Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Voineşti, exemplu de bună practică în Regiunea Sud-Muntenia!

Publicat

pe

Dănuţ Gabriel Sandu – primarul comunei Voineşti, din judeţul Dâmboviţa, şi un reprezentant al Grupului de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei” au fost prezenţi la Sinaia la o întâlnire de prezentare a proiectelor de succes derulate prin GAL-uri.

CITEŞTE ŞI: Comuna Voineşti a finalizat cu 1 an mai devreme centrul psiho-social pentru copii!

Voineşti este singura localitate din Regiunea Sud-Muntenia care a implementat, cu fonduri europene nerambursabile obţinute prin AFIR, un proiect de factură socială, respectiv un Centru de consiliere psiho-socială pentru copii în satul Gemenea Brătuleşti. Valoarea investiţiei a fost de 95.500 euro. Contractul de finanţare a fost semnat pe 20 februarie 2018, iar termenul de finalizare era stabilit pentru 26 octombrie 2019. Edilii de la Voineşti au ruşit însă să dea gata acest proiect cu un an mai devreme, astfel că, pe 26 octoimbrie 2018, s-a tăiat panglica inaugurală.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii prezenţi la întâlnirea de la Sinaia au felicitat autorităţile de la Voineşti pentru derularea cu succes a proiectelor de inters local, dar şi pe responsabilii Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei” – pentru modul în care s-au implicat şi au sprijinit implementarea proiectelor în teritoriul lor de competenţă.

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT