Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa, supărat pe liberali fiindcă au votat împotriva bugetului instituţiei

Publicat

pe

Astăzi, s-a consumat prima şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa de după realegerea lui Alexandru Oprea în fruntea instituţiei. Întâlnirea a fost una echilibrată, oarecum liniştită, fără prea multe comentarii şi, dacă au fost, au venit, cum era de aşteptat, de pe băncile opoziţiei. Liberalii au solicitat, în câteva rânduri, lămuriri pe unele aspecte prevăzute în proiectelele de hotărâre. Alexandru Oprea, rodat în problemele administraţiei, a ştiut să răspundă punctual, chiar dacă, s-a văzut, nu a adus mulţumirea deplină a consilierilor PNl.

Ordinea de zi, destul de stufoasă. Cu 45 de teme care a trebuit să fie prezentate de şefii de direcţii, discutate şi votate. Câteva proiecte de hotărâre, privind desemnarea unor membri în consiliile de administraţie la SC Moreni Parc Industrial, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi de alegere a unor administratori şi administratori provizorii la CarpatMontana Serv, Parcul Industrial Priboiu şi Parcul Moreni, au fost retrase de pe ordinea de zi. Probabil nu s-a decis încă numele celor care vor ocupa respectivele poziţii.

Doar în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Apă Dâmboviţa”, Consiliul Judeţean, prin vocea preşedintelui Alexandru Oprea, a fost propus vicepreşedintele Alin Manole. Probabil nu va sta prea mult ca reprezentant CJD în cadrul acestei entităţi, fiindcă va pleca, după cum se aude, la Camera Deputaţilor. După alegerile europarlamentare din 26 mai, PSD Dâmboviţa trebuie să ocupe locul lăsat vacant de Rovana Plumb, care va merge la Bruxelles, iar Alin Manole se regăseşte pe lista de supleanţi, alături de primarii Dănuţ Gabriel Sandu (Voineşti) şi Marian Ţachianu (Braniştea).

La şedinţa de Consiliu Judeţean, au fost prezenţi şi şefii unor instituţii, pentru a-şi susţine iniţiativele. Proiectul de hotărâre privind aprobarea programului minimal de acţiuni culturale desfăşurate de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa a fost prezentat de actriţa Camelia Varga, devenită acum birocrată, prin numirea sa în funcţia de director adjunct al respectivei instituţii. Se vede treaba că activitatea derulată politic în cadrul PSD a dat roade!

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Claudiu Dumitrescu, a susţinut necesitatea unor investiţii în cadrul unităţii pe care o coordonează. Au fost votate de toţi aleşii judeţeni nu mai puţin de nouă proiecte ce vizează dezvoltarea unităţii spitaliceşti.

A aşteptat liniştit să-i vină rândul şi primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, care a fost la a doua încercare de a prelua un imobil situat în Pucioasa, pe strada Trandafirilor, unde funcţionează o grădiniţă, din domeniul public al judeţului Dâmboviţa în domeniul public al oraşului Pucioasa. Edilul Constantin Ana doreşte să reabiliteze şi să modernizeze aşezământul de învăţământ, prin proiecte finanţate din fonduri guvernamentale sau europene, dar nu poate face acest lucru dacă administraţia de la Puciosa nu este proprietara clădirii respective.

Proiectul a fost votat fără probleme de această dată. Doar o luare de cuvânt tip contra-replică a venit din partea consilierului PNL Gabriel Plăiaşu, care a considerat intervenţia primarului de la Pucioasa puţin maliţioasă la adresa liberalilor. Constantin Ana s-a scuzat şi a spus că a fost înţeles greşit. Rostul vorbelor sale nu a fost acela de a lovi în vreun fel aleşii PNL, ci de a prezenta o stare de fapt.

Au apărut oarece tensiuni la punctele 39, 40, 41 şi 42, care vizau proiecte de hotărâre privind execuţia şi aprobarea bugetului propriu al Consiliului Judeţean. PNL, prin vocea consilierului judeţean Aurelian Popa, a prezentat o serie de neajunsuri cu care se confruntă primarii, în special cei ai PNL, care, din cauza creşterii unor cheltuileli urmare şi a Ordonanţei 114, şi-au cam secătuit bugetele locale, nemaiavând bani de investiţii, unii plângându-se chiar de faptul că şi salariile personalului din subordine ar putea fi puse în pericol.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Oprea, a spus că edilii nu prea ştiu să-şi drămuiască banii, angajându-se la cheltuieli fără acoperire. A mai dezvăluit şeful judeţului că, prin unele primării de comune, indicele de salarizare l-a depăşit pe cel al oraşelor. Există femei de serviciu care primesc 3.000 de lei lunar, net! Alţi primari s-au angajat la realizarea unor investiţii fără să aibă prevăzuţi bani pentru susţinerea acestora, sperând sau mizând pe faptul că le va sări CJ în ajutor.

Liberalii au votat împotriva proiectelor de hotărâre privind bugetul Consiliului Judeţean, fapt care l-a enervat pe preşedintele Alexandru Oprea, care le-a spus că, aşa după cum a fost votul, tot aşa va avea şi el grijă de asocierile dintre Consiliul Judeţean şi primăriile conduse de liberali.

ADMINISTRAŢIE

Investiții importante în localitățile din zona de sud a județului Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a efectuat astăzi, 12 aprilie 2021, o vizită de lucru pe șantierele din zona de sud a județului, pentru a se asigura că sunt respectate termenele asumate prin contract și că nu se face rabat de la calitate.

Prima oprire a fost la Mircea Vodă, pe DJ 722, unde se execută un pod în lungime de 23,5 m și parte carosabilă cu o lățime de 7,8 m. Investiția se ridicau la 1.824.331,44 lei. În acest moment, se execută infrastructura de susținere. A urmat, podul peste Sabar, pe DJ 401A, la Odobești, de asemenea, o investiție nouă a Consiliului Județean Dâmbovița, în valoare totală de 4.676.359,58 lei. Construcția are lungimea de 21 m și lățimea de 7,8 m, iar până în prezent au fost montate grinzile pe cele două culei și se lucrează la placa de suprabetonare a căii de acces.

„Pulsul activității nu se poate simți mai bine decât la fața locului. Astfel de vizite vor continua și în perioada următoare, deoarece îmi doresc să fiu aproape de edilii dâmbovițeni, de proiectele pe care aceștia le au în derulare, astfel încât să putem identifica nevoile tuturor localităților județului Dâmbovița”, a declarat Corneliu Ştefan.

Președintele CJ Dâmbovița a vizitat apoi mai multe obiective de investiții din comunele Sălcioara, Potlogi și Corbii Mari.

„În comuna Sălcioara, președintele Corneliu Ștefan a vrut să vadă cum decurg lucrările pe șantierele unde se construiesc școala cu clasele I-VIII, cu o capacitate de școlarizare de 235 locuri – investiție în valoare de 6.898.966,33 lei, finanțată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și realizată în proporție de 35%, și grădinița cu program normal din localitate, cu o capacitate de școlarizare de 80 locuri – în cadrul unui proiect cu valoarea de 2.597.355,78 lei, finanțat de Ministerul Educației, unitate realizată în proporție de 80%.


La Potlogi, președintele Corneliu Ștefan a putut vedea stadiul în care se află construcția grădiniței cu program normal, în cadrul unui proiect în valoare de 2.570.962,79 lei, iar la Corbii Mari, construcția grădiniței cu program normal Ungureni, investiție în valoare de 2.570.962,79 lei, ambele proiecte fiind finanțate în cadrul Programului „Construcții Grădinițe Regiunea Sud – Muntenia”, ce are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023 și care prevede construirea și dotarea cu mobilier a 60 de grădinițe la nivel la național. În aceeași comună (nota redacției: Potlogi), primăria derulează, prin Compania Națională de Investiții, proiectul „Sală de sport școlară, 102 locuri, în satul Pitaru”, ce se va finaliza în luna spetembrie a acestui an.

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au urmărit modul cum se derulează lucrările în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare cultural-turistică a monumentului istoric Biserica Adormirii Maicii Domnului – Strâmbeanu din Satul Pitaru, comuna Potlogi”, în baza unui contract în valoare de 7.977.832,71 lei, prevăzut a se finaliza în luna septembrie a anului în curs, și lucrările de reabilitare a căminului cultural Vlăsceni, care se realizează în cadrul unui proiect AFIR (PNDR), cu o valoare de 1.466.250,59 lei.

Tot în comuna Corbii Mari, din rândul unităților din domeniul educațional, și construcția școlii cu clasele 0-VIII din satul Corbii Mari (în valoare de 7.039.335,10 lei) și a școlii cu clasele 0-VIII din satul Ungureni (în valoare de 9.233.497,76 lei), ambele realizate din fonduri europene, au constituit un punct important al vizitei de lucru de astăzi”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan a fost însoțit de administratorul public al județului, Cristian Avanu, directorul Vasile Dinu, Direcția Tehnică, directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri SA Dâmbovița, Radu Andi-Constantin, precum și de reprezentanții administrației publice locale din comunele în care se realizează proiectele de investiții.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Toate primăriile din Dâmbovița pot accesa fonduri prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, imediat după alegerile de anul trecut, a lansat proiectul, unic în țară, intitulat „Programul Județean de Dezvoltare Locală”, ca alternativă la PNDL-urile gândite, susținute și implementate cu succes de PSD, dar care au fost trecute pe linie moartă de către guvernarea liberală.

Prin această inițiativă, președintele CJ Dâmboviţa dorește să susțină administrațiile publice din județ care, din lipsă de fonduri, nu pot duce la capăt o serie de proiecte de interes local. Programul Județean de Dezvoltare Locală purtând marca Corneliu Ștefan va trece acum de la teorie la practică.

„Voi face tot posibilul pentru ca toate localitățile județului nostru să se dezvolte unitar. Prin acest program anual, vreau ca până în 2024 să reabilităm 500 de km de sisteme de colectare și dirijare a apelor dintr-un total de 865 de km de drumuri județene. De finanțări vor beneficia toate localitățile, indiferent de rangul acestora.

Fie că vorbim de comune, orașe sau municipii, toate pot depune cereri de finațare, dar, un aspect foarte important de care trebuie ținut cont, Consiliul Județean Dâmbovița susține maximum 50% din valoarea totală a proiectului, solicitantul urmând să contribuie, la rândul său, cu cel puțin jumătate din suma necesară implementării acestuia.

Vreau, în primul rând, să diminuăm diferențele dintre mediul rural şi cel urban în ceea ce privește calitatea vieții, iar PJDL va avea un rol major în acest sens”, a spus Corneliu Ștefan.

Anul acesta, primăriile din județul Dâmbovița vor avea la dispoziție prin PJDL sumele necesare pentru investiții în:
– drumurile județene care trec prin centrele civice ale localităților;
– construirea, modernizarea, extinderea trotuarelor, iluminatului public, a sistemelor pluviale;
– realizare, modernizare, reabilitare poduri și podețe aflate pe drumurile județene;
– realizarea de stații pentru transportul în comun;
– amenajare parcări;
– rețele de apă-canal;
– protejarea mediului;
– infrastructură sportivă;
– construirea și modernizarea instituțiilor de învățământ;
– cabinete medicale și dispensare care să asigure acces cât mai rapid la servicii de sănătate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT