Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Voineşti, exemplu de bună practică în Regiunea Sud-Muntenia!

Publicat

pe

Dănuţ Gabriel Sandu – primarul comunei Voineşti, din judeţul Dâmboviţa, şi un reprezentant al Grupului de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei” au fost prezenţi la Sinaia la o întâlnire de prezentare a proiectelor de succes derulate prin GAL-uri.

CITEŞTE ŞI: Comuna Voineşti a finalizat cu 1 an mai devreme centrul psiho-social pentru copii!

Voineşti este singura localitate din Regiunea Sud-Muntenia care a implementat, cu fonduri europene nerambursabile obţinute prin AFIR, un proiect de factură socială, respectiv un Centru de consiliere psiho-socială pentru copii în satul Gemenea Brătuleşti. Valoarea investiţiei a fost de 95.500 euro. Contractul de finanţare a fost semnat pe 20 februarie 2018, iar termenul de finalizare era stabilit pentru 26 octombrie 2019. Edilii de la Voineşti au ruşit însă să dea gata acest proiect cu un an mai devreme, astfel că, pe 26 octoimbrie 2018, s-a tăiat panglica inaugurală.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii prezenţi la întâlnirea de la Sinaia au felicitat autorităţile de la Voineşti pentru derularea cu succes a proiectelor de inters local, dar şi pe responsabilii Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei” – pentru modul în care s-au implicat şi au sprijinit implementarea proiectelor în teritoriul lor de competenţă.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Dragomirești, acțiune de igienizare a zonelor transformate în gropi de gunoi

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Primăria Dragomirești atrage atenția cetățenilor că aruncarea gunoaielor de orice natură în locuri neamenajate se sancționează cu amenzi între 3.000 și 6.000 de lei – pentru persoanele fizice și între 20.000 și 40.000 de lei – pentru persoanele juridice. De asemenea, se poate dispune și confiscarea atelajului sau a mașinii cu care se transportă deșeurile respective, vinovații având totodată obligația de a curăța întreaga zonă unde au fost depistați încălcând legea.

De precizat că administrația publică de la Dragomirești a acționat, cu ajutorul persoanelor care primesc ajutor social, pentru curățarea și igienizarea punctelor considerate „fierbinți” din acest punct de vedere, identificate ca urmare a unor controale inopinate ale Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

„Informăm cetățenii că toate zonele identificate cu risc de depozitare necontrolată a deșeurilor menajere au fost semnalizate prin montarea unor panouri care interzic aruncarea deșeurilor menajere și afișează cuantumul amenzilor care sunt aplicate în caz că vor fi prinși.

Totodată, vă avertizăm că locurile în care se aruncă de obicei gunoaie menajere sau de orice altă natură sunt atent monitorizate, inclusiv prin mijloace video, riscul de a fi prinși fiind extrem de mare”, se precizează într-o comunicare a Primăriei Dragomirești.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, finanțare pentru sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon (10-11 august 2021)

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a răspuns favorabil solicitării Arhiepiscopiei Târgoviștei și a alocat suma de 100.000 lei pentru susținerea cheltuielilor prilejuite de organizarea manifestărilor dedicate sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon (10-11 august 2021).

De asemenea, în aceeași ședință a CJ Dâmbovița, s-a aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar de 350.000 de lei pentru efectuarea de lucrări la mai multe biserici din județ.

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT