Conectați-vă cu noi

POLITIC

Pensiile speciale, salvate de puterea actuală!

Publicat

pe

Senatorul Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii în Guvernul Cioloş, a explicat pe pagina sa de Facebook de ce a căzut Legea pensiilor şi cum s-au chinuit senatorii din coaliţia aflată la guvernare, să salveze pensiile speciale, una dintre cele mai mari inechităţi sociale create de politicieni în România de astăzi. Senatorii PSD şi ALDE au lipsit din sală când a fost votată Legea pensiilor, dar au apărut pentru a vota împotriva unui proiect de lege care prevedea abrogarea pensiilor speciale.

„Dacă ești un om «obișnuit», care lucrează din greu 40 de ani, atunci meriți o pensie la limita supraviețuirii, cu respectarea principiului contributivității. «Elitele» însă, adică deputații, senatorii, membrii CCR, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România și multe alte funcții ocupate politic, merită pensii de mii de euro.

Pentru PSD, ALDE, hoția, manipularea și abilitatea politică sunt demne de răsplată. Munca cinstită, ceva de râs. A câta oară, PSD și ALDE au votat astăzi în Senat pentru păstrarea pensiilor speciale? Ce s-a întâmplat? Nu mai e nevoie să facem concedieri în aparatul de stat, cum dorea Eugen Teodorovici? Înotăm în bani, dacă ne permitem să acordăm pensii de mii de euro? Nu se mai află sistemul de pensii în colaps?

Numai USR, PNL și un senator PSD au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Restul au vrut să-și păstreze privilegiile. Când vom ajunge la guvernare, vom găsi o soluție pentru eliminarea acestor pensii speciale, așa încât nu vă atașați prea tare de ele”, a scris Vlad Alexandrescu.

Dâmboviţa

Îmi pare rău că PSD nu ţine cont de realitate. Văd lipsă de ambiție politică!

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, şi-a exprimat dezamăgirea pentru decizia PSD de a o desemna pe Viorica Dăncilă candidat la funcţia supremă în stat. Conform unor înţelegeri, evident nebătute în cuie, coaliţia ar fi trebuit să-l numească pe preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni. Reprezentanţii ALDE sunt convinşi că doar liderul liberal-democrat ar fi avut şanse să intre în turul doi şi să lupte cu Klaus Iohannis.

„Îmi exprim îngrijorarea că PSD își dorește doar să intre în turul doi. Văd lipsă de ambiție politică. Vreau un candidat care să câștige. Îmi pare rău că PSD nu ţine cont de realitate. În toate sondajele, Călin Popescu Tăriceanu este cel care poate intra în turul doi şi să iasă învingător.

Cea mai mare parte a sondajelor arată că susţinătorii PSD-ALDE vor candidat comun. E surprinzător că PSD nu ţine cont de această realitate. Tăriceanu este, conform tuturor sondajelor de opinie, singurul candidat care poate să atragă voturi atât din partea PSD – ALDE, cât şi din afara nucleului susţinătorilor celor două partide”, a precizat Ionel Petre.

Citește în continuare

POLITIC

Viorica Dăncilă a dat liber la excluderile din partid pentru delict de opinie!

Publicat

pe

Foto: digi24.ro

Semnal negativ dat de preşedinta PSD Viorica Dăncilă către social-democraţii care apar în spaţiul public cu acuze la adresa liderilor sau a colegilor.

Toţi cei care generează scandaluri ce pot dăuna imaginii partidului vor fi excluşi! Temele de discuţii care vizează anumite situaţii şi neînţelegeri trebuie soluţionate numai în Comitetul Executiv al PSD.

Mişcarea avantajează enorm conducerea PSD Dâmboviţa, care răsuflă acum uşurată, ţinând cont de faptul că nemulţumiţilor din organizaţie, care obişnuiau să răsufle pe reţelele de socializare, li se pune căluşul în gură.

Într-o perioadă deloc îndepărtată, Viorica Dăncilă se poziţionase împotriva excluderilor din partid pentru delict de opinie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!