Connect with us

DEZVĂLUIRI

DOSAR: Ordinul de restricţie şi amenda, apă de ploaie în faţa unui criminal dezlănţuit!

Publicat

pe

Cazul Alexandrei, tânăra de 27 de ani, din Titu, omorâtă cu sânge rece de fostul iubit, subofiţer la o unitate militară din Târgovişte, a încins spiritele pe reţelele de socializare, dar şi în rândul celor care o cunoşteau.

Apropiaţii acesteia susţin că tragedia ar fi putut fi preîntâmpinată, dacă autorităţile ar fi intervenit la timp. Spun rudele că poliţiştii din Titu nu ar fi răspuns apelurilor disperate ale femeii hărţuite, că nu au ţinut cont de declaraţiile Alexandrei.

Tânăra îl părăsise de mai bine de o săptămână pe Florin Oprea. În tot acest timp, fiindcă era continuu ameninţată, pleca din casă numai însoţită de cineva din familie. Au ieşit la iveală o mulţime de date, din păcate prea târziu, care dovedesc că militarul era agresiv. Acesta fusese amendat cu 500 de lei de jandarmi pentru că a făcut scandal. S-a întâmplat cu o lună de zile în urmă.

Alexandra şi Florin (Sursa foto: cancan.ro)

Alexandra şi Florin (Sursa foto: cancan.ro)

Fosta soţie a subofiţerului Florin Oprea, cu care a avut o căsnicie de coşmar, a făcut public un certificat medico-legal datat din 2010. Tânăra, care avea atunci 23 de ani, a fost lovită de soţul său. Documentul a cântărit în faţa instanţei în procesul de divorţ pe care femeia l-a intentat, reuşind să obţină şi custodia copilului pe care îl aveau împreună. În document se precizează faptul că Mihaela, când a ajuns la spital, era însoţită de un reprezentant al Poliţiei Titu.

CITEŞTE ŞI: „Anchetă internă la Poliţia Titu, după omorul săvârşit într-un coafor din oraş”

Cert este că legislaţia românească nu precizează clar cum trebuie acţionat în astfel de situaţii de violenţă domestică. În general, poliţiştii se feresc să se implice în disputele conjugale. Oamenii legii nu pot aplica decât amenzi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice sau pot ancheta vinovaţii, dacă există plângeri în acest sens şi documente medicale. Mai pot să atragă atenţia verbal vinovatului să nu mai repete faptele reprobabile.

certificat medico-legal caz ofiter MApN

De obicei, în astfel de cazuri de agresivitate în căsnicie, se ajunge la divorţ şi, dacă situaţia o impune, la un ordin de restricţie dat de instanţa de judecată. Temporar sau permanent!

Din păcate, o tânără de 27 de ani, mama a doi copii, a fost omorâtă cu cruzime de fostul iubit în mijlocul unui oraş, deşi ea alertase oamenii legii că este hărţuită şi ameninţată. Alexandra Marin va fi înmormântată mâine la Titu Târg.

Astăzi, la Bucureşti, o altă femeie a fost omorîtă de fostul soţ, care a înjunghiat-o în grădiniţa unde-şi desfăşura activitatea. Ordinul de restricţie pe care-l obţinuse nu i-a salvat viaţa! Doi copilaşi au rămas orfani de mamă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

AVERTISMENT cu privire la un grup de TURIȘTI DIN ARGEȘ. S-au comportat ca niște animale!

Publicat

pe

Reprezentanții unui hotel din Predeal au lansat pe Facebook un avertisment cu privire la un grup de turiști din județul Argeș, care „s-au comportat ca niște animale” și au făcut prăpăd.

În speță, în cele două nopți de cazare, au făcut gălăgie în exces, iar în urma lor, în camere și în restaurant, a rămas o „mizerie de nedescris”, așa cum se vede în fotografia publicată.

Având în vedere că a fost dezvăluit și numele pe care s-a făcut rezervarea, dar și denumirea firmei pentru care s-a emis factură, din comentariile la postare reiese că au fost și alți hotelieri care au avut de-a face cu grupul de argeșeni.

Și am mai aflat un amănunt de-a dreptul scandalos! Forțele de ordine nu pot interveni să îi oprească pe „turiștii” puși pe rele decât în anumite situații!

„Mirobolanta legislație românească spune că nu, nu suntem stăpâni în hotelul nostru. Din momentul achitării camerei / apartamentului, legea îl consideră domiciliu temporar și nici proprietarul nici Poliția (fără mandat) nu pot <intra peste ei>.

Informație obținută de la cei peste 20 de polițiști, jandarmi și <mascați> sosiți la apelul 112, că cele 4 domnișoare cazate deveniseră o horă de aproape 30 de inși, în timp ce stăteau toți 20 (nota redacției: polițiști, jandarmi, mascați) ciorchine în fața ușii și-i RUGAU pe cei necazați să părăsească apartamentul.

Singura soluție oferită de <organ> pt evitarea pe viitor a așa ceva? Obținerea, în scris, a acordului clientului la check-in, printr-un contract care să includă regulamentul de ordine interioară, că poate intra Poliția peste ei dacă nu respectă regulamentul. Altfel, ar fi putut intra în apartament dacă nu achitaseră deja, pentru că se considera ocupare abuzivă. Superb, nu?”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

3 lei și 52 de bani COMPENSARE la o factură de gaze naturale în valoare de 250 de lei!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Nu știu ce au crezut românii despre sprijinul acordat de stat la plata facturilor de gaze naturale și energie electrică în această iarnă, sub formă de compensare, ca urmare a creșterii prețurilor, dar, cu siguranță, nu s-au așteptat să primească un ajutor de… 3 lei și 52 de bani la o factură în valoare de 250 de lei!

Ei bine, chiar așa s-a întâmplat, ne-a scris un târgoviștean, iar factura primită stă mărturie. Totodată, ni se înfățișează încă o dată că drumul de la teorie la practică nu este doar unul foarte lung, ci și greu de înțeles! Pe respectivele documente, apare evidențiată cu minus valoarea compensării, diferită de la caz la caz. Fără alte explicații!

Cum s-a ajuns la acea sumă, ca să înțeleagă și Golea metoda de calcul prin care i se acordă „colosalul” ajutor de la stat de 3 lei și 52 de bani, nu se precizează.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dorind să le răspundem cititorilor, am aplicat diferite formule de calcul găsite pe site-urile diferiților furnizori, însă probabil că undeva greșim, întrucât, indiferent cum sucim cifrele, nu ne iese compensarea de 3 lei și 52 de bani.

Așteptăm cu interes din partea unor minți mai luminate schema de calcul, pas cu pas, folosindu-se cifrele dintr-o factură din cele de mai jos, toate provenite de la consumatori din municipiul Târgoviște. Să înțelegem, și noi, și cititorii care ne-au scris, cum se procedează exact!

Factură 1 – Total de plată: 250 lei, după ce s-a aplicat o compensare de 3,52 lei

Factură 2 – Total de plată: 162,37 lei, după ce s-a aplicat o compensare de 3,29 lei

Factură 3 – Total de plată: 259,35 lei, după ce s-a aplicat o compensare de 31,27 lei

Mai jos, un exemplu de calcul pentru stabilirea compensării la gaze naturale, așa cum l-am regăsit pe site-ul unui furnizor:

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT