Connect with us

OPINII

Zodia protocoalelor!

Publicat

pe

Am trăit şi trăim într-un stat unde instituţiile de forţă şi-au făcut şi îşi fac de cap. Şi totul s-a întâmplat cu acordul tacit al clasei politice, căreia îi tremura izmenele de frică să nu sufere din cauza monstrului creat şi năşit tacit sau care voia să-şi pună la adăpost tot soiul de afaceri mai mult sau mai puţin oneroase.

A ieşit la iveală protocolul încheiat între SRI, Parchetul General şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Un document care legitima poliţia politică în România, un document încheiat între cele trei instituţii în 2009. Să mai spun cine guverna atunci, ce soi de guvern aveam? Ce amestecătură politică, propice apariţiei unui organism feroce, conducea ţara atunci?

O declaraţie fără de precedent a apărut în spaţiul public. Cutremurător! Preşedintele din acea vreme, al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătorul Nicolae Popa, nu recunoaşte că a semnat un astfel de document! Atunci, cine?Sfântul Duh? Baba Cloanţa?

Doamne, chiar suntem proşti, chiar am fost şi suntem consideraţi doar simpli sclavi pe moşia nobilimii din statul paralel? Ce se întâmplă cu noi, cu ţara? Încotro ne îndreptăm? Mai avem vreo şansă?

De ce politicienii noştri iubiţi nu ies în faţă să demaşte aceste abuzuri crase, acest atac fără de precedent la adresa democraţiei şi libertăţii? Problemele nu se rezolvă cu mitinguri gigant, cu proteste şi vocalize în stradă, ci prin măsuri ferme, prin tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

De ce actuala puterea nu porneşte procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, care calcă în picioare Constituţia României, creând un precedent periculos? Ce se mai aşteaptă? Fac pe diplomaţii, pe analiştii fini, pe oamenii atenţi la detalii, cam târziu. Mortul a început deja să miroase!

Mâine-poimâine, liderii maghiarimii pot cere autodeterminarea, invocând nerecunoaşterea Constiţuţiei, dându-l ca exemplu pe şeful statului care nu are treabă cu legea supremă a ţării.

Să lăsăm organizarea de tabere politice la mare, unde tinerii vin să dănţuiască, să facă pe interesaţii, ascultând divagaţiile fără acoperire practică ale seniorilor şi să petreacă pe plajă, ca într-un ritual al împerecherii!

Să arătăm că am fost aleşi pentru a face bine ţării, pentru a apăra valorile democraţiei. Lupta pe ciolan, conflictele între diferite grupuri de interese politice şi orgoliile ne-a adus aici, în situaţia în care statul paralel a preluat frâiele puterii, invocând probabil nepriceperea politicienilor în a guverna ţara.

Nu vă daţi seama ce se întâmplă? E de râsul curcilor! Îţi vine să plângi stând pe vine! Un fost preşedinte al Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie nu îşi recunoşte semnătura de pe un protocol secret. Parcă trăim într-un coşmar care nu se mai termină!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Vladimir Putin nu se mai lasă citit

Publicat

pe

Întreaga lume se aștepta ca, pe 9 mai 2022, Vladimir Putin, țarul modern al Rusiei, să se transforme în balaur, să scoată foc pe nări. Să acuze și să amenințe, să gesticuleze în toate modurile posibile, arătându-și mușchii Europei, Americii și celor de la NATO.

Toate televiziunile mari, producătorii și realizatorii de podcast-uri, au stat cu ochii pe Piața Roșie și pe tribuna oficială. Transmisiunile în direct curgeau spre toate colțurile planetei. Fiecare concern media și-a adus prin studiouri specialiști în decriptarea mesajelor gestuale, medici, psihologi, psihiatri, analiști ai cuvântul. Toți, cu ochii pe Putin și pe anturajul său! Pregătiți să traducă rapid semnificația semnelor corpului, de la cea mai mică grimasă, privire, mișcare de mână, picior, scărpinături, indiferent unde, și până la elementele subtile ale tabloului putinian.

Din păcate, nu au putut descifra mai nimic. Imagini șterse, fade, niciun element care ar putea trăda un comportament anume, o reacție, un semnal fatal. Se pare că specialiștii în comunicare ai lui Vladimir Putin, consilierii de imagine au intuit planul restului lumii și l-au dejucat. Au prezentat o imagine total aiurea care nu spunea nimic, manipula, te băga în ceață. Năștea ipoteze departe de adevăr. Un Vladimir Putin deloc țanțoș, deloc dur, chiar prea banal.

Cu excepția gărzilor de corp, zdrahoni ai serviciilor secrete care se putea simți rapid, erau blindați în arme și comunicau de zor la manșeta cămășii, nimic exorbitant. În jurul lui Putin mișunau bătrânei și bătrânele în uniforme militare. Figuri șterse, comune, triste, aproape înghețate, cu gândul parcă dus în fostul URSS.

Acestei picturi triste, de casă, cenușie, i s-a alăturat și Vladimir Putin. Și, ca să stingă și mai mult focul de analiză al traducătorilor limbajului gestual, și-a mai pus pe genunchi și o păturică sau pelerina de ploaie și vânt, cum s-a bănuit ulterior.

Dacă o îmbrăca și pe aia, spectacolul era complet camuflat. Nota zece pentru profesioniștii țarului Rusiei care au dat peste cap planurile analiștilor din Vest. Putin s-a deghizat de minune. S-a pierdut printre veterani. A rămas locului parcă împietrit, special pentru a nu da satisfacție celor care se pregătiseră să îi analizeze mersul ridurilor, ridicatul și coborâtul din sprâncene, zâmbetul etc. Nici măcar discursul nu a fost unul care să necesite o analiză detaliată și care să scoată la vedere cine știe ce minuni. Linear. Departe de a fi unul schimbător de istorie.

Disimularea servită în special adversarilor de Vladimir Putin arată clar că a început să își controleze gesturile și vorbele, spre a nu mai fi analizate și interpretare mediatic și că războiul va continua.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

9 Mai, între război și pace…

Publicat

pe

Europa se pregătește să sărbătorească ziua de 9 mai. Semnificații multiple care acum abia se văd de fumul războiului din Ucraina, pe care diplomația mondială nu a reușit să îl oprească. A dat rateuri. Discuții telefonice interminabile, vizite peste vizite în teatrele de operații, chiar și cu trenul, transmisii prin parlamentele lumii cu neînfricatul Zelenski… Solidaritate. Îmbărbătări. Sprijin cu arme, muniție. Refugiați primiți cu brațele deschise. Și toate astea se întâmplă în timp ce conducta de gaze a agresorului rus, care duce spre Occident, este plină, duduie și, culmea, în această crâncenă confruntare, nu a lovit-o nicio rachetă. Pentru unii pare un nonsens, ceva de neimaginat.

Condamnăm atrocitățile, invadarea unui stat suveran, dar cumpărăm în draci gaze și petrol. Am vrea ca rușii să fie puși la punct, dar nu trebuie perturbate echilibrul și prosperitatea Vestului. Ar fi o lovitură cumplită dată capitalismului întreruperea bruscă a achiziționării esenței de care depinde economia statelor dezvoltate, care nu prea s-au gândit că poate veni clipa când vor trebui să se desprindă de marele prieten rus. Au apărut doar mici seisme și totul a fost dat peste cap. Prețurile au luat-o razna. Nu mai există niciun soi de siguranță socială. Nici măcar analiștii nu mai știu să prevadă ce ne mai așteaptă. Trăim într-un total imprevizibil. Pare unul calculat. Poate istoria va dezlega vreodată enigmele acestor ultimi ani, începând cu pandemia, continuând cu explozia bruscă, ilogică, a prețurilor la energie, cu războiului din Ucraina și ce o mai veni.

Așa se va consuma și ziua de 9 mai – Ziua Europei, ziua unității și a păcii. Sub semnul războiului și al incertitudinii. Greu pentru politicieni să își caleze mesajele pentru această zi. Probabil laitmotivul va fi Ucraina.

Toată lumea așteaptă să vadă ce semnal va da Putin pe 9 mai. Cu ce va îmbina marea sărbătoare a victoriei împotriva fascismului? Va fi un moment al speranței, al încrederii în mai bine sau vom asista la o demonstrație de forță a mașinii de război? Comandantul suprem al Armatei Ruse, cu siguranță, va scoate pe marile artere ale Moscovei, pentru marea paradă, piesele de rezistență ale arsenalului său militar. Președintele marelui stat de la Răsărit va avea probabil un discurs menit să sperie întreaga planetă. Nu vor lipsi avertismentele cu tentă militară, atacurile împotriva Occidentului, în special împotriva Statelor Unite și a țărilor care sprijină Ucraina. În nici un caz, nu va fi Sfântul Putin blajinul.

Să sperăm că nu va profita de o astfel de zi solemnă pentru întreaga Europă, dar și pentru statul rus, pentru a declara oficial război Ucrainei. Ar fi primul pas spre al treilea Război Mondial. Pe 9 mai, Vladimir Putin poate încerca resetarea istoriei…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT