Connect with us

Giurgiu

GIURGIU: Poliţiştii învaţă cum să intervină în cazurile de violenţă domestică!

Publicat

pe

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a răspuns, astăzi – 14 martie 2018, invitaţiei conducerii IPJ Giurgiu, de a participa la o dezbatere cu poliţiştii din oraşele Bolintin Vale şi Mihăileşti şi de la Secţiile Rurale 3, 6 şi 8, având ca temă violenţa în familie.

Întâlnirea informală a avut ca scop stabilirea unor măsuri concrete de gestionare a situaţiilor de violenţă domestică, astfel încât reacţia poliţiştilor să fie promptă şi fermă, prin aplicarea instrumentelor juridice de protecţie a victimelor.

Reamintim că, luna trecută, legislaţia în domeniu a fost modificată, în sensul că poliţiştii vor avea obligaţia să intre chiar şi cu forţa într-o locuinţă şi să-l înlăture pe agresor, indiferent că acesta este proprietar, prin emiterea unui Ordin de Protecţie Provizoriu, document cu caracter executoriu, fără termen şi fără somaţie, valabil 5 zile, cu posibilitatea de a fi prelungit până la emiterea Ordinului de Protecţie.

Pentru agresor, s-a introdus obligaţia de a purta permanent o brăţară electronică, atunci când trebuie să păstreze o distanţă minimă faţă de victimă sau i-a fost interzisă deplasarea în anumite localităţi. Utilizarea sistemului de supraveghere electronică va putea fi posibilă doar dacă victima îşi exprimă acordul de a purta un astfel de sistem, care va permite verificarea respectării obligaţiei agresorului.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Păsări, vândute doar în acte! Cinci persoane cercetate pentru fals

Publicat

pe

Polițiștii din Giurgiu au efectuat, în această dimineață, nouă percheziții în București și în județele Giurgiu și Ilfov, într-un dosar penal întocmit la sesizarea Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu care a remarcat neconcordanțe în documentele de achiziție și vânzare de la o exploatație de creștere a găinilor de ouă pentru consum, ce aparține unei societăți comerciale din județul Giurgiu.

De asemenea, reprezentanții D.S.V.S.A. Giurgiu au sesizat și unele neconcordanțe între datele înscrise în documentele care au fost prezentate la centrul de ambalare a ouălor aparținând societății comerciale în cauză, precum și în documentele cu care acestea au fost comercializate către o societate comercială din municipiul București și, ulterior, altor societăți comerciale din țară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Giurgiu

Falși întreprinzători în domeniul spălătorii auto, săltați de polițiștii din Giurgiu

Publicat

pe

Polițistii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, au efectuat, ieri – 12 mai, trei percheziții în comuna Liești, județul Galați, la locuințele a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Ancheta a fost declanșată la plângerea formulată de un tânăr de 23 de ani, din comuna Letca Nouă, împotriva a doi bărbați care l-ar fi înșelat. În fapt, păgubitul, care a dorit să deschidă o spălătorie auto, ar fi găsit pe o rețea de socializare un anunț în care două persoane susțineau că se ocupă cu înființarea și amenajarea de spălătorii auto.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada 15 iunie – 19 iunie 2021, cei doi bărbați, ambii de 22 de ani, din comuna Liești, județul Galați, ar fi indus în eroare partea vătămată, prin promisiunea că i-ar construi o spălătorie auto cu numai 13.000 de euro. Tânărul din Giurgiu le-ar fi dat acestora suma de 8.800 de euro, după care așa-zișii consultanți nu au mai dat nici un semn de viață.

Polițiștii i-au identificat pe falșii întreprinzători și i-au condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu în vederea continuării cercetărilor. Pentru recuperarea prejudiciului, a fost indisponibilizat un autoturism în valoare de aproximativ 6.000 de euro.

Ieri – 12 mai, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar astăzi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, cu propuneri procedurale.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT