Connect with us

ACTUALITATE

Mârlănia contra obrăzniciei

Publicat

pe

Modul de exprimare din politica şi viaţa socială românească nu a excelat niciodată în „artă si manieră”, aşa cum obişnuiesc să spună francezii, infinit mai cizelaţi (şi) în acest domeniu decât locuitorii trecuţi şi actuali ai spaţiului mioritic.

Dimpotrivă, limbajul utilizat adeseori, prea de multe ori, ba chiar cu precădere este unul desemnat actualmente prin termenul nemeritat de elegant de… „suburban” – adică Vezi-Doamne, lipsit de politeţe, vulgar – cu alte cuvinte, josnic, trivial, infect.

Să fie oare din vina dulcelui grai strămoşesc, incapabil să transmită altcumva stări emoţionale puternice? Nicidecum: limba română este una dintre cele mai bogate în cuvinte şi expresii, permiţând alambicarea unor sensuri de mare, mare fineţe.

Aici intervine populismul primitiv, cultivat încă de la începuturi şi continuat cu asiduitate in zilele noastre de către politicieni şi formatorii de opinie de toate categoriile, dar şi permisivitatea contemplativ-nătângă unui popor care „se râde” cu orice ocazie de prost gust, consecinţă directă a faptului că a fost şi este ţinut în mod deliberat cât mai departe de ceea ce înseamnă educaţie, minim de cultură, civilizaţie.

Cum altfel ne putem explica valul de simpatie provocat de un mârlan care vine în România, însoţit de copilul său de 8 anişori, pentru a sfida orice om de bun simţ prin obscenitatea pretinsului său „mesaj politic” arborat pe o placă de înmatriculare?

Fiecare om cu spirit civic normal dezvoltat din această ţară – printre care, cu mândrie nedisimulată, mă număr – ar dori să ştie, în primul rând, CINE sunt aceia care l-au racolat, instruit temeinic şi finanţat cu dărnicie pe acest individ (despre care se pretinde că ar face parte din ceea ce în mod uzual se numeşte „neamu’ lu’ manivelă”, deci nicidecum dintr-o pretinsă „elită” a politologiei militante) pentru a străbate ţara în lung şi-n lat cu un asemenea „mesaj” abject, de la care – aşa după cum mi s-a relatat de către oameni normali, profund scandalizaţi – mulţi au fost nevoiţi să abată atenţia copiilor. Este însă evident că respectivul „mesaj” a găsit un ecou puternic in rândurile celor insuficient instruiţi şi vădit needucaţi, dar gata întotdeauna, pe măsura mijloacelor lor intelectuale sub-precare, să se ralieze unui asemenea mârlan, devenit „lider de opinie”, racolat, instruit şi finanţat de către – se zice – duşmanii stabilităţii României.

La polul opus, un prepus al Statului Român, poliţist, plătit – presupun, foarte bine! – din banii noştri, cocoţat pe impunătorul post de purtător de cuvânt al Politiei Rutiere, îşi permite să se dedea unei obrăznicii fără margini, cerându-le celor nemulţumiţi de reacţia autorităţilor la ofensa publică a mârlanului, nici mai mult, nici mai puţin, decât să nu se mai adreseze Politiei Române atunci când au dreptul să o facă, ci… popilor!

Fără să-l numesc – fiindcă nu consider că merită să-i fie reţinut numele, ca de altfel nici acela al mârlanului – îi adresez acestei obrăznicături trei întrebări care-mi stau pe buze: Cine te crezi dumneata ca să interzici dreptul la opinie, la libera exprimare, atâta timp cât termenii utilizaţi sunt decenţi? Cine eşti dumneata să ne interzici exercitarea unor drepturi constituţionale?? Nu ţi-e ruşine, obrăznicătură???

Cu permisiunea dumneavoastră, stimaţi cititori, adresez un mesaj de indignare autorităţilor Statului: luaţi fără nicio întârziere toate masurile LEGALE pentru a opri mârlănia uneltei duşmanilor României, dar şi a sancţiona obrăznicia acestui bugetar!

Avocat Vladimir Ţunţi ŞTEFĂNESCU

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. florin

    2 august 2018 at 11:51

    Mârlan esti tu măi idiotule!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni se pregătește să devină independent energetic

Publicat

pe

Criza generată de creșterea prețurilor la energie electrică, în special pe parcursul anului 2022, l-a determinat pe directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, să caute soluții pentru ca unitatea să-și obțină independența energetică. Prin urmare, a fost inclus în planul investițional pe termen scurt un parc fotovoltaic. În acest fel, se va asigura o bună parte a necesarului de energie electrică pentru societățile care funcționează în Parc. Terenul există, a fost preluat de la Primăria Moreni, și, de asemenea, au fost începute demersurile pentru încheierea unui parteneriat cu o firmă de specialitate.

Vorbim practic despre o facilitate care va însemna foarte mult pentru rezidenți. De altfel, Gabriel Purcaru a dovedit că este mereu atent la nevoile societăților care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni, atitudine care l-a ajutat să atingă un grad de ocupare de 100%. Ba chiar să existe și o „listă de așteptare”, în sensul că numeroși agenți economici își doresc să deschidă capacități de producție aici. Din păcate, odată cu ultima preluare de teren – 1,35 hectare de la Primăria Moreni, nu prea mai sunt posibilități de extindere a suprafeței Parcului Industrial Moreni. Directorul Gabriel Purcaru se gândește însă la o resistematizare a incintei, cu fonduri europene nerambursabile.

La sfârșitul anului 2023, în Parcul Industrial Moreni activau 52 de societăți comerciale, cu obiect de activitate diversificat, respectiv: reparare echipamente specifice activității de foraj petrolier; operațiuni de mecanică generală; confecții metalice; confecții textile; fabricare de mobilier și depozitare. Unitatea deține o suprafață totală de 268.069 mp (26,8 hectare), din care aproximativ 40.000 mp (4 hectare) – suprafață construită.

Parcul Industrial Moreni este situat la 20 km de DN1, București – Brașov, 13 km de viitoarea autostradă A3, București – Brașov, 20 km de municipiul Târgoviște și 40 km de municipiul Ploiești. De asemenea, sunt doar 70 de km până la Aeroportul Otopeni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Jocuri de apă, lumini și muzică, în fiecare weekend în Piața Primăriei Pitești

Publicat

pe

Vineri – 19 aprilie 2024, la Pitești, va reîncepe spectacolul de sunet și lumini la fântâna muzicală din Piața Primăriei și va putea fi admirat în fiecare weekend, de vineri până duminică, în intervalul orar 21:00-21:30.

Jocurile de apă și lumini vor fi sincronizate cu sunetul pieselor muzicale alese, oferind vizitatorilor o experiență unică.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite