Conectați-vă cu noi

Argeș

Pompierii din Argeş, mai multe puncte de lucru, intervenţii mai rapide!

Publicat

pe

ISU Argeş are de astăzi, 15 mai 2018, un punct de lucru în comuna Izvoru, ceea ce înseamnă o scădere cu până la 30 de minute a timpului de răspuns la intervenţiile pe zona de sud a judeţului. Subunitatea a fost înfiinţată cu sprijinul Consiliului Local Izvoru, care a pus la dispoziţia ISU spaţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii de zi cu zi.

Punctul de lucru Izvoru este dotat cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Bradu, tehnică și materiale de intervenție în situații de urgență, deservite de un echipaj format din patru subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Bradu și Secția de Pompieri Costești, care vor executa serviciu operativ 24/7.

Din analiza situaţiei operative, în anul 2017, în localitățile deservite de acest punct de lucru au avut loc 114 situații de urgență. Până acum, acţionau în zonă pompierii din cadrul Secţiei Costeşti, care aveau de parcurs o distanţă de aproximativ 40 de km până la limita de judeţ, ceea ce însemna un timp de răspuns de 40-50 de minute.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Jandarmeria Argeş şi-a schimbat radical parcul auto!

Publicat

pe

Foto: IJJ Argeş

Parcul auto al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş a fost completat cu cinci autospeciale Dacia Duster, din care una este echipată pentru misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, trei pentru cele de menţinere a ordinii publice şi una pentru munca operativă.

De asemenea, au fost achiziţionate: o autospecială Dacia Dokker pentru transportarea câinilor de serviciu, o autospecială VW Transporter T6 care va funcţiona ca centru de comunicaţii mobil, două autospeciale Peugeot pentru acţiuni speciale şi antiteroriste şi o autospecială Opel Movano pentru transportul gardurilor la locurile de desfăşurare a misiunilor specifice.

Pentru jandarmii montani au fost cumpărate două snowmobile marca Polaris, două UTV marca CF Moto, precum şi echipamente de schi individuale.

Foto: IJJ Argeş

„Pentru asigurarea desfăşurării în condiţii optime a activităţilor curente, la cele două sedii ale Jandarmeriei Argeş din municipiul Piteşti, au fost achiziţionate, montate şi date în folosinţă două generatoare de curent electric, de mare capacitate.

Centrul de monitorizare a misiunilor şi evenimentelor a fost dotat cu noi ecrane de rezoluţie foarte mare, pe care se vizionează de către jandarmi imagini în timp real din municipiile şi oraşele argeşene.

Pentru sediul detaşamentului din municipiul Curtea de Argeş a fost achiziţionată şi montată o centrală termică modernă pentru asigurarea condiţiilor normale de muncă a efectivelor”, se arată într-un comunicat remis de IJJ Argeş.

Foto: IJJ Argeş

Citește în continuare

ACTUALITATE

Nu s-a confirmat existenţa pestei porcine în Stoeneşti, Argeş!

Publicat

pe

Sursa foto: evz.ro

Analizele efectuate asupra probelor prelevate de reprezentanţii DSVSA Argeş de la cei trei porci găsiţi decedaţi într-o gospodărie din comuna Stoeneşti au ieşit negative. Cu alte cuvinte, nu s-a confirmat existenţa pestei porcine africane!

Instituţia Prefectului informează populaţia că în judeţ nu există, la această dată, nicio altă suspiciune de pestă.

„Reamintim că orice presupunere de PPA trebuie anunţată imediat medicului veterinar, la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş sau autorităţii locale, respectiv primarului localităţii”, se arată în comunicatul remis de Prefectura Argeş.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!