Connect with us

Dâmboviţa

Sportivii cu dizabilităţi vor purta „Flacăra Speranţei” pe străzile Târgoviştei!

Publicat

pe

330 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale se vor afla în aceste zile la Târgovişte, unde se organizează cea de-a XV-a ediţie a Jocurilor Naţionale Special Olympics (25-28 mai 2018). Este vorba despre cel mai mare eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi.

„Este mult mai mult decât o competiţie. Este o activitate complexă, care se adresează în egală măsură şi societăţii. Este o activitate de natură să contribuie, pe de o parte, la evaluarea stării de sănătate a participanţilor şi, bineînţeles, să contribuie la promovarea sportului. Primăria Târgovişte, prin Complexul Turistic de Nataţie, este onorată să fie partener într-un asemenea eveniment absolut deosebit”, a spus Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Deschiderea oficială a Jocurilor Naţionale Special Olympics se va organiza sâmbătă, 26 mai, de la ora 18:00, când Flacăra Speranţei, echivalentă Flăcării Olimpice, va fi purtată pe străzile din centrul municipiului Târgovişte, cu plecare din faţa Primăriei şi punct terminus esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Traseul măsoară 3 km şi cuprinde străzile Revoluţiei, Poet Grigore Alexandrescu, Bulevardul Libertăţii, Piaţa Tricolorului şi Bulevardul Mircea cel Bătrân.

„Mulţumesc autorităţilor locale fiindcă au făcut posibilă organizarea acestui eveniment la Târgovişte. Timp de 14 ani, am fost în fiecare an într-un alt judeţ, astfel încât să venim mai aproape de sportivii din toată ţara. Este un moment în care persoanele cu dizabilităţi arată ce pot face şi, împreună, le sărbătorim abilităţile”, a declarat Cristian Ispas – directorul Fundaţiei Special Olympics România, organizatorul acestei competiţii.

Jocurile Naționale Special Olympics 2018 vor însemna patru zile intense de evaluări medicale și competiții la 4 discipline sportive: înot, atletism, baschet (abilități individuale) și bocce.

„Este onorant să fim astăzi în mijlocul celui mai important eveniment naţional dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Este cea mai frumoasă formă de a dovedi că barierele pot fi trecute, că limitele pot fi depăşite şi, de fapt, noi, cu toţii, cei de aici şi de acasă, suntem parte a unui proiect comun de incluziune socială. Îi felicit pe toţi cei care dau viaţă acestui eveniment, felicit autorităţile locale şi judeţene, fiindcă au înţeles să să implice în organizare, şi, mai ales, îi felicit din suflet pe participanţi”, a spus deputata Oana Vlăducă.

Evaluările medicale ale sportivilor vor începe de vineri, 25 mai, și vor avea loc la Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii „Valahia”, cu sprijinul a 120 de medici, asistente medicale și voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, de la Școala Postliceală Sanitară „Christiana” din Târgoviște și de la Universitatea „Valahia”. Sportivilor le vor fi oferite consultații și tratamente stomatologice gratuite, precum și evaluări oftalmologice, ORL, psihologice și emoționale, de flexibilitate și ale stării generale de sănătate, dar și consiliere pentru un stil de viață sănătos.

Competiţiile preliminare și finale la baschet şi bocce se vor desfășura tot începând de vineri la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, iar cele de atletism la Stadionul „Eugen Popescu”. Competițiile de înot vor fi găzduite de Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte. Evenimentele sportive se derulează cu sprijinul a 100 de voluntari de la licee și facultăți cu profil sportiv din Târgoviște și București.

Cea de-a XV-a ediţie a Jocurilor Naţionale Special Olympics este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Turistic de Natație Târgoviște, Universitatea Valahia din Târgoviște, Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” și Asociația „Eu pot”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

„Cupa răzvedeanului la fotbal” i-a scos din case pe tinerii din comună

Publicat

pe

Șapte echipe de tineri, reprezentând toate satele componente ale comunei Răzvad, își dispută în această după-amiază „Cupa răzvedeanului la fotbal” – o competiție inițiată de primarul Emanuel Spătaru în anul 2017. Finalista va reprezenta localitatea la turneul organizat cu prilejul „Zilelor județului Dâmbovița”, 1-5 iunie.

„Suntem aici să ne simțim bine împreună. Competiția de astăzi, pur și simplu, am adus-o în atenția tinerilor, pentru a rupe un pic perioada de muncă, de stres, de probleme și, cumva, să încercăm să readucem zâmbetul pe buzele tuturor. Cred că mișcarea este o metodă foarte bună. Sper să fie pe placul tuturor tinerilor care s-au înscris în această competiție”, ne-a declarat primarul Emanuel Spătaru, care a fost astăzi și jucător de fotbal alături de tinerii din comună.

Echipele înscrise în „Cupa răzvedeanului” (5 + 1 și două rezerve) au disputat meciuri cu reprize de câte 12 minute. Au intrat în semifinale următoarele echipe: Răzvad (trupa lui Voicu) și Gorgota (trupa lui Alin), respectiv Răzvad de Jos și Valea Voievozilor.

„Profit de această ocazie și urez un călduros La mulți ani! soției mele, că este Elena, și tuturor celor ce poartă numele Sfinților Constantin și Elena. La mulți ani!”, a fost mesajul de final transmis de primarul Emanuel Spătaru.

Vom reveni cu numele echipei care a câștigat competiția de fotbal de la Răzvad.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Glodeni, în sărbătoare. 496 de ani de atestare documentară

Publicat

pe

În mai toate localitățile din România, în preajma unor mari sărbători religioase, autoritățile organizează târguri tradiționale și manifestări cultural-artistice și de divertisment. După cei doi ani de pandemie, românul simte nevoia de a petrece, de a socializa, de a comunica într-un cadru mai larg. Astfel de evenimente au fost reluate și în județul Dâmbovița.

Ieri – 20 mai 2022, cetățenii din comuna Glodeni, și nu numai ei, au petrecut de „Ziua localității”. Frumoasa așezare de deal celebrează 496 de ani de atestare documentară.

Târgul și spectacolul dedicat acestei sărbători au fost organizate în inima așezării. La eveniment au fost invitați, așa cum se obișnuiește, și reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, ai Prefecturii, parlamentari și șefi de instituții.


Au trecut pe la Glodeni pentru a dialoga cu oamenii, pentru a le transmite gânduri frumoase și speranțe de mai bine, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, deputatul Radu Popa, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, primari din comunele vecine și consilieri județeni.

Astăzi, cu ocazia Sfinților Împărați Constantin și Elena vor petrece de „Ziua comunei” și cetățenii din Gura Șuții. Evenimentele se vor desfășura în zona unde se organizează târgul săptămânal. Primarul Constantin Dinu le-a pregătit consătenilor săi un spectacol pe cinste. Pe scena special amenajată vor evolua Viorica și Ioniță de la Clejani, Elisabeta Vasile și Cornel Cojocaru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT