Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Unii patroni nu plătesc salariul minim nici măcar pe hârtie!

Publicat

pe

21 de agenţi economici din judeţul Dâmboviţa au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 300.000 de lei (3 miliarde de lei vechi), întrucât fie nu le-au încheiat angajaţilor contracte de muncă, fie nu au înregistrat aceste documente în registrul de evidenţă a salariaţilor. În total, au fost afectate 45 de persoane.

De asemenea, spune Marius Lixandru – inspector şef ITM Dâmboviţa, au fost aplicate sancţiuni pentru negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară şi lipsa evidenţei orelor prestate de salariaţi.

În ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă, în luna aprilie 2018, ITM Dâmboviţa a organizat 80 de controale, ocazie cu care au fost constatate 134 de neconformităţi, pentru care s-au scris 65 de avertismente şi 5 amenzi contravenţionale, în sumă de 14.000 de lei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Pr. prof. dr. Marian Bugiulescu, noul director al Seminarului Teologic din Târgovişte

Publicat

pe

Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte are, de astăzi – 18 septembrie 2018, alt director. Pc. pr. prof. dr. Marian Bugiulescu a fost instalat chiar de către mitropolitul Nifon. La eveniment a luat parte şi inspectorul şcolar general, prof. Sorin Ion.

ÎPS Nifon a evidenţiat, cu acest prilej, rolul educației înfăptuite în cadrul Seminarului Teologic în pregătirea viitorilor misionari ai Bisericii noastre, precum și relația de colaborare rodnică dintre teologie și știință, în zidirea unor personalități competente sub aspect cultural, spiritual și național – se arată într-un comunicat remis de Arhiepiscopia Târgoviştei.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Pesta porcină face ravagii în ţară, iar PSD se ocupă de reglări de conturi politice!

Publicat

pe

Senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota critică în termeni duri actuala putere PSD-istă, care, în loc să se ocupe de problemele vitale ale ţării, de gestionarea flagelului numit pesta porcină africană ce se extinde rapid, cuprinzând judeţ după judeţ, este preocupată de reglările de conturi politice.

Precizează senatorul liberal, într-un comunicat de presă, că Dâmboviţa este al 13-lea judeţ afectat de pesta porcină africană, iar Guvernul a scăpat situaţia de sub control.

Comisia Europeană a atras atenția, într-un document de lucru intern, că există riscul real ca pesta să se extindă în jumătate din țară, ritmul de răspândire a bolii fiind în România cel mai alert de la nivelul Uniunii Europene.

„Situația este extrem de îngrijorătoare, producătorii sunt lăsați în voia sorții, angajații din fermele și abatoarele afectate sunt trimiși acasă în șomaj, iar oamenii au ajuns să-și ascundă porcii din gospodării de frica autorităților care, din nefericire, nu oferă despăgubirile anunțate.

Am solicitat, în nenumărate rânduri, demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, și a șefului ANSVSA, Geronimo Brănescu, pentru incompetența de care au dat dovadă în gestionarea crizei declanșate de pesta porcină africană, însă cei doi consideră că își merită fotoliile pe care stau. Ca urmare a indolenței celor doi, am cerut, în scris, premierului Viorica Dăncilă să dispună aplicarea sancţiunilor cuvenite pentru lipsa de acţiune a factorilor de decizie, care au contribuit prin neglijență și incompetență la expansiunea epidemiei de pestă, fie că vorbim de cei din autorităţile publice locale sau centrale.

În România, în momentul de față, sunt afectate 13 județe, unde se înregistrează aproximativ 900 de focare de pestă porcină. Această situație a apărut din cauza faptului că nu s-au respectat recomandările Comisiei Europene cuprinse în Raportul final privind un audit efectuat în România, nu s-au făcut controale amănunțite în punctele de trecere a frontierei cu ţările vecine în care a evoluat pesta porcină africană și au fost calculate greşit efectivele de porci mistreți din ţară şi, implicit, din Delta Dunării.

Mai mult, s-au încălcat şi neglijat unele prevederi din Programul național de supraveghere, prevenire și control al pestei porcine africane, unde se arată în mod expres necesitatea efectuării supravegherii intensive, prin inspecții care să vizeze porcii domestici și porcii mistreți, pe o distanță de 20 km de la frontieră spre interiorul țării, începând de la frontiera cu Ucraina, țară pe al cărei teritoriu evoluează boala.

Am tras semnale de alarmă, de asemenea, și în privința altor boli care riscă să afecteze zootehnia românească. Recent, am atras atenția asupra unei noi maladii ce se află pe teritoriu Bulgariei. Ovinele şi caprinele sunt în pericol de a fi afectate de pesta micilor rumegătoare al cărei focar se află la granița de sud a României, însă Guvernul nu ia nici un fel de măsuri! Din păcate, PSD este ocupat cu luptele interne pentru putere, decât cu rezolvarea problemelor grave ce afectează țara”, se arată în comunicatul remis de senatorul PNL Iancu Caracota.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!