Connect with us

Giurgiu

GIURGIU: Poliţiştii învaţă cum să intervină în cazurile de violenţă domestică!

Publicat

pe

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a răspuns, astăzi – 14 martie 2018, invitaţiei conducerii IPJ Giurgiu, de a participa la o dezbatere cu poliţiştii din oraşele Bolintin Vale şi Mihăileşti şi de la Secţiile Rurale 3, 6 şi 8, având ca temă violenţa în familie.

Întâlnirea informală a avut ca scop stabilirea unor măsuri concrete de gestionare a situaţiilor de violenţă domestică, astfel încât reacţia poliţiştilor să fie promptă şi fermă, prin aplicarea instrumentelor juridice de protecţie a victimelor.

Reamintim că, luna trecută, legislaţia în domeniu a fost modificată, în sensul că poliţiştii vor avea obligaţia să intre chiar şi cu forţa într-o locuinţă şi să-l înlăture pe agresor, indiferent că acesta este proprietar, prin emiterea unui Ordin de Protecţie Provizoriu, document cu caracter executoriu, fără termen şi fără somaţie, valabil 5 zile, cu posibilitatea de a fi prelungit până la emiterea Ordinului de Protecţie.

Pentru agresor, s-a introdus obligaţia de a purta permanent o brăţară electronică, atunci când trebuie să păstreze o distanţă minimă faţă de victimă sau i-a fost interzisă deplasarea în anumite localităţi. Utilizarea sistemului de supraveghere electronică va putea fi posibilă doar dacă victima îşi exprimă acordul de a purta un astfel de sistem, care va permite verificarea respectării obligaţiei agresorului.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Incendiul de vegetație s-a extins și a devastat o gospodărie

Publicat

pe

Un incendiu violent a izbucnit, ieri după-amiază, în localitatea Brăniștari, din județul Giurgiu. Nenorocirea a pornit de la arderea necontrolată și în afara legii a vegetației uscate. Focul s-a întins cu repeziciune într-o gospodărie, mistuind o anexă și cuprinzând acoperișul unei case.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și Stației Colibași, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Când au ajuns, militarii au constatat că incendiul se manifesta violent, cu degajări mari de fum. Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea focului, dar nu au mai putut salva anexa gospodărească. Au ars și aproximativ 100 mp de acoperiș.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Jandarmeria Giurgiu face angajări din sursă externă. Detalii aici!

Publicat

pe

De

Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu scoate la concurs 10 posturi de subofițeri din sursă externă – cu încadrare directă sau rechemare în activitate, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

– 5 posturi de subofițer operativ principal – specialitatea Ordine Publică;
– 2 posturi de subofițer operativ principal – în cadrul Serviciului Resurse Umane;
– 1 post subofițer operativ principal – în cadrul Compartimentului Comunicații Operative – Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației;
– 1 post subofițer administrativ principal – în cadrul Structurii Financiar;
– 1 post subofițer tehnic principal – în cadrul Compartimentului Administrare Patrimoniu Imobiliar și Protecția Mediului – Serviciul Logistic.

Termen limită pentru depunerea cererilor și a dosarelor de înscriere în format complet pâna la data de 31 iulie 2024, ora 23:59.

Dosarul se transmite scanat lizibil, integral, în format PDF, la adresa de e-mail resurseumane@jandarmeriagiurgiu.ro .

Anunțurile în integralitate și mai multe detalii privind condițiile ce trebuie îndeplinite, formularele și modelele documentelor constitutive ale dosarului de înscriere, informații referitoare la probele de concurs, tematica și bibliografia se regăsesc accesând link-urile:

Reclama

Relaţii suplimentare privind organizarea şi desfăşurarea examenului / concursului pot fi obţinute la nr. de telefon 0246.219.631, interior 24535 – Serviciul Resurse Umane, de luni până vineri între orele 09:00-15:00.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite