Conectați-vă cu noi

DEZVĂLUIRI

DOSAR: Ordinul de restricţie şi amenda, apă de ploaie în faţa unui criminal dezlănţuit!

Publicat

pe

Cazul Alexandrei, tânăra de 27 de ani, din Titu, omorâtă cu sânge rece de fostul iubit, subofiţer la o unitate militară din Târgovişte, a încins spiritele pe reţelele de socializare, dar şi în rândul celor care o cunoşteau.

Apropiaţii acesteia susţin că tragedia ar fi putut fi preîntâmpinată, dacă autorităţile ar fi intervenit la timp. Spun rudele că poliţiştii din Titu nu ar fi răspuns apelurilor disperate ale femeii hărţuite, că nu au ţinut cont de declaraţiile Alexandrei.

Tânăra îl părăsise de mai bine de o săptămână pe Florin Oprea. În tot acest timp, fiindcă era continuu ameninţată, pleca din casă numai însoţită de cineva din familie. Au ieşit la iveală o mulţime de date, din păcate prea târziu, care dovedesc că militarul era agresiv. Acesta fusese amendat cu 500 de lei de jandarmi pentru că a făcut scandal. S-a întâmplat cu o lună de zile în urmă.

Alexandra şi Florin (Sursa foto: cancan.ro)

Alexandra şi Florin (Sursa foto: cancan.ro)

Fosta soţie a subofiţerului Florin Oprea, cu care a avut o căsnicie de coşmar, a făcut public un certificat medico-legal datat din 2010. Tânăra, care avea atunci 23 de ani, a fost lovită de soţul său. Documentul a cântărit în faţa instanţei în procesul de divorţ pe care femeia l-a intentat, reuşind să obţină şi custodia copilului pe care îl aveau împreună. În document se precizează faptul că Mihaela, când a ajuns la spital, era însoţită de un reprezentant al Poliţiei Titu.

CITEŞTE ŞI: „Anchetă internă la Poliţia Titu, după omorul săvârşit într-un coafor din oraş”

Cert este că legislaţia românească nu precizează clar cum trebuie acţionat în astfel de situaţii de violenţă domestică. În general, poliţiştii se feresc să se implice în disputele conjugale. Oamenii legii nu pot aplica decât amenzi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice sau pot ancheta vinovaţii, dacă există plângeri în acest sens şi documente medicale. Mai pot să atragă atenţia verbal vinovatului să nu mai repete faptele reprobabile.

certificat medico-legal caz ofiter MApN

De obicei, în astfel de cazuri de agresivitate în căsnicie, se ajunge la divorţ şi, dacă situaţia o impune, la un ordin de restricţie dat de instanţa de judecată. Temporar sau permanent!

Din păcate, o tânără de 27 de ani, mama a doi copii, a fost omorâtă cu cruzime de fostul iubit în mijlocul unui oraş, deşi ea alertase oamenii legii că este hărţuită şi ameninţată. Alexandra Marin va fi înmormântată mâine la Titu Târg.

Astăzi, la Bucureşti, o altă femeie a fost omorîtă de fostul soţ, care a înjunghiat-o în grădiniţa unde-şi desfăşura activitatea. Ordinul de restricţie pe care-l obţinuse nu i-a salvat viaţa! Doi copilaşi au rămas orfani de mamă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Șoferul care a omorât un biciclist în Pietrari nu este la primul accident mortal!

Publicat

pe

de

În urmă cu câteva zile, în comuna Pietrari, județul Dâmbovița, pe DJ 712 A, s-a produs un accident de circulație care a îndurerat întreaga comunitate. Un bărbat de 40 de ani, care se deplasa pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din aceeași localitate.

Medicii sosiți la fața locului, în țipetele disperate ale soției, au încercat zadarnic să-l resusciteze.

VIDEO

Patru copii, cu vârste sub 14 ani, au rămas fără tată. Romeo Șontea era un om liniștit. Muncea ca zilier la o firmă din zonă. Nu deranja pe nimeni, își vedea de familia lui. Moartea sa a învolburat întreaga comună. Astăzi, Romeo Șontea a fost condus pe ultimul drum…

Tot mai multe voci susțin că tânărul care conducea mașina care l-a lovit pe Romeo nu ar fi mai avut ce să caute la volan, fiindcă ar mai fi fost implicat în astfel de fapte. Nu ar fi fost la prima tragedie produsă cu el la volan… Oamenii locului cer să se facă dreptate. Ancheta să fie efectuată cu maximă responsabilitate, iar vinovatul să plătească pentru fapta sa.

Impulsionați de cetățeni, de durerea care a căzut pe capul a patru copii, am pornit pe fir pentru a afla dacă într-adevăr conducătorul auto a mai fost implicat în alte evenimente rutiere soldate cu victime. Și iată ce am aflat. Tânărul Marius D., în 2016, a fost autorul unui accident de circulație soldat cu moartea unui om. Culmea, tot un biciclist. Tragedia s-a produs pe DN 72A, Târgoviște-Câmpulung, în curba din panta de la Dragomirești.

Pentru fapta sa, Marius D. a fost trimis în judecată și condamnat la un an și șase luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei și termen de încercare 3 ani. Sentința a fost dată în 2018, ceea ce ar denota că termenul de încercare nu a expirat. Totodată, instanța l-a obligat să plătească familiei celui accidentat mortal drept despăgubiri suma de 50.000 de euro. Decizia Curții de Apel Ploieşti, rămasă definitivă, a fost pronunțată la data de 23 aprilie 2018. Culmea, un an mai târziu Marius D. a primit înapoi permisul de conducere!

Lucrurile nu par să se oprească aici. Mergând mai înapoi, am aflat că tânărul cu pricina ar mai fi fost implicat într-un caz, în ianuarie 2011, când polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore. Ulterior, Marius D. a fost trimis în judecată și condamnat la 8 luni într-un centru de reeducare. Sentința i-a fost revocată după săvârșirea faptei din 2016 și i s-a adăugat un spor la pedeapsa aplicată pentru accidentul de la Dragomirești.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cai omorâți și schingiuiți de un procuror DIICOT

Publicat

pe

de

Sursa foto: Libertatea

Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, a înaintat o plângere penală Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, împotriva unui procuror DIICOT din Constanța, pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept și pentru rănirea și schingiuirea acestora – relatează DC News.

„Ne așteptăm ca Justiția să îl condamne la aproximativ 20 de ani de închisoare, deoarece infracțiunea se pedepsește pentru fiecare cabalină în parte, la care se adaugă un spor de 30% pentru celelalte infracțiuni. Faptele sunt de o gravitate extremă și cred că ne aflăm în fața unei premiere. Din câte știu, nu s-au mai făcut plângeri penale împotriva unui magistrat pentru astfel de fapte”.

Procurorul DIICOT avea în proprietate 100 de cai în satul Cetatea de lângă Techirghiol, pe care i-a înfometat, i-a ținut în condiții necorespunzătoare, fără asistență medicală și hrană, și le-a pus viața în pericol. O parte dintre aceștia au murit, iar restul au ajuns într-o stare foarte gravă. Caii rămași în viață au fost confiscați de Poliție și duși la o fermă de lângă Constanța.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT