Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

A inventat frigiderul care nu are nevoie de alimentare la priză!

Publicat

pe

Liviu Minescu, cunoscutul inventator din Picior de Munte, judeţul Dâmboviţa, surprinde din nou. După ce a lansat microfoanele inteligente cu transmitere audio şi video, metoda de a obţine energie electrică şi din piatră seacă, vine acum pe piaţă cu frigiderul minune! Aparatul de uz gospodăresc care nu are nevoie de nicio reţea de energie electrică pentru a fi alimentat.

Mini-frigiderul lui Minescu este total autonom. Ingeniosul tehnician nu a vorbit prea mult despre această invenţie, alegând deocamdată să ţină principiul funcţionării la top secret. Dâmboviţeanul intenţoneză să-şi înregistreze prototipul la autoritatea pentru mărci şi invenţii.

Liviu Minescu lucrează acum ca muncitor necalificat la Arctic SA Găeşti, unul dintre cei mai mari producători de frigidere din lume. Câţiva ingineri din cadrul societăţii au aflat deja de invenţia lui.

ACTUALITATE

Fermierii români încep să lucreze împreună! Parteneriat AISR-UNCSV

Publicat

pe

de

Foto: https://www.revista-ferma.ro

Alianța Industriei Semințelor din România (AISR) și Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) au încheiat un protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul fermierilor din România.

AISR şi UNCSV vor acționa împreună pentru promovarea asocierii fermierilor, folosirii de semințe certificate, promovarea agriculturii moderne, optimizării costurilor de producție și reducerea riscurilor, realizarea de proiecte, desfășurarea unor acțiuni și evenimente comune și schimbul reciproc de informații.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Au fost ridicate filtrele rutiere instituite după confirmarea pestei porcine în Lucieni

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: covasnamedia.ro)

Centrul Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița a dispus, astăzi – 24 septembrie 2018, ridicarea filtrelor rutiere instituite urmare confirmării pestei porcine africane în comuna Lucieni. De asemenea, au fost suspendate activităţile de dezinfecţie a mijloacelor de transport auto.

Deciziile vin urmare faptului că, în perioada 16 – 24 septembrie, nu au mai fost constatte şi notificate cazuri de îmbolnăvire şi mortalitate la porcii din zona de protecţie.

Măsuri pentru perioada următoare:
• Monitorizarea zonelor de protecție și supraveghere împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, în vederea respectării interdicției de circulație și transport al porcinelor pe drumurile publice
• Informarea permanentă și conștientizarea populației care deține porcine, cu privire la respectarea măsurilor de igienă, necesare pentru reducerea riscului propagării virusului de pestă porcină africană
• Examinarea clinică și prin examene de laborator (recoltare probe de sânge) a efectivului de porcine pentru a detecta eventuala prezență a virusului PPA, nu mai devreme de 40-45 de zile de la terminarea operațiunilor de curațenie și dezinfecție a exploatației infectate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!