Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Unii patroni nu plătesc salariul minim nici măcar pe hârtie!

Publicat

pe

21 de agenţi economici din judeţul Dâmboviţa au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 300.000 de lei (3 miliarde de lei vechi), întrucât fie nu le-au încheiat angajaţilor contracte de muncă, fie nu au înregistrat aceste documente în registrul de evidenţă a salariaţilor. În total, au fost afectate 45 de persoane.

De asemenea, spune Marius Lixandru – inspector şef ITM Dâmboviţa, au fost aplicate sancţiuni pentru negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară şi lipsa evidenţei orelor prestate de salariaţi.

În ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă, în luna aprilie 2018, ITM Dâmboviţa a organizat 80 de controale, ocazie cu care au fost constatate 134 de neconformităţi, pentru care s-au scris 65 de avertismente şi 5 amenzi contravenţionale, în sumă de 14.000 de lei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A furat cablul din zona unei staţii CFR!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://gazetanoua.ro)

Un bărbat din comuna Nucet, judeţul Dâmboviţa, a fost identificat de poliţiştii din cadrul Serviciului Județean Transporturi ca fiind cel care a sustras 100 de metri de cablu din apropierea unei staţii de cale ferată. Prejudiciul a fost estimat la 4.400 de lei.

Suspectul a fost reţinut 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa procurorilor pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bugetul PSD-ALDE pentru 2019 nu clădeşte nimic!

Publicat

pe

Virgil Guran - preşedinte PNL Dâmboviţa

Liderii PNL Dâmboviţa consideră că singurul beneficiu al bugetului din acest an este majorarea alocaţiilor pentru copii, de la 200 la 300 lei – pentru copiii mai mici de 2 ani şi de la 84 la 150 lei – pentru cei cu vârsta între 2 şi 18 ani, majorare impusă de parlamentarii liberali. În rest, bugetul PSD-ALDE pentru 2019 este unul care nu clădeşte nimic: niciun spital şi niciun tronson de autostradă important!

„Bugetul PSD–ALDE se bazează pe o creștere economică nerealistă de 5,5% în condițiile în care anul trecut au prognozat o creștere de 6,1% și au încheiat 2018 cu 4,1%, iar pentru 2019 Comisia Europeană estimează 3,8%.

Bugetul PSD–ALDE pe 2019 este un buget care nu clădește nimic: niciun spital și nici un tronson de autostradă important.

Guvernul PSD–ALDE taie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pensiile românilor, împiedicând creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie cu 9% și având creșterea pensiilor pentru data de 1 septembrie, cu o creștere de 15%”, se arată într-un comunicat remis de PNL Dâmboviţa.

Astăzi – 22 februarie 2019, preşedintele Klaus Iohannis a invocat neconstituţionalitatea Legii bugetului de stat pe anul 2019 şi a trimis-o la Curtea Constituţională. Sesizarea şefului statului va fi luată în discuţie tocmai în data de 6 martie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!