Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputata Carmen Holban, îndemn la unitate, armonie şi colaborare!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban a susţinut în Parlament, cu prilejul sărbătoririi unirii Basarabiei cu România, eveniment istoric înfăptuit la 27 martie 1918, pasul de început al Marii Uniri, o declaraţie politică prin care a îndemnat la unitate, armonie şi colaborare. „2018 este anul în care trebuie să arătăm lumii că românii ştiu ce vor, că avem un cuvânt de spus în ceea ce priveşte prezentul şi viitorul comun al Europei!”, a punctat Carmen Holban.

„Stimaţi colegi,

Suntem în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Sărbătorim 100 de ani de la strângerea în matca străbună a tuturor teritoriilor româneşti. La Alba Iulia, la 1 decembrie 1918, naţiunea română a renăscut, şi-a deschis un drum nou în Europa şi în lume. Am devenit puternici!

Străbunii noştri au luptat secole de-a rândul, purtând în suflet acest ideal, pe care noi ar trebui să-l evocăm zi de zi, măcar anul acesta. Unirea ar trebui să fie icoană sfântă în inimile şi în casele noastre! Conceptul de unitate, de armonie, de colaborare, de dezvoltare a ţării ar trebui să ne privească pe toţi, indiferent de apartenenţa politică şi religioasă.

2018 este anul în care trebuie să arătăm lumii că românii ştiu ce vor, că avem un cuvânt de spus în ceea ce priveşte prezentul şi viitorul comun al Europei!

Doamnelor şi domnilor,

Constat, din păcate, că societatea românească este dezbinată. Ura, răzbunărea şi ideile cu iz totalitar sunt vehiculate din ce în ce mai intens în aceste zile.

Mulţi dintre noi nu reuşesc să se debaraseze de metehnele trecutului, de ideile cu caracter antidemocratic. Vor cu orice preţ ca zăngănitul cătuşelor să devină în România un motto existential!

Noi, reprezentanţii Partidului Social Democrat, nu suntem de acord să achiesăm, în Anul Centenarului, anul care ar trebui să reflecte cel mai bine ideea de democraţie, de unitate, de prosperitate, la concepţia unora îndreptată spre perimarea libertăţilor de gândire, de exprimare, de abordare a problematicii sociale, culturale şi economice în spiritul european.

Prin modificările pe care le-am adus legilor justiţiei, vrem să punem capăt abuzului, vrem să redăm cetăţeanului cinstit, onest, încrederea că nu va mai fi persecutat, că nu va deveni o victimă a nu ştiu cărui sistem, că poate trăi liber în România!

Stimaţi colegi,

O ţară nu poate prospera, nu se poate dezvolta, nu se poate face remarcată în sens pozitiv în lumea civilizată fără democraţie, fără libertate, fără legi drepte, fără instituţii independente, servite de oameni corecţi.

Astăzi, 27 martie 2018, sărbătorim 100 de ani de la alipirea Basarabiei la România. Este pasul de început al Marii Unirii înfăptuite la 1 decembrie 1918, la Alba Iulia. Este momentul care a declanşat exuberanţa, emoţia, dorinţa de unitate a românilor de pretutindeni.

A fost primul val care a spălat de noroiul nedreptăţii istoria ţării noastre, trecutul adevărat. Pentru a cinsti memoria celor care, acum 100 de ani, au lăsat la o parte conflictele interne, ura, deznădejdea şi apartenenţele de grup, de clasă, şi au devenit un tot, un crez, o dorinţă, noi, toţi, suntem datori, astăzi, să punem capăt convulsiilor societăţii.

Democraţia nu este un dar pe care ţi-l oferă cineva. Nu vine din neant! Democraţia este obţinută prin luptă, prin efort, prin dăruire şi loialitate faţă de ţară, faţă de cei care te onorează cu încredere şi tot aşa trebuie susţinută!

Noi, reprezentanţii PSD, luptăm pentru acest deziderat, luptăm pentru democraţie şi libertate, pentru prosperitatea poporului roman. Este cadoul pe care îl facem ţării în Anul Centenarului Marii Uniri!”, a fost mesajul deputatei PSD Carmen Holban.

ACTUALITATE

Nu rata parada medievală de la Târgovişte şi spectacolul istoric „Vlad Ţepeş, răzbunarea”!

Publicat

pe

Curtea Domnească de la Târgovişte a îmbrăcat, de astăzi, haine medievale, exact ca-n vremurile când aici era capitala Ţării Româneşti. Festivalul „Dracula” va continua şi mâine, 16 iunie, începând cu ora 10:30.

La umbra Turnului Chindiei, veţi întâlni meşteşugari pricepuţi, dar şi negustori. De asemenea, sunt organizate ateliere tematice de mânuire a sabiei şi tras cu arcul, spectacole pentru copii, demonstraţii de disciplină şi antrenament de luptă, întreceri haiduceşti şi recitaluri muzicale.

„Este o atmosferă foarte, foarte frumoasă. Cavaleri, domniţe… Două zile de spectacole, două zile de distracţie. Festivalul Medieval Dracula, organizat de Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, este menit să trezească patriotismul local, pentru că, nu-i aşa, Târgoviştea este vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, cetatea celor 33 de voievozi şi, pentru trei secole, a fost principalul centru militar, economic şi cultural al ţării”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Mâine, de la ora 18:30, sunteţi invitaţi să luaţi parte la parada medievală „Solie la Turnul Cetăţii”, pe traseul Teatrul Tony Bulandra – Bulevardul Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Turnul Chindiei. La ora 21:00, este programat spectacolul istoric „Vlad Ţepeş – răzbunarea”. Seara se va încheia cu spectacolul cu foc susţinut de trupa Piro.

PROGRAMUL COMPLET AICI

„Este începutul verii, este începutul distracţiei. Îmi pare rău că adresabilitatea nu este mai mare, dar încă este devreme şi este timp să avem mult mai mulţi târgovişteni, mult mai mulţi dâmboviţeni în interiorul Curţii Domneşti. Mă bucur că s-a oprit ploaia. Aceste activităţi vor continua şi în anii următori”, a precizat Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bravo, copii! Au predat imediat portofelul cu bani pe care l-au găsit în parc!

Publicat

pe

Foto: Cronica de Găeşti

Trei elevi de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, au găsit, în parcul din oraş, un portofel în care se aflau 280 euro , 88,5 lei, carduri bancare şi documente.

Băieţii – Roşca Cosmin Ionuţ, Mihăilă Călin Andrei şi Rusenescu Mihai – au alergat într-un suflet către o patrulă a Poliţiei Locale – scrie Cronica de Găeşti, iar proprietarul a fost identificat în scurt timp. Este un gest pe care nu l-ar fi făcut mulţi adulţi, chiar dacă însuşirea bunului găsit este infracţiune.

“Cei trei minunaţi copii nu s-au gândit nicio clipă să păstreze banii. Erau chiar foarte îngrijoraţi pentru cel care îşi pierduse portofelul. Au dat dovadă de corectitudine”, a declarat Doina Neagu de la Poliţia Locală Găeşti.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!