Connect with us

Dâmboviţa

Sportivii cu dizabilităţi vor purta „Flacăra Speranţei” pe străzile Târgoviştei!

Publicat

pe

330 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale se vor afla în aceste zile la Târgovişte, unde se organizează cea de-a XV-a ediţie a Jocurilor Naţionale Special Olympics (25-28 mai 2018). Este vorba despre cel mai mare eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi.

„Este mult mai mult decât o competiţie. Este o activitate complexă, care se adresează în egală măsură şi societăţii. Este o activitate de natură să contribuie, pe de o parte, la evaluarea stării de sănătate a participanţilor şi, bineînţeles, să contribuie la promovarea sportului. Primăria Târgovişte, prin Complexul Turistic de Nataţie, este onorată să fie partener într-un asemenea eveniment absolut deosebit”, a spus Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Deschiderea oficială a Jocurilor Naţionale Special Olympics se va organiza sâmbătă, 26 mai, de la ora 18:00, când Flacăra Speranţei, echivalentă Flăcării Olimpice, va fi purtată pe străzile din centrul municipiului Târgovişte, cu plecare din faţa Primăriei şi punct terminus esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Traseul măsoară 3 km şi cuprinde străzile Revoluţiei, Poet Grigore Alexandrescu, Bulevardul Libertăţii, Piaţa Tricolorului şi Bulevardul Mircea cel Bătrân.

„Mulţumesc autorităţilor locale fiindcă au făcut posibilă organizarea acestui eveniment la Târgovişte. Timp de 14 ani, am fost în fiecare an într-un alt judeţ, astfel încât să venim mai aproape de sportivii din toată ţara. Este un moment în care persoanele cu dizabilităţi arată ce pot face şi, împreună, le sărbătorim abilităţile”, a declarat Cristian Ispas – directorul Fundaţiei Special Olympics România, organizatorul acestei competiţii.

Jocurile Naționale Special Olympics 2018 vor însemna patru zile intense de evaluări medicale și competiții la 4 discipline sportive: înot, atletism, baschet (abilități individuale) și bocce.

„Este onorant să fim astăzi în mijlocul celui mai important eveniment naţional dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Este cea mai frumoasă formă de a dovedi că barierele pot fi trecute, că limitele pot fi depăşite şi, de fapt, noi, cu toţii, cei de aici şi de acasă, suntem parte a unui proiect comun de incluziune socială. Îi felicit pe toţi cei care dau viaţă acestui eveniment, felicit autorităţile locale şi judeţene, fiindcă au înţeles să să implice în organizare, şi, mai ales, îi felicit din suflet pe participanţi”, a spus deputata Oana Vlăducă.

Evaluările medicale ale sportivilor vor începe de vineri, 25 mai, și vor avea loc la Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii „Valahia”, cu sprijinul a 120 de medici, asistente medicale și voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, de la Școala Postliceală Sanitară „Christiana” din Târgoviște și de la Universitatea „Valahia”. Sportivilor le vor fi oferite consultații și tratamente stomatologice gratuite, precum și evaluări oftalmologice, ORL, psihologice și emoționale, de flexibilitate și ale stării generale de sănătate, dar și consiliere pentru un stil de viață sănătos.

Competiţiile preliminare și finale la baschet şi bocce se vor desfășura tot începând de vineri la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, iar cele de atletism la Stadionul „Eugen Popescu”. Competițiile de înot vor fi găzduite de Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte. Evenimentele sportive se derulează cu sprijinul a 100 de voluntari de la licee și facultăți cu profil sportiv din Târgoviște și București.

Cea de-a XV-a ediţie a Jocurilor Naţionale Special Olympics este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Turistic de Natație Târgoviște, Universitatea Valahia din Târgoviște, Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” și Asociația „Eu pot”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Târgovişte: Prins la volan sub influența unor substanțe psihoactive

Publicat

pe

Lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depistat, ieri – 28 noiembrie 2022, în jurul orei 19:35, pe strada Stanică Ilie, un bărbat de 34 de ani, din comuna Băleni, în timp ce conducea un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Rezultatul preliminar a ieșit pozitiv, ceea ce demonstrează că bărbatul consumase substanțe psihoactive.

În autoturismul respectiv a mai fost identificat un pasager, bărbat de 35 de ani, din Târgoviște, iar, în urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în două șervețele mai multe fragmente de materie vegetală de culoare verde-oliv.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats