Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăriţa din Castellon la Plana (Spania), în vizită oficială la Târgovişte!

Publicat

pe

Primarul municipiului Castellon de la Plana, doamna Amparo Marco Gual, se află într-o vizită oficială la Târgovişte, pentru a începe materializarea colaborării dintre cele două oraşe, parteneriat demarat anul trecut prin semnarea unui acord de înfrăţire. Sunt vizate domeniile ce ţin de ordine publică, educaţie şi bune practici în administraţia publică.

Delegaţia spaniolă a vizitat astăzi Complexul Turistic de Nataţie, urmând ca mâine să meargă la Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, la Universitatea Valahia şi la mai multe unităţi de învăţământ din Târgovişte.

„Ca primă măsură concretă, am hotărât demararea unui proiect de schimb de experienţă şi colaborare în domeniul educaţional, proiect în cadrul căruia elevii merituoşi dintr-un oraş înfrăţit vor avea posibilitatea de a lua contact direct, în cadrul unor burse municipale, cu sistemul educaţional din celălalt oraş.

Această întâlnire reprezintă şi un mesaj puternic de susţinere pentru cei aproximativ 15.000 de dâmboviţeni şi târgovişteni care trăiesc şi muncesc în Castellon de la Plana.

Mulţumesc doamnei Amparo Marcu Gual pentru deschiderea arătată faţă de problemele comunităţii târgoviştene din Castellon de la Plana, administraţia locală spaniolă sprijinind şi o serie de evenimente culturale organizate de comunitatea românească de acolo”, a spus primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan a fost prezent la plenara Comitetului European al Regiunilor

Publicat

pe

Președintele Consiliului Judeţean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-a aflat zilele trecute la Bruxelles, unde a participat la cea de-a 158-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor.

„Alături de colegi din mai multe administrații publice, am participat la discuții cu teme și subiecte care vor avea efecte, sunt convins eu, benefice, la nivelul tuturor consiliilor județene și primăriilor din întreaga țară, fie că ne referim la finanțările nerambursabile după 2027, fie că ne referim la măsurile ce vor asigura un model de dezvoltare economic și social pentru toate țările membre”, a precizat Corneliu Ștefan.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a participat și la recepția dedicată Zilei Naționale a României.

„Cu această ocazie, le-am urat un sincer „La Mulți Ani” tuturor celor prezenți la această întâlnire, dar și românilor care lucrează în administrația europeană”, a spus șeful administrației județene Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Scutire de la plata majorărilor de întârziere la taxe și impozite pentru firme

Publicat

pe

De

Primăria Municipiului Târgoviște aduce la cunoștința contribuabililor – persoane juridice, cu restanțe la plata taxelor și impozitelor locale, că pot fi scutiți de achitarea majorărilor de întârziere, în anumite condiții.

Mai exact, în ultima ședință a Consiliului Local Târgoviște, din 27 noiembrie 2023, a fost aprobată hotărârea care prevede aprobarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere aferente obligațiilor bugetare principale restante, datorate bugetului local al Municipiului Târgoviște de către contribuabilii persoane juridice, care își achită, până la data de 28 decembrie 2023, inclusiv, obligațiile fiscale aferente.

Scutirea majorărilor de întârziere se va acorda contribuabililor persoane juridice din Municipiul Târgovişte pe bază de cerere (care se completează la ghișeu), la care se va anexa nota de plată emisă de „Serviciul Stabilire, Constatare, Încasare Impozite şi Taxe Locale”, în care vor fi cuprinse toate obligaţiile fiscale principale şi accesoriiile acestora (majorările de întârziere) calculate până la data cererii.

Menționăm că scutirea nu se acordă și pentru majorările de întârziere achitate anterior intrării în vigoare a hotărârii, adică 27 noiembrie 2023.

Impozitele și taxele locale se pot achita la ghișeele instituției în numerar sau cu cardul bancar, prin ordin de plată, mandat poștal sau prin internet, la adresa – www.ghiseul.ro

Programul de încasări la ghișeele Serviciului de Impozite și Taxe Locale din Str. Poet Grigore Alexandrescu, Bl. E4, parter este:

– Luni, Miercuri, Joi, Vineri: 08.00 – 16.30
– Marți 08.00 – 18.30

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite