Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputata Carmen Holban, îndemn la unitate, armonie şi colaborare!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban a susţinut în Parlament, cu prilejul sărbătoririi unirii Basarabiei cu România, eveniment istoric înfăptuit la 27 martie 1918, pasul de început al Marii Uniri, o declaraţie politică prin care a îndemnat la unitate, armonie şi colaborare. „2018 este anul în care trebuie să arătăm lumii că românii ştiu ce vor, că avem un cuvânt de spus în ceea ce priveşte prezentul şi viitorul comun al Europei!”, a punctat Carmen Holban.

„Stimaţi colegi,

Suntem în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Sărbătorim 100 de ani de la strângerea în matca străbună a tuturor teritoriilor româneşti. La Alba Iulia, la 1 decembrie 1918, naţiunea română a renăscut, şi-a deschis un drum nou în Europa şi în lume. Am devenit puternici!

Străbunii noştri au luptat secole de-a rândul, purtând în suflet acest ideal, pe care noi ar trebui să-l evocăm zi de zi, măcar anul acesta. Unirea ar trebui să fie icoană sfântă în inimile şi în casele noastre! Conceptul de unitate, de armonie, de colaborare, de dezvoltare a ţării ar trebui să ne privească pe toţi, indiferent de apartenenţa politică şi religioasă.

2018 este anul în care trebuie să arătăm lumii că românii ştiu ce vor, că avem un cuvânt de spus în ceea ce priveşte prezentul şi viitorul comun al Europei!

Doamnelor şi domnilor,

Constat, din păcate, că societatea românească este dezbinată. Ura, răzbunărea şi ideile cu iz totalitar sunt vehiculate din ce în ce mai intens în aceste zile.

Mulţi dintre noi nu reuşesc să se debaraseze de metehnele trecutului, de ideile cu caracter antidemocratic. Vor cu orice preţ ca zăngănitul cătuşelor să devină în România un motto existential!

Noi, reprezentanţii Partidului Social Democrat, nu suntem de acord să achiesăm, în Anul Centenarului, anul care ar trebui să reflecte cel mai bine ideea de democraţie, de unitate, de prosperitate, la concepţia unora îndreptată spre perimarea libertăţilor de gândire, de exprimare, de abordare a problematicii sociale, culturale şi economice în spiritul european.

Prin modificările pe care le-am adus legilor justiţiei, vrem să punem capăt abuzului, vrem să redăm cetăţeanului cinstit, onest, încrederea că nu va mai fi persecutat, că nu va deveni o victimă a nu ştiu cărui sistem, că poate trăi liber în România!

Stimaţi colegi,

O ţară nu poate prospera, nu se poate dezvolta, nu se poate face remarcată în sens pozitiv în lumea civilizată fără democraţie, fără libertate, fără legi drepte, fără instituţii independente, servite de oameni corecţi.

Astăzi, 27 martie 2018, sărbătorim 100 de ani de la alipirea Basarabiei la România. Este pasul de început al Marii Unirii înfăptuite la 1 decembrie 1918, la Alba Iulia. Este momentul care a declanşat exuberanţa, emoţia, dorinţa de unitate a românilor de pretutindeni.

A fost primul val care a spălat de noroiul nedreptăţii istoria ţării noastre, trecutul adevărat. Pentru a cinsti memoria celor care, acum 100 de ani, au lăsat la o parte conflictele interne, ura, deznădejdea şi apartenenţele de grup, de clasă, şi au devenit un tot, un crez, o dorinţă, noi, toţi, suntem datori, astăzi, să punem capăt convulsiilor societăţii.

Democraţia nu este un dar pe care ţi-l oferă cineva. Nu vine din neant! Democraţia este obţinută prin luptă, prin efort, prin dăruire şi loialitate faţă de ţară, faţă de cei care te onorează cu încredere şi tot aşa trebuie susţinută!

Noi, reprezentanţii PSD, luptăm pentru acest deziderat, luptăm pentru democraţie şi libertate, pentru prosperitatea poporului roman. Este cadoul pe care îl facem ţării în Anul Centenarului Marii Uniri!”, a fost mesajul deputatei PSD Carmen Holban.

Dâmboviţa

Tânăr din Găești s-a dat peste cap cu mașina. Este în stare gravă la spital

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Un tânăr de 19 de ani și-a proptit mașina, în această seară, în zidul unei case de pe strada 1 Decembrie din Găești și a ajuns in stare gravă la spital. Se pare că accidentul s-a petrecut pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de trafic.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Descindere impresionantă a forțelor de ordine peste romii din Pănești

Publicat

pe

Spiritele s-au încins, astăzi, la Mătăsaru, când pe teritoriul romilor au descins comisarii Gărzii de Mediu Dâmbovița, pentru a verifica, preîntâmpina şi, eventual, a-i sancţiona pe cei care poluează mediul.

Se ştie de toată lumea că romii de la Păneşti se ocupă cu valorificarea materialelor feroase. Nu de puţine ori, „extrag” sârma din anvelopele auto uzate. Acest procedeu implică, practic, incendierea cauciucurilor în mijlocul câmpului şi, evident, emanarea în atmosferă a unui fum greu, înecăcios.

Astăzi, au dat foc, spun oamenii din zonă, unui munte de anvelope şi materiale plastice, fumul făcând viaţa amară locuitorilor din satele învecinate. Alte cantităţi impresionante, care au fost ridicate de autorităţi, urmau a fi incendiate.

Potrivit surselor noastre, reprezentanţii Gărzii de Mediu erau aproape singuri în zonă când romii au început să se adune în număr mare, peste 200 de persoane, încercând în acest mod să intimideze organele de control.

Imediat, s-a dat alarma şi pentru ca lucrurile să nu degenereze, la faţa locului s-au deplasat mai multe zeci de poliţişti şi jandarmi, echipaţi corespunzător şi pregătiţi să prevină producerea unor fapte cu violenţă. Prezenţa oamenilor legii a detensionat situaţia.

Într-un comunicat al Gărzii de Mediu Dâmbovița, care însă nu a fost transmis către toate instituțiile media din județ așa cum era normal, şeful instituţiei, Vlad Drugă, a mulţumumit poliţiştilor şi jandarmilor pentru sprijinul acordat.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!