Connect with us

ACTUALITATE

Mârlănia contra obrăzniciei

Publicat

pe

Modul de exprimare din politica şi viaţa socială românească nu a excelat niciodată în „artă si manieră”, aşa cum obişnuiesc să spună francezii, infinit mai cizelaţi (şi) în acest domeniu decât locuitorii trecuţi şi actuali ai spaţiului mioritic.

Dimpotrivă, limbajul utilizat adeseori, prea de multe ori, ba chiar cu precădere este unul desemnat actualmente prin termenul nemeritat de elegant de… „suburban” – adică Vezi-Doamne, lipsit de politeţe, vulgar – cu alte cuvinte, josnic, trivial, infect.

Să fie oare din vina dulcelui grai strămoşesc, incapabil să transmită altcumva stări emoţionale puternice? Nicidecum: limba română este una dintre cele mai bogate în cuvinte şi expresii, permiţând alambicarea unor sensuri de mare, mare fineţe.

Aici intervine populismul primitiv, cultivat încă de la începuturi şi continuat cu asiduitate in zilele noastre de către politicieni şi formatorii de opinie de toate categoriile, dar şi permisivitatea contemplativ-nătângă unui popor care „se râde” cu orice ocazie de prost gust, consecinţă directă a faptului că a fost şi este ţinut în mod deliberat cât mai departe de ceea ce înseamnă educaţie, minim de cultură, civilizaţie.

Cum altfel ne putem explica valul de simpatie provocat de un mârlan care vine în România, însoţit de copilul său de 8 anişori, pentru a sfida orice om de bun simţ prin obscenitatea pretinsului său „mesaj politic” arborat pe o placă de înmatriculare?

Fiecare om cu spirit civic normal dezvoltat din această ţară – printre care, cu mândrie nedisimulată, mă număr – ar dori să ştie, în primul rând, CINE sunt aceia care l-au racolat, instruit temeinic şi finanţat cu dărnicie pe acest individ (despre care se pretinde că ar face parte din ceea ce în mod uzual se numeşte „neamu’ lu’ manivelă”, deci nicidecum dintr-o pretinsă „elită” a politologiei militante) pentru a străbate ţara în lung şi-n lat cu un asemenea „mesaj” abject, de la care – aşa după cum mi s-a relatat de către oameni normali, profund scandalizaţi – mulţi au fost nevoiţi să abată atenţia copiilor. Este însă evident că respectivul „mesaj” a găsit un ecou puternic in rândurile celor insuficient instruiţi şi vădit needucaţi, dar gata întotdeauna, pe măsura mijloacelor lor intelectuale sub-precare, să se ralieze unui asemenea mârlan, devenit „lider de opinie”, racolat, instruit şi finanţat de către – se zice – duşmanii stabilităţii României.

La polul opus, un prepus al Statului Român, poliţist, plătit – presupun, foarte bine! – din banii noştri, cocoţat pe impunătorul post de purtător de cuvânt al Politiei Rutiere, îşi permite să se dedea unei obrăznicii fără margini, cerându-le celor nemulţumiţi de reacţia autorităţilor la ofensa publică a mârlanului, nici mai mult, nici mai puţin, decât să nu se mai adreseze Politiei Române atunci când au dreptul să o facă, ci… popilor!

Fără să-l numesc – fiindcă nu consider că merită să-i fie reţinut numele, ca de altfel nici acela al mârlanului – îi adresez acestei obrăznicături trei întrebări care-mi stau pe buze: Cine te crezi dumneata ca să interzici dreptul la opinie, la libera exprimare, atâta timp cât termenii utilizaţi sunt decenţi? Cine eşti dumneata să ne interzici exercitarea unor drepturi constituţionale?? Nu ţi-e ruşine, obrăznicătură???

Cu permisiunea dumneavoastră, stimaţi cititori, adresez un mesaj de indignare autorităţilor Statului: luaţi fără nicio întârziere toate masurile LEGALE pentru a opri mârlănia uneltei duşmanilor României, dar şi a sancţiona obrăznicia acestui bugetar!

Avocat Vladimir Ţunţi ŞTEFĂNESCU

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. florin

    august 2, 2018 at 11:51 am

    Mârlan esti tu măi idiotule!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT