Connect with us

OPINII

Anarhia, ca normă a democrației?

Publicat

pe

Războiul de vineri, 10 august, este considerat de unii a fi un miting al Diasporei. Hai să fim serioși, domnilor filozofi, cei care despicați esența binelui și a răului în mii de particule! V-ați cantonat sistemul de gândire într-o astfel de anomalie a societății, numită violență şi vulgar, care, spuneți voi, ar ține de democrație…

Partidele politice de opoziție au văzut în acea manifestare hâdă, de forță, desfășurată în Piața Victoriei, a fi o formă normală de protest, de indignare, de…

Hai să fim serioși! Dacă un politician spune că ceea ce a fost acolo ține de normalitate, înseamnă că insul respectiv nu are ce căuta în politică, iar viitorul cu un asemenea om la putere ar fi sinonim cu deznădejdea, cu nesiguranța. Bande paramilitare, pregătite parcă în tabere speciale, au acționat premeditat împotriva reprezentanților instituțiilor statului care, acolo, aveau rolul de a menține ordinea și disciplina, de a apară statul de drept.

Să vezi cum o jandarmeriță, o femeie, aproape că a fost omorâtă de niște turbați și să nu îți pese, să găsești circumstanțe atenuante pentru asemenea barbarie la care s-au dedat zeci de români, înseamnă că intram în zona patologicului. Că nu mai avem scăpare, că nu mai știm ce vrem.

Jandarmii, forțele de ordine prezente și-au făcut cu prisosință datoria. Au luptat într-adevăr pentru apărarea democrației. Ce ar fi dorit acei sălbatici mascați și plini de ură bine canalizată? Să între în sediul Guvernului, să pună foc, să se instaleze ei cumva prin birouri? Cine să conducă țara? Opoziția? Fără alegeri?

Câteva lucruri mi-au lăsat un gust amar. Unu. Președintele țării a avut o ieșire lamentabilă, penibilă, nedemnă și instigatoare. Tu, ca șef al statului, când vezi că forțe anarhice încearcă să distrugă echilibrul social, și așa destul de subțire, nu ai dreptul să acuzi instituțiile statului, în cazul de față Jandarmeria, pentru că și-au făcut datoria.

Doi. Oameni de cultură ai acestei țări, filozofi, scriitori, artiști, au fost de acord cu teroarea din Piața Victoriei. După ce scară a valorilor se mai ghidează iluștrii noștri gânditori?

Trei. Am auzit polițişti, slujitori ai ordinii și liniștii publice, ai dreptății, că participă la mitingul nerevendicat de nimeni. Au postat pe internet păreri personale cu substract politic, îmbrăcați fiind în uniforma statului. Este ciudat. Dar ce să mai zici? Normele par răsturnate.

 

Nu prin astfel de manifestări violente, aproape barbare, clădim democrația sau aducem prosperitatea în țară. Avem alegeri libere. Putem să îi sancționăm acolo pe politicieni, la urne, pe cei care ne-au dezamăgit. Am deschis canaua la ură, la răzbunare, la conflict. La ce ne folosește? Dăm foc. Ne eliminăm adversarul folosindu-ne de forța fizică, de complot. Asta ar fi definiția anarhiei. Chestia cu ajunsul cuțitului la os, că nu mai suportam pe Dragnea, pe Dăncilă, pe, pe… astea sunt petarde, clișee, obiecte aflate în geanta instigatorului de profesie.

Când vrei pe cineva dat jos, eliminat de la putere, demis, vii cu soluții, cu alternativă, cu un nou concept, cu un nou program. Sau aștepți alegerile. Dacă nu se întâmplă așa, totul miroase a regie ieftină menita să ne discrediteze ca nație, ca popor.

 

P.S. – Am mai observat şi că orice opinie care nu coincide cu a opozanților de tip haştag este sancționată dur şi încărcată deja de lozinca lor de căpătâi „m..e”!

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. moshu49

    13 august 2018 at 6:14

    cînd legiferezi favorabil pentru borfași și mituiești prostimea cu pensii și salarii iar despre viitor/dezvoltare nimic, produci doar anarhie
    în rest… democratură, deoarece cu sloganul „pentru că putem” îți arogi poziția de vătaf 🙁

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Feudalism… 5G!

Publicat

pe

Suntem o minune de țară. Cam fiecare cu treaba și cu interesul său. Bine că măcar vorbim aceeași limbă!

Unii stau în țară și se chinuie, săracii, să facă rost de bani de pensii. Cu riscul de a ne proțăpi pe toți la jug, cu fum de ardei iute în nări și în dos.

Alții ies la cumpărat legături de ceapă și praz din piață, purtând la mână, ostentativ, ceasuri de zeci de mii de euro și țipând în gura mare că le pasă de popor. Hai, sictir!

Și, mai avem o persoană cu responsabilitate imensă, cel puțin în teorie, care se află în safari prin Kenya. Da. Ați ghicit! Este vorba despre dezamăgitorul de la Cotroceni. Numitul Klaus Iohannis, care, de ceva vreme, în timp ce țara se zbate la marginea unei prăpastii despre al cărui fund nu știm nimic mai mult, se plimbă cu soața pe varii meridiane. Evident, cu multă cheltuială.

Concluzia ar fi că ne aflăm nu doar la granița unei crize economice, ci și într-o oribilă criză politică. Nu prea mai avem lideri. Nu știm în cine să ne mai încredem. În numele cui să ne mai amanetăm speranțele. Ascultăm de peste tot povești. Scenarii. Naivități. Extavaganțe electorale. Se dă o luptă acerbă pentru a se rămâne cu orice preț proțăpit în funcții. Pentru a se suge din seva prosperității până la capăt. Eventual, se abatorizează și vaca!

Vezi cazul mizerabil al primarului de la Crevedia, care și-a mărit salariul haotic, extrem, bolnav, nepăsându-i de comunitate. Trage omul tare. La anul poate nu mai câștigă alegerile. Așa că dă la rupere în bugetul local. Și dacă ar fi singurul…

Nu știu ce soi de stat mai suntem. Parcă trăim într-o orânduire feudală electrică și supercomputerizată, 5G, unde poporul este mințit cu televizorul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

A zburat democrația călare pe card!

Publicat

pe

Vremea muritorilor de rând a cam trecut. Prin voia actualului Guvern, devenim cu toții persoane importante. Ne coasem buzunarele și ne agățăm de gât, eventual cu un șnur multicolor, cardul bancar. Ne pregătim să intrăm în era în care nu mai contăm nici cât o ceapă degerată. Suntem coduri de bare. Devenim ficțiuni. Nonsensuri.

Votăm ca proștii din 4 în 4 ani așa, ca o aflare în treabă. Ce este stabilit de alții, pe care îi doare în cur de voturile noastre, merge înainte. Procesul de votare, un moft al perimatei și bătrânei democrații! Sunt curios cât o mai ține așa, măcar la nivel de teorie, că practic nu mai există. S-a dus puiul cu praștia!

Dacă mâine, în numele unui concept, al unei soluții de avarii, ni se impune, prin ordonanță de urgență, să ne vopsim toți albastru în cap, o facem. Se vociferează un pic prin studiourile televiziunilor așa, de imagine, vin miniștrii și corifeii partidelor cu explicații că de ce este bine, că gestul este unul patriotic, de suflet și alte bla-bla-uri, iar noi ne cumpărăm supuși vopseaua. Ca acum, cu limitarea plăților cu bani lichizi!

Renunțarea la cash. Facem un pic de zgomot, dar ne așezăm liniștiți la cozi în fața bancomatelor sau scanăm prețurile la roșii și brânză, strângând între degete cardul cu bruma noastră de venit pe care în nici un caz nu îl mai gestionăm noi.

Și, uite așa, din necesitate în necesitate, din ordonanță în ordonanță, intrăm cu adevărat în soiul acela de comunism viclean și perfid care ne uniformizează existența.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite