Connect with us

ADMINISTRAŢIE

DÂMBOVIŢA: Comuna Voineşti va avea cele mai mici preţuri din judeţ la apă şi canal!

Voineştenii se pot considera norocoşi! Datorită forţei de a negocia şi de a le reprezenta corect interesele a primarului Dănuţ Gabriel Sandu, locuitorii comunei vor beneficia de cele mai mici preţuri la serviciile de apă potabilă şi canalizare din judeţul Dâmboviţa. Edilul nu a vrut să rămână în Asociaţia Intercomunitară ADI Apă, respectiv să accepte furnizorul Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, preferând să iasă din acest conglomerat şi să marşeze pe ideea cedării reţelei locale de apă şi canalizară altui operator, care să practice preţuri mult mai mici şi astfel bugetul cetăţenilor să nu fie împovărat.

Publicat

pe

Voineştenii se pot considera norocoşi! Datorită forţei de a negocia şi de a le reprezenta corect interesele a primarului Dănuţ Gabriel Sandu, locuitorii comunei vor beneficia de cele mai mici preţuri la serviciile de apă potabilă şi canalizare din judeţul Dâmboviţa.

Edilul nu a vrut să rămână în Asociaţia Intercomunitară ADI Apă, respectiv să accepte furnizorul Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, preferând să iasă din acest conglomerat şi să marşeze pe ideea cedării reţelei locale de apă şi canalizară altui operator, care să practice preţuri mult mai mici şi astfel bugetul cetăţenilor să nu fie împovărat.

Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canalizare, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa va mai furniza serviciile de apă şi canalizare în Voineşti până în ultima zi a acestei luni. Unitatea urmează să se desfiinţeze în scurt timp.

CITEŞTE ŞI: Primarii au pus cruce Serviciului Public Judeţean de Apă şi Canalizare Dâmboviţa!

„Într-o şedinţă extraordinară a Consiliu Local Voineşti, unde a fost dezbătută tocmai această problemă deosebit de importantă, s-a luat hotărârea, cu unanimitate de voturi, să nu procedăm la delegarea de gestiune către Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa. Am găsit un operator avizat, care se va ocupa de reţeaua de apă şi canalizare a comunei Voineşti.

O să realizăm o încredinţare directă, pentru o perioadă de maximum 6 luni, urmând ca ulterior să efectuăm procedura de achiziţie publică conform Legii 98. Sunt bucuros pentru faptul că demersurile noastre, nu tocmai uşoare şi uneori destul de tensionate, au dus la rezolvarea unei probleme importante.

Astfel, de la 1 februarie 2018, locuitorii Voineştiului vor plăti apa potabilă cu trei lei, inclusiv TVA, iar serviciul de canalizare cu doi lei, inclusiv TVA”, a precizat Daniel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti.

Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canalizare ar fi putut scăpa de dizolvare dacă, în jurul acestei unităţi, ar fi existat o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară. Dar, cum acest lucru nu s-a putut realiza, unitatea îşi trăieşte ultimele zile.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Dragomirești, acțiune de igienizare a zonelor transformate în gropi de gunoi

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Primăria Dragomirești atrage atenția cetățenilor că aruncarea gunoaielor de orice natură în locuri neamenajate se sancționează cu amenzi între 3.000 și 6.000 de lei – pentru persoanele fizice și între 20.000 și 40.000 de lei – pentru persoanele juridice. De asemenea, se poate dispune și confiscarea atelajului sau a mașinii cu care se transportă deșeurile respective, vinovații având totodată obligația de a curăța întreaga zonă unde au fost depistați încălcând legea.

De precizat că administrația publică de la Dragomirești a acționat, cu ajutorul persoanelor care primesc ajutor social, pentru curățarea și igienizarea punctelor considerate „fierbinți” din acest punct de vedere, identificate ca urmare a unor controale inopinate ale Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

„Informăm cetățenii că toate zonele identificate cu risc de depozitare necontrolată a deșeurilor menajere au fost semnalizate prin montarea unor panouri care interzic aruncarea deșeurilor menajere și afișează cuantumul amenzilor care sunt aplicate în caz că vor fi prinși.

Totodată, vă avertizăm că locurile în care se aruncă de obicei gunoaie menajere sau de orice altă natură sunt atent monitorizate, inclusiv prin mijloace video, riscul de a fi prinși fiind extrem de mare”, se precizează într-o comunicare a Primăriei Dragomirești.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, finanțare pentru sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon (10-11 august 2021)

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a răspuns favorabil solicitării Arhiepiscopiei Târgoviștei și a alocat suma de 100.000 lei pentru susținerea cheltuielilor prilejuite de organizarea manifestărilor dedicate sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon (10-11 august 2021).

De asemenea, în aceeași ședință a CJ Dâmbovița, s-a aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar de 350.000 de lei pentru efectuarea de lucrări la mai multe biserici din județ.

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT