Conectați-vă cu noi

POLITIC

Liviu Dragnea, între mărire şi decădere!

Publicat

pe

Liviu Dragnea - preşedinte PSD (Sursa foto: evz.ro)

Jurnalistul Ion Cristoiu îi înfioară pe social-democraţi, lansând ipoteza că Liviu Dragnea va fi condamnat în dosarul aflat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia ar urma să se dea vineri, 8 iunie, cu o zi înainte de organizarea marelui miting din Piaţa Victoriei împotriva abuzurilor săvârşite de statul paralel în România.

Cristoiu şi-a exprimat supoziţia, pornind de la decizia de condamnare la 6 ani cu executare a Elenei Udrea. Consideră celebrul analist că statul paralel funcţionează bine mersi, iar cei care reprezintă un pericol real sunt trimişi la închisoare sau sunt în continuare hărţuiţi.

Udrea plăteşte, fiindcă a avut curajul să o înfrunte pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Dragnea, crede Ion Cristoiu, dacă va fi achitat, va deveni o forţă şi membrii puterii oculte nu vor acest lucru. Ar deveni un pericol. Condamnarea sa va aduce fragilizarea liderului PSD, dar şi a partidului pe care îl reprezintă, fapt convenabil pentru cei care alcătuiesc statul paralel şi care sunt atacaţi din toate poziţiile, de o bună bucată de timp.

Sunt destui cei cred că se va mai da o amânare, până după miting. Alţii au convingerea că Dragnea a bătut palma cu sistemul, a făcut pace şi va ieşi teafăr din acest litigiu.

În concluzie, sâmbătă, vom avea miting, ca revoltă accentuată, în forţă, împotriva abuzului – dacă Dragnea va fi condamnat sau ca victorie şi revoltă ponderată – dacă Dragnea va fi achitat!

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean a fost reales vicepreședinte al Comisiei APCE

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlățean a fost ales, cu unanimitate de voturi, vicepreședinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Demnitarul român a deținut această funcție și pe parcursul anului trecut.

„Potrivit art. 22 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, APCE alege judecătorii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dintr-o listă de trei candidați transmisă Adunării de către statele părți contractante la Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Votul are loc în plenul Adunării, după ce, în prealabil, Comisia pentru alegerea judecătorilor la CEDO, a intervievat cei trei candidați, le-a examinat curricula vitae și a emis prin vot o recomandare de susținere a unuia dintre candidați pentru votul ulterior în plen. Recomandarea comisiei este ca regulă generală respectată de parlamentarii europeni care votează în plenul Adunării Parlamentare. Cu titlu de exemplu, plenul APCE a confirmat prin vot la 26 ianuarie 2021 recomandarea privind alegerea judecătorilor naționali din partea Elveției și Greciei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, se precizează într-un comunicat al Senatului României.

Comisia APCE al cărui vicepreședinte a fost reales senatorul Titus Corlățean este alcătuită din 20 de membri titulari și 20 de membri supleanți din partea celor cinci grupuri politice ale Adunării (Grupul Partidului Popularilor Europeni – Creștin-Democrați; Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor; Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa; Grupul Conservatorilor Europeni și Alianța Democratică și Grupul Stângii Unite Europene). Membrii acestei structuri parlamentare europene trebuie să aibă un nivel ridicat de competență și experiență în domeniul juridic.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Cine va fi până la urmă prefect al județului Dâmbovița?

Publicat

pe

Coaliția aflată la putere, alcătuită din PNL, USR PLUS și UDMR, nu a reușit, până acum, să împartă funcțiile barosane, ce să mai vorbim de aprobarea bugetului de stat. Aflăm că, săptămâna viitoare, vor fi nominalizați prefecții și subprefecții. Ludovic Orban, președintele PNL, și-a exprimat dorința de a avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți. USR PLUS va dispune în teritoriu de 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR – 5 prefecți și 10 subprefecți.

La Dâmbovița, s-a vehiculat informația cum că prefectul va fi nominalizat de USR PLUS. Totuși, se aud zvonuri că liderul PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, nici nu vrea să audă de acest lucru. Cert este că aliații de la USR PLUS nu dispun de rezerve de cadre solide pentru a face nominalizarea. Cei care ar putea face față funcției, Daniel Blaga și Dragoș Popescu, au intrat în Camera Deputaților, respectiv în Senat. Ar mai fi capabil să ocupe o asemenea demnitate editorul Dan Mărgărit, care a candidat pentru funcția de primar al Târgoviștei, dar nu se știe.

Andra Fermuș, despre care auzisem că este în cărți pentru postul de prefect, nu prea este iubită de colegi. Din câte se vorbește, consiliera locală de la Pucioasa din partea USR PLUS face poteci pe la București pentru a obține postul. Și numele lui Marius Calomfirescu, actual consilier local la Târgoviște, ar fi pe lista scurtă a conducerii centrale USR PLUS.

Așteptăm să vedem ce se va întâmpla săptămâna viitoare. Rămâne completă echipa Aurelian Popa – prefect și Cătălin Chiru Cristea – subprefect sau va fi spartă? Există posibilitatea să mai apară în schemă încă un subprefect, de la USR PLUS. Ar fi mai simplu așa. Ar fi toată lumea împăcată…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!