Connect with us

Dâmboviţa

Sportivii cu dizabilităţi vor purta „Flacăra Speranţei” pe străzile Târgoviştei!

Publicat

pe

330 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale se vor afla în aceste zile la Târgovişte, unde se organizează cea de-a XV-a ediţie a Jocurilor Naţionale Special Olympics (25-28 mai 2018). Este vorba despre cel mai mare eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi.

„Este mult mai mult decât o competiţie. Este o activitate complexă, care se adresează în egală măsură şi societăţii. Este o activitate de natură să contribuie, pe de o parte, la evaluarea stării de sănătate a participanţilor şi, bineînţeles, să contribuie la promovarea sportului. Primăria Târgovişte, prin Complexul Turistic de Nataţie, este onorată să fie partener într-un asemenea eveniment absolut deosebit”, a spus Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Deschiderea oficială a Jocurilor Naţionale Special Olympics se va organiza sâmbătă, 26 mai, de la ora 18:00, când Flacăra Speranţei, echivalentă Flăcării Olimpice, va fi purtată pe străzile din centrul municipiului Târgovişte, cu plecare din faţa Primăriei şi punct terminus esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Traseul măsoară 3 km şi cuprinde străzile Revoluţiei, Poet Grigore Alexandrescu, Bulevardul Libertăţii, Piaţa Tricolorului şi Bulevardul Mircea cel Bătrân.

„Mulţumesc autorităţilor locale fiindcă au făcut posibilă organizarea acestui eveniment la Târgovişte. Timp de 14 ani, am fost în fiecare an într-un alt judeţ, astfel încât să venim mai aproape de sportivii din toată ţara. Este un moment în care persoanele cu dizabilităţi arată ce pot face şi, împreună, le sărbătorim abilităţile”, a declarat Cristian Ispas – directorul Fundaţiei Special Olympics România, organizatorul acestei competiţii.

Jocurile Naționale Special Olympics 2018 vor însemna patru zile intense de evaluări medicale și competiții la 4 discipline sportive: înot, atletism, baschet (abilități individuale) și bocce.

„Este onorant să fim astăzi în mijlocul celui mai important eveniment naţional dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Este cea mai frumoasă formă de a dovedi că barierele pot fi trecute, că limitele pot fi depăşite şi, de fapt, noi, cu toţii, cei de aici şi de acasă, suntem parte a unui proiect comun de incluziune socială. Îi felicit pe toţi cei care dau viaţă acestui eveniment, felicit autorităţile locale şi judeţene, fiindcă au înţeles să să implice în organizare, şi, mai ales, îi felicit din suflet pe participanţi”, a spus deputata Oana Vlăducă.

Evaluările medicale ale sportivilor vor începe de vineri, 25 mai, și vor avea loc la Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii „Valahia”, cu sprijinul a 120 de medici, asistente medicale și voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, de la Școala Postliceală Sanitară „Christiana” din Târgoviște și de la Universitatea „Valahia”. Sportivilor le vor fi oferite consultații și tratamente stomatologice gratuite, precum și evaluări oftalmologice, ORL, psihologice și emoționale, de flexibilitate și ale stării generale de sănătate, dar și consiliere pentru un stil de viață sănătos.

Competiţiile preliminare și finale la baschet şi bocce se vor desfășura tot începând de vineri la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, iar cele de atletism la Stadionul „Eugen Popescu”. Competițiile de înot vor fi găzduite de Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte. Evenimentele sportive se derulează cu sprijinul a 100 de voluntari de la licee și facultăți cu profil sportiv din Târgoviște și București.

Cea de-a XV-a ediţie a Jocurilor Naţionale Special Olympics este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Turistic de Natație Târgoviște, Universitatea Valahia din Târgoviște, Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” și Asociația „Eu pot”.

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște vrea să deschidă Cinematograful Independența de „Zilele Cetății”

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că, la început de septembrie, de Zilele Cetății 2021, ar putea fi inaugurat Cinematograful Independența.

„După o perioadă în care, pe fondul unor proceduri derulate între Compania Națională de Investiții și constructor, proiectul a fost întârziat, în sfârșit investiția a intrat în linie dreaptă. Astfel, se fac ultimele retușuri, concomitent cu realizarea curățeniei generale, intenția noastră fiind ca cinematograful să fie recepționat cu prilejul Zilelor Cetății din acest an.

Ca și concluzie de ansamblu, dincolo de întârzierea menționată, puține lucruri pot fi reproșate în legătură cu această investiție prin care o construcție emblematica a orașului nostru, care devenise o ruină, este transformată într-un obiectiv modern, cu multiple funcționalități”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Dragomirești, acțiune de igienizare a zonelor transformate în gropi de gunoi

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Primăria Dragomirești atrage atenția cetățenilor că aruncarea gunoaielor de orice natură în locuri neamenajate se sancționează cu amenzi între 3.000 și 6.000 de lei – pentru persoanele fizice și între 20.000 și 40.000 de lei – pentru persoanele juridice. De asemenea, se poate dispune și confiscarea atelajului sau a mașinii cu care se transportă deșeurile respective, vinovații având totodată obligația de a curăța întreaga zonă unde au fost depistați încălcând legea.

De precizat că administrația publică de la Dragomirești a acționat, cu ajutorul persoanelor care primesc ajutor social, pentru curățarea și igienizarea punctelor considerate „fierbinți” din acest punct de vedere, identificate ca urmare a unor controale inopinate ale Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

„Informăm cetățenii că toate zonele identificate cu risc de depozitare necontrolată a deșeurilor menajere au fost semnalizate prin montarea unor panouri care interzic aruncarea deșeurilor menajere și afișează cuantumul amenzilor care sunt aplicate în caz că vor fi prinși.

Totodată, vă avertizăm că locurile în care se aruncă de obicei gunoaie menajere sau de orice altă natură sunt atent monitorizate, inclusiv prin mijloace video, riscul de a fi prinși fiind extrem de mare”, se precizează într-o comunicare a Primăriei Dragomirești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT