Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Mârlănia contra obrăzniciei

Publicat

pe

Modul de exprimare din politica şi viaţa socială românească nu a excelat niciodată în „artă si manieră”, aşa cum obişnuiesc să spună francezii, infinit mai cizelaţi (şi) în acest domeniu decât locuitorii trecuţi şi actuali ai spaţiului mioritic.

Dimpotrivă, limbajul utilizat adeseori, prea de multe ori, ba chiar cu precădere este unul desemnat actualmente prin termenul nemeritat de elegant de… „suburban” – adică Vezi-Doamne, lipsit de politeţe, vulgar – cu alte cuvinte, josnic, trivial, infect.

Să fie oare din vina dulcelui grai strămoşesc, incapabil să transmită altcumva stări emoţionale puternice? Nicidecum: limba română este una dintre cele mai bogate în cuvinte şi expresii, permiţând alambicarea unor sensuri de mare, mare fineţe.

Aici intervine populismul primitiv, cultivat încă de la începuturi şi continuat cu asiduitate in zilele noastre de către politicieni şi formatorii de opinie de toate categoriile, dar şi permisivitatea contemplativ-nătângă unui popor care „se râde” cu orice ocazie de prost gust, consecinţă directă a faptului că a fost şi este ţinut în mod deliberat cât mai departe de ceea ce înseamnă educaţie, minim de cultură, civilizaţie.

Cum altfel ne putem explica valul de simpatie provocat de un mârlan care vine în România, însoţit de copilul său de 8 anişori, pentru a sfida orice om de bun simţ prin obscenitatea pretinsului său „mesaj politic” arborat pe o placă de înmatriculare?

Fiecare om cu spirit civic normal dezvoltat din această ţară – printre care, cu mândrie nedisimulată, mă număr – ar dori să ştie, în primul rând, CINE sunt aceia care l-au racolat, instruit temeinic şi finanţat cu dărnicie pe acest individ (despre care se pretinde că ar face parte din ceea ce în mod uzual se numeşte „neamu’ lu’ manivelă”, deci nicidecum dintr-o pretinsă „elită” a politologiei militante) pentru a străbate ţara în lung şi-n lat cu un asemenea „mesaj” abject, de la care – aşa după cum mi s-a relatat de către oameni normali, profund scandalizaţi – mulţi au fost nevoiţi să abată atenţia copiilor. Este însă evident că respectivul „mesaj” a găsit un ecou puternic in rândurile celor insuficient instruiţi şi vădit needucaţi, dar gata întotdeauna, pe măsura mijloacelor lor intelectuale sub-precare, să se ralieze unui asemenea mârlan, devenit „lider de opinie”, racolat, instruit şi finanţat de către – se zice – duşmanii stabilităţii României.

La polul opus, un prepus al Statului Român, poliţist, plătit – presupun, foarte bine! – din banii noştri, cocoţat pe impunătorul post de purtător de cuvânt al Politiei Rutiere, îşi permite să se dedea unei obrăznicii fără margini, cerându-le celor nemulţumiţi de reacţia autorităţilor la ofensa publică a mârlanului, nici mai mult, nici mai puţin, decât să nu se mai adreseze Politiei Române atunci când au dreptul să o facă, ci… popilor!

Fără să-l numesc – fiindcă nu consider că merită să-i fie reţinut numele, ca de altfel nici acela al mârlanului – îi adresez acestei obrăznicături trei întrebări care-mi stau pe buze: Cine te crezi dumneata ca să interzici dreptul la opinie, la libera exprimare, atâta timp cât termenii utilizaţi sunt decenţi? Cine eşti dumneata să ne interzici exercitarea unor drepturi constituţionale?? Nu ţi-e ruşine, obrăznicătură???

Cu permisiunea dumneavoastră, stimaţi cititori, adresez un mesaj de indignare autorităţilor Statului: luaţi fără nicio întârziere toate masurile LEGALE pentru a opri mârlănia uneltei duşmanilor României, dar şi a sancţiona obrăznicia acestui bugetar!

Avocat Vladimir Ţunţi ŞTEFĂNESCU

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. florin

    august 2, 2018 at 11:51 am

    Mârlan esti tu măi idiotule!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Comisia Europeană sprijină o rețea internațională de cercetare clinică pentru tratamentul COVID-19

Publicat

pe

Comisia Europeană va sprijini cu 15,7 milioane de euro inițiativa EU-RESPONSE, care va institui o rețea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus și al altor boli infecțioase emergente – informează Centrul Europe Direct  Târgovişte.

Consorțiul EU-RESPONSE, condus de Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM – Institutul Național francez de Sănătate și Cercetare Medicală), reunește 21 de parteneri cu capacități de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE și din Norvegia, Elveția și Turcia.

„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcția unor studii clinice intervenționale paneuropene, care nu numai că se desfășoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potențiale, ci se și pot adapta rapid pe măsură ce apar realități și idei noi. Această rețea europeană de studii clinice intervenționale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus și ne va ajuta să ne pregătim pentru amenințări viitoare, oferind viteză, amploare și solidaritate”, a declarat comisarul Mariya Gabriel.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița, locul III la „Cupa Federației la tir cu arcul” 2020 prin jandarmul Silviu Stan

Publicat

pe

Locotenentul Silviu Stan, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, și-a adjudecat, în acest weekend, locul al III-lea la “Cupa Federației la tir cu arcul”, ediția 2020, competiție organizată pe stadionul Olimpia din București la care au participat 50 de concurenți. Pasionat de acest sport, jandarmul dâmbovițean a intrat în concurs la categoria “compound seniori masculin”, ședința de tragere fiind pe o distanță de 50 de metri, și a obținut 664 de puncte din 720 posibile.

Silviu Stan intenționează ca de anul viitor să intre în lotul național și astfel să poată reprezenta România prin participarea la competiții internaționale. Pe lângă tir cu arcul, ofițerul jandarm este pasionat și de zborul cu deltaplanul, de caiace și mașini de epocă.

Locotenentul Stan Silviu îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița din anul 2014, fiind absolvent la Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!