Conectați-vă cu noi

POLITIC

Modificările aduse Legilor Justiţiei vor fi analizate de Comisia de la Veneţia!

Publicat

pe

Cezar Preda - deputat PNL de Dâmboviţa, preşedintele grupului popularilor europeni APCE

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat în unanimitate solicitarea preşedintelui grupului popularilor europeni APCE, deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda, de sesizare a Comisiei de la Veneția pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificările Legilor Justiției propuse de PSD și ALDE.

„După refuzul sistematic al celor de la PSD și ALDE de a cere opinia experților internaționali în privința propunerilor de modificare a legilor Justiției, PNL a reușit să obțină acest lucru prin intermediul parlamentarilor săi din cadrul APCE. PNL a folosit în acest demers o cale extraordinară de sesizare a Comisiei de la Veneția prin intermediul Comisiei de Monitorizare a APCE.

În aceste condiții, CCR va trebui să țină cont de opinia Comisiei de la Veneția în privința modificărilor aduse Legilor Justiției, așa cum a ținut cont și în alte cazuri. Parcursul legilor Justiției va trebui să aștepte acum punctul de vedere al Comisiei de la Veneția” se arată într-un comunicat de presă remis de PNL.

Comisia de la Veneția este un organ consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experți independenți în domeniul dreptului constituțional.

Dâmboviţa

Dizolvarea BPJ al PSD Dâmboviţa mai aşteaptă! Şedinţa CEX a fost amânată

Publicat

pe

Astăzi – 16 decembrie 2018, liderii PSD, înainte de a se întâlni în cadrul ședinței Consiliului Național, în care fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, va fi validat ca președinte al acestui for, ar fi trebuit să participe la o întrunire a Comitetului Executiv Naţional (CEX) în care să fie analizată şi situaţia de la Dâmboviţa, respectiv propunerea şefei interimare de dizolvare a Biroului Permanent Judeţean. Rovana Plumb a luat această decizie, după ce jumătate din echipa BPJ s-a opus retragerii sprijinului politic actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu. Şedinţa CEX a fost însă amânată.

Preşedinta Rovana Plumb vrea ca în fruntea CJD să revină Alexandru Oprea, demis din funcție la inițiativa lui Adrian Ţuţuianu. Apele sunt tulburi în PSD Dâmbovița, iar tensiunea este extremă. Am aflat, pe surse, că multora dintre cei aflați la ședința BPJ nu le-a convenit modul în care au fost tratați de Codrin Ştefănescu – secretarul general al PSD, venit special pentru a participa la această întrunire. Alții spun că toată agitația ar fi putut fi eliminată dacă Daniel Comanescu ar fi acceptat să își dea demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Se crede, în grupul care s-a alăturat necondiționat ministrei Rovana Plumb, că Daniel Comănescu primește sarcini de la senatorul Adrian Ţuţuianu.

Am mai aflat, tot pe surse, că sunt primari în județ, care au fost luaţi la ochi de actuala conducere a PSD Dâmbovița și sunt monitorizați în permanenţă, tocmai pentru că au arătat loialitate pentru Ţuţuianu. Unii ar fi fost chiar amenințați și sfătuiți să-și schimbe opiniile. VOM REVENI.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Dl. Ponta este binevenit să voteze moţiunea de cenzură! Cezar Preda, deputat PNL

Publicat

pe

Victor Ponta se află într-o gravă eroare, dacă îşi închipuie că poate face alianţă cu Partidul Naţional Liberal împotriva lui Liviu Dragnea, spune deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda, care îl invită, în schimb, pe fostul premier al României să voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

„Dl. Ponta a anunţat, cu emfaza care îl caracterizează, că a constituit Alianţa contra Dragnea – ACD, în care eram prinşi şi noi. Domnia sa este într-o eroare totală, dacă a considerat că PNL este într-o alianţă cu dânsul împotriva lui Dragnea. Înseamnă că trăieşte în altă ţară.

PNL nu face alianţă contra lui Dragnea cu Victor Ponta sau cu Adrian Ţuţuianu. PNL face moţiune de cenzură împotriva acelei minciuni care s-a numit programul de guvernare cu care PSD şi ALDE au luat voturile românilor.

Dacă dânşii, dl Ponta şi dl. Ţuţuianu, care au participat la proiectul ăsta al guvernării, consideră că aceşti oameni au derapat şi că nu trebuie să se abată de la programul de guvernare, sunt bine veniţi să voteze alături de noi. Dar, asta nu înseamnă că noi depunem moţiune de cenzură pentru că are dl. Dragnea ceva cu dl. Ponta şi invers!

Cred că PNL este sătul de USL, iar un Partid Naţional Liberal care se aliază cu Ponta contra unui om şi nu se aliază cu oameni care au împreună o nouă viziune asupra conducerii României nu poate să aibă viitor. Poate să aibă doar trecut.

O asemenea aberaţie, că noi facem alianţe contra lui Dragnea împreună cu dl. Ponta, este o eroare majoră de percepţie. PNL nu trebuie să stea în umbra domnului Ponta. Dl. Ponta se poate lipi de oricine vrea domnia sa la vot, dar nu se poate lipi de noi într-un program de guvernare. Noi guvernăm cu dreapta. Dânsul a guvernat cu stânga. Populismul pe care l-a adus este continuat de echipa lui Dragnea”, a declarat PNL Cezar Preda – deputat PNL de Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!