Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Lista străzilor pe care Primăria Târgovişte le asfaltează anul acesta

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a prezentat astăzi – 16 mai 2018, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectele pe care administraţia publică locală le va implementa începând de săptămâna viitoare. Vor fi asfaltate, în perioada 2018-2019, peste 30 de străzi (aproximativ 20 km), care sunt în prezent, în mare parte, pietruite, ceea ce înseamnă că anterior se vor realiza, acolo unde nu există, reţelele de apă, canalizare şi gaze naturale.

Atenţie! De săptămâna viitoare, se deschide şantier de lucru pe strada Gimnaziului (intrarea în oraş dinspre Valea Voievozilor). Se va începe cu reţeaua de canalizare, după care se va intra la asfaltări. Primarul Cristian Daniel Stan le cere participanţilor la trafic să dea dovadă de înţelegere, fiind evident că circulaţia rutieră va fi afectată. Edilul a promis că, în scurt timp, administraţia locală va comunica măsurile ce se vor dispune în vederea reducerii disconfortului generat pe perioada lucrărilor.

Lista străzilor care intră în reabilitare în 2018:
– LOTUL I: Tighina, Herţa, Alexandru Ilie, Rovine, pictor Ion Crăciun, Leo Plângă, Bastionului, maior Oprescu Adrian, Udrea Bălcescu şi Plevnei.
– LOTUL II: Miron Costin, Plantelor, Pădurii, Nifon, Crângului, Tudorică Popescu, Stolnicul Cantacuzino şi Ileana Sărăroiu.
– LOTUL III: prof. Constantin Manolescu, prof. Victor Oprescu, Laura Stoica, scriitor Matei Alexandrescu, Cronicarilor, Clafat şi Stejarilor
– LOTUL IV: Nicolae Filipescu şi Intrarea Teiş.
– CARTIERUL PRISEACA: Dâmboviţei, Soarelui, Prisecii, Oilor, Teilor, Înfrăţirii şi Stupilor.

În această vară, vor demara, de asemenea, şi lucrările de modernizare a mai multor instituţii de învăţământ, cu fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Şi fiindcă tot suntem la capitolul resurse financiare nerambursabile, edilul Cristian Daniel Stan a punctat că Primăria Târgovişte este deschizător de drumuri pe mai multe axe europene, în sensul că a depus primele proiecte din întreaga Regiune Sud Muntenia. Totodată, este şi singura unitate administrativ-teritorială din România care a obţinut finanţare prin Administraţia Fondului de Mediu pentru construirea unor staţii de încărcare meşini electrice.

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa învaţă din experienţa Federației Femeilor din Întreaga Chină

Publicat

pe

Vicepreşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze, Excelenţa Sa Shen Yueyue, a efectuat, astăzi – 18 septembrie 2018, o vizită în judeţul Dâmboviţa, împreună cu o delegaţie a Federației Femeilor din Întreaga Chină, organizaţie pe care o conduce. Au mai fost prezenţi Tu Jiang – reprezentant al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, Manuela Catrina – secretar de stat în Ministerul comunicaţiilor şi Maria Lazăr – secretar de stat în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Oaspeţii au purtat discuţii cu deputatele Claudia Gilia şi Carmen Holban, cu preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu şi Luciana Cristea, cu viceprimarul municipiului Târgovişte – Cătălin Rădulescu şi cu directorul filialei judeţene de Cruce Roşie – Raul Pavelescu. De asemenea, au vizitat Universitatea Valahia şi cele mai reprezentative obiective turistice din oraş.

„Întotdeauna am considerat că schimburile de experiență sunt benefice, cu atât mai mult în cazul de față, China fiind un exemplu demn de urmat în ceea ce privește mediul economic, astfel încât orice dezbatere ce are ca subiect mediul de afaceri este una utilă.

Apreciez ceea ce Federația Națională a Femeilor din China își propune și realizează. Consider extrem de benefică ideea de a reuni, într-o organizație de masă, femei care aparțin tuturor grupurilor etnice și din toate domeniile vieții. Doar astfel, experiența acumulată de acestea poate fi benefică, nevoile înregistrate în rândul maselor se pot face cunoscute, iar vocea femeilor se face auzită. Iar femeile au o voce puternică și un potențial uriaș, care nu trebuie trecute cu vederea”, a spus preşedintele CJD, Daniel Comănescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Atenţie! 30 septembrie, ultima zi de plată a impozitelor şi taxelor locale, fără majorări!

Publicat

pe

de

Primăria Municipiului Târgoviște aduce la cunoștința contribuabililor că 30 septembrie 2018 este data limită de plată a impozitelor și taxelor locale, aferente semestrului II al anului fiscal 2018.

Pentru că această zi este duminica (zi nelucrătoare), se vor considera în termen și plățile efectuate în data de 01 octombrie 2018. După această dată, se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună, până la data plății.

Impozitele și taxele locale se pot achita la ghișeele instituției în numerar sau cu cardul bancar, prin ordin de plată, mandat poștal sau prin internet la adresa www.ghiseul.ro.

Programul de încasări la ghișeele Serviciul de Impozite și Taxe Locale din str. Poet Grigore Alexandrescu, bl. E4, parter este de la 08:00 la 16:30 (luni, marţi, miercuri şi vineri) şi de la 08:00 la 18:30 (joia).

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!