Connect with us

POLITIC

Ţuţuianu, despre Bădălău: Este un fel de titirez al cuvântului. Nu mai ştie ce spune, când spune!

Publicat

pe

Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu i-a „mitraliat” pe foştii săi colegi de partid, Codrin Ştefănescu – până mai ieri secretar general al PSD şi Niculae Bădălău – actualul ministru al Economiei. Acesta din urmă, după ce a semnat alături de Ţuţuianu, Firea şi Paul Stănescu celebra scrisoare în care i se solicita lui Dragnea să schimbe cursul partidului, politica şi modul de comunicare, a făcut un pas înapoi, şi-a trădat camarazii şi a sărit de îndată în barca lui Dragnea, preferând să abdice de la principiile enunţate în epistola politică în schimbul unor demnităţi publice.

A povestit senatorul Ţuţuianu că, pe 19 septembrie 2018, Niculae Bădălău declara că PSD a devenit vulnerabil din cauza problemelor lui Liviu Dragnea cu justiţia, din cauza modului său de acţiune, care a atras oprobiul unei importante părţi a societăţii româneşti. Spunea atunci Bădălău că demersul colegilor Firea, Ţuţuianu şi Stănescu este unul democratic, menit să salveze partidul într-un moment dificil.

„La două zile distanţă, pe 21 septembrie, în şedinţa CEX, marele caracter Bădălău s-a dat de trei ori peste cap şi a uitat ce-a semnat şi ce-a declarat şi nu a mai susţinut scrisoarea. Câteva zile mai târziu, a declarat că nici măcar nu a fost vreodată de acord cu înlocuirea lui Liviu Dragnea de la şefia PSD”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Îşi mai aminteşte fostul lider al PSD Dâmboviţa că Bădălău a fost primul om care a venit cu un draft de scrisoare, pe jumătate de pagină, care, chiar de la primul punct, susţinea că Dragnea trebuie să plece de la şefia partidului şi de la conducerea Camerei Deputaţilor.

„Domnul Bădălău este un fel de titirez al cuvântului. Nu mai ştie ce spune, când spune… PSD este astăzi unde este şi din cauza laşităţii şi lipsei lui de caracter. Nu toţi am fost precum domnia sa. Am fost oameni care am avut curajul să spunem ce aveam de spus şi pentru asta am fost executaţi. Am fost executaţi şi din cauza laşilor ca Niculae Bădălău. Am fost oameni care ne-am păstrat cuvântul şi coloana vertebrală şi am fost oameni care au refuzat să fie cumpăraţi de Liviu Dragnea cu «privilegiile» de care vorbeşte astăzi Niculae Bădălău. Care a fost preţul trădării sale? Postul de ministru al Economiei”, a precizat senatorul PRO România.

Concluzia lui Adrian Ţuţuianu, în cazul lui Bădălău de la Giurgiu, este că, dacă acest tip de personaje, de caractere, rămân în fruntea partidului, PSD nu are nici o şansă să revină vreodată în prim-planul vieţii politice naţionale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Pe Piedone l-au condamnat nevinovat…

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa este printre puținii politicieni din România care a privit cu suspiciune, ba chiar a criticat condamnarea la 10 ani și 8 luni a primarului Cristian Popescu, zis Piedone, în dosarul Colectiv.

Parlamentarul este alături de părinții, frații și prietenii îndurerați, greu încercați care, acum 5 ani, în acea noapte fatidică, i-au pierdut pe cei dragi, dar nu înțelege de ce edilul a fost judecat? De ce primit o pedeapsă așa de mare? Care a fost vina lui Piedone?

„Împărtășesc durerea familiilor care și-au pierdut copiii la Colectiv. E devastatoare! Cumplită! Teribilă! Ireparabilă! Dar pe Piedone l-au condamnat nevinovat. E trist că o înaltă instanță de judecată din România asta consideră, că un primar e vinovat când arde un club din UAT-ul său. Nu spun că nu există vinovați. Ei sunt administratorii clubului și pompierii care au dat avize.

Dar primarul nu poate verifica mii de locații unde se adună oamenii ca să se distreze, să bea o bere sau să mănânce o ciorbă. E aberant să-i ceri asta! Așa cum e aberant să-l condamni că a semnat autorizația de funcționare, după ce pompierii și celalate instituții cu atribuții în securitatea spațiilor comune deja își dăduseră acordul. Și, totuși, de ce a cerut Klaus Werner Iohanis demisia primului-ministru de atunci pe motiv că tinerii muriseseră într-un club? De ce Ponta era ținta acuzațiilor lansate de șeful CSAT” se întreabă deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

POLITIC

PERPLEX. Casa Isărescu ne recomandă ceai de tei contra crizei economice!

Publicat

pe

Sursa foto: stiripesurse.ro

Nu știu dacă a observat toată lumea. Sunt unii conducători ai neamului, pornind de la simple primării de comună și până hăt, departe, la Banca Națională, unde vreau să fac astăzi capăt de linie, care au uitat care este principala lor menire. Oamenii ăștia nu se mai confundă cu poporul, sunt deja sus, sus, plutesc în alte sfere și sunt susținuți, nu neapărat de votul democratic, ci de calculele partinice sau de alte structuri îmbârligate din țară sau de aiurea. Se cred un soi de semizei indispensabili, stăpâni ai adevărului absolut, corifei ai lui Dumnezeu pe pământ. Nu au treabă decât cu ei sau cu cei din lojele misterioase care le trasează sarcini. Noi, supuși de rând, suntem masa care nu contează. Pământul pe care ară fără frică pentru a semăna orice, după dorințele lor, acești nababi ai interesului.

Revin. Am avut o ușoară durere în suflet, generatoare de lehamite, când l-am auzit pe Mugur Isărescu, înrădăcinatul de mai bine de 30 de ani peste Banca Națională a României, cum recomanda celor care privesc cu teamă spre acest tzunami al crizei economice pe cale să ne radă de pe fața pământului să bea un ceai de tei. Un sfat sfidător și arogant de la un ilustru guvernator care, fie vorba între noi, nu a suferit și nu va suferi vreodată de sărăcie! Pentru un asemenea personaj, viața muritorului de rând reprezintă o cifră, un element banal de statistică. Păi, când stai de 30 de ani în fruntea unei instituții esențiale a statului român, când deții proprietăți și venituri pe care alții nici în cel mai frumos vis nu și le permit, te ia capul. Le recomanzi celor pe care de obicei îi ignori și poate în sinea ta îi și disprețuiești, ceaiuri. Replică amară, domnule Isărescu! Un semn care arată că nu mai sunteți din filmul nostru. Universul în care trăiți acum este diferit de cel al românului de rând.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT