRR, scris parcă la comanda unor indivizi care abia așteptau să se conecteze la fondurile europene.

Pare absurdă, de neimaginat, replica de după ordinul Comisiei Europene gen stânga-împrejur. Acest imberb Cîțu, ajuns la putere fiindcă altul nu mai avea prin cutie Iohannis și care acum vrea să fie uns și șef al PNL , a spus că PNRR-ul nu a fost respins, ci doar retrimis. Este de studiat în școlile de politică acest tip de discurs, de mesaj care sfidează orice regulă în materie de responsabilitate, de conștiință, de demnitate politică. Pare declarația unui om care nu înțelege unde se află, unde ne-a dus. Nu pricepe că guvernarea lor este una inerțială, fără cap și coadă.

Într-o asemenea situație de criză, generată de umilința la care Guvernul României a fost supus de Comisia Europeană, în mod normal, firesc, ar trebui ca acest Cabinet să își dea demisia. S-ar impune constituirea de urgență a unui Guvern de Uniune Națională sau alegeri anticipate.

Cât să lași la putere o echipă care nu performează, care pune țara pe butuci? Cât să rabzi ca țara să fie condusă de Drulă, Năsui, Ghinea și madam Turcan? Respingerea PNRR sună ca un eșec. Guvernul Cîțu nu mai este credibil. Orice ieșire în spațiul public a reprezentanților săi are doar consistența nepriceperii și eșecului. Examen ratat. Acasă!

Citește în continuare

OPINII

Ignoranță oferi, în ignoranță vei pieri!

Publicat

pe

Președintele PNL, Ludovic Orban, ar fi trebuit să fie prezent, sâmbătă, în județul Dâmbovița, într-o scurtă vizită electorală. Trebuia să-l susțină pentru alegerile parțiale din 27 iunie pe candidatul liberal la Primăria comunei Braniștea, un cetățean pe numele său Mihai Vișinescu. Probabil, alegerile interne din PNL sunt mai importante pentru Orban decât candidatul de la Dâmbovița despre care nu știm prea multe. Nu l-am întâlnit niciodată, nu a avut până acum un zbor vizibil pe scena politică și nici colegii liberali de la județ nu au umblat prea mult la îmbunătățirea imaginii electorale a acestuia. Probabil nu le-a păsat. E după tradiție. Candidatul care este. Nu puteai, partid aflat la putere, să nu ai reprezentat în alegeri, fie ele și parțiale și pierzătoare.

De fapt, liderii locali ai PNL nu au nicio treabă cu presa locală. De la alegerile parlamentare din decembrie 2020 și până acum doar senatorul Virgil Guran a avut parcă două ieșiri timide în fața gazetarilor din Dâmbovița, fiindcă, pe bună dreptate, nu știa ce să mai spună, în contextul în care partidul pe care îl reprezintă a dat cu flit județului, iar partenerii de coaliție de la USR-PLUS le-a dat leapșă dând de pământ cu tortul promisiunilor liberale.

Despre ceilalți doi parlamentari, Gabriel Plăiașu și Liviu Balint, descălecat în Dâmbovița de prin Sălaj, nici nu se mai aude. Au stat departe de presă, de ochii opiniei publice. Doar Aurelian Cotinescu, liderul organizației PNL Târgoviște, a încropit câteva conferințe de presă onorate de jurnaliști pentru faptul că, în comparativ cu ceilalți colegi, încălecați pe funcții, a avut mult bun simț comunicațional și nici nu a lăsat să se vadă, chiar dacă poate exista, ura contra ziariștilor locali.

Și, atunci, să nu ne mai mirăm că presa nu prea a mers la Braniștea, chiar dacă se anunțase prezența lui Ludovic Orban? Măcar pentru candidatul pe care îl au acolo, liberalii îl puteau convoca la o întâlnire cu ziariștii, în cadrul căreia să spună ce are de gând să facă, să fie trecut prin filtrele de analiză. Au preferat să-l țină la cutie, ambalat și bun de scos doar pe ulițe.

La fel și la Cojasca. Liberalii au blocat funcționarea Consiliului Local, dar nu au venit măcar o dată să explice ce i-a determinat să facă acest lucru. Care este motivația centrală a gestului lor, care a ținut pe loc întreaga comunitate? Politicianul care ignoră presa, opinia publică, în ignoranță va pieri!

P.S. Sper să nu existe riscul ca, la o proximă întâlnire cu presa, demnitarii liberali, neobișnuiți deloc cu întrebările incomode, să procedeze precum colegul de la Brăila și să sară la bătaie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT