Conectați-vă cu noi

POLITIC

Pensiile speciale, salvate de puterea actuală!

Publicat

pe

Senatorul Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii în Guvernul Cioloş, a explicat pe pagina sa de Facebook de ce a căzut Legea pensiilor şi cum s-au chinuit senatorii din coaliţia aflată la guvernare, să salveze pensiile speciale, una dintre cele mai mari inechităţi sociale create de politicieni în România de astăzi. Senatorii PSD şi ALDE au lipsit din sală când a fost votată Legea pensiilor, dar au apărut pentru a vota împotriva unui proiect de lege care prevedea abrogarea pensiilor speciale.

„Dacă ești un om «obișnuit», care lucrează din greu 40 de ani, atunci meriți o pensie la limita supraviețuirii, cu respectarea principiului contributivității. «Elitele» însă, adică deputații, senatorii, membrii CCR, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România și multe alte funcții ocupate politic, merită pensii de mii de euro.

Pentru PSD, ALDE, hoția, manipularea și abilitatea politică sunt demne de răsplată. Munca cinstită, ceva de râs. A câta oară, PSD și ALDE au votat astăzi în Senat pentru păstrarea pensiilor speciale? Ce s-a întâmplat? Nu mai e nevoie să facem concedieri în aparatul de stat, cum dorea Eugen Teodorovici? Înotăm în bani, dacă ne permitem să acordăm pensii de mii de euro? Nu se mai află sistemul de pensii în colaps?

Numai USR, PNL și un senator PSD au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Restul au vrut să-și păstreze privilegiile. Când vom ajunge la guvernare, vom găsi o soluție pentru eliminarea acestor pensii speciale, așa încât nu vă atașați prea tare de ele”, a scris Vlad Alexandrescu.

Dâmboviţa

Guvernul a pierdut majoritatea parlamentară oricât ar încerca să eludeze Constituţia!

Publicat

pe

Senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota spune că actualul Guvern este ilegal, prin refuzul de a cere votul Parlamentului, după ce ALDE a intrat în opoziţie. Este clar că Executivul României a pierdut majoritatea, oricât ar încerca să eludeze Constituţia.

„Membrii ALDE care s-au alăturat Vioricăi Dăncilă nu au cum, legal, constituţional, să reprezinte ALDE în actualul Executiv. Viorica Dăncilă este obligată de Constituţie să se prezinte în faţa senatorilor şi deputaţilor pentru a vedea dacă mai are susţinere parlamentară”, explică senatorul liberal.

În acest context politic, PNL face toate demersurile necesare pentru demiterea guvernului prin moţiune de cenzură. Aceasta va fi depusă în momentul în care sunt adunate cele 233 de semnături care vor garanta adoptarea ei.

„PNL îşi doreşte ca acest Guvern să fie demis cât mai curând posibil, dar trebuie să aibă minima garanţie de succes a moţiunii de cenzură. România are nevoie de un nou Guvern, unul responsabil!”, spune Iancu Caracota.

Citește în continuare

POLITIC

Victor Ponta, dezamăgit de Mihai Fifor. Este sluga oricui este şef!

Publicat

pe

Pe surse, auzisem că cei care luptau să instaureze democraţia în PSD Dâmboviţa îşi puneau mari speranţe în Mihai Fifor, actualul secretar general al PSD, care le-ar fi promis că va face ordine la Dâmboviţa, pentru binele partidului şi pentru că ţine la unitate. Acest lucru nu s-a întâmplat!

La un moment dat, am încercat să-l contactăm pe Mihai Fifor, să ne spună dacă ştie ce se întâmplă la Dâmboviţa şi dacă se vor organiza alegeri statutare în organizaţie. Asta se întâmpla înainte de 6 septembrie, prima dată la care ar fi trebuit să se ţină conferinţa judeţeană de alegeri. Nu am primit niciun răspuns până astăzi. Este clar că nu Mihai Fifor s-a dat la o parte şi nu s-a mai implicat în această problemă delicată. Hăţurile sunt la Viorica Dăncilă!

Astăzi, Victor Ponta, într-un interviu pentru DC News, spune despre fostul său tovarăş de partid Mihai Fifor că este sluga oricui este şef şi că este dezamăgit de el.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!