Conectați-vă cu noi

POLITIC

Ţuţuianu, despre Bădălău: Este un fel de titirez al cuvântului. Nu mai ştie ce spune, când spune!

Publicat

pe

Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu i-a „mitraliat” pe foştii săi colegi de partid, Codrin Ştefănescu – până mai ieri secretar general al PSD şi Niculae Bădălău – actualul ministru al Economiei. Acesta din urmă, după ce a semnat alături de Ţuţuianu, Firea şi Paul Stănescu celebra scrisoare în care i se solicita lui Dragnea să schimbe cursul partidului, politica şi modul de comunicare, a făcut un pas înapoi, şi-a trădat camarazii şi a sărit de îndată în barca lui Dragnea, preferând să abdice de la principiile enunţate în epistola politică în schimbul unor demnităţi publice.

A povestit senatorul Ţuţuianu că, pe 19 septembrie 2018, Niculae Bădălău declara că PSD a devenit vulnerabil din cauza problemelor lui Liviu Dragnea cu justiţia, din cauza modului său de acţiune, care a atras oprobiul unei importante părţi a societăţii româneşti. Spunea atunci Bădălău că demersul colegilor Firea, Ţuţuianu şi Stănescu este unul democratic, menit să salveze partidul într-un moment dificil.

„La două zile distanţă, pe 21 septembrie, în şedinţa CEX, marele caracter Bădălău s-a dat de trei ori peste cap şi a uitat ce-a semnat şi ce-a declarat şi nu a mai susţinut scrisoarea. Câteva zile mai târziu, a declarat că nici măcar nu a fost vreodată de acord cu înlocuirea lui Liviu Dragnea de la şefia PSD”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Îşi mai aminteşte fostul lider al PSD Dâmboviţa că Bădălău a fost primul om care a venit cu un draft de scrisoare, pe jumătate de pagină, care, chiar de la primul punct, susţinea că Dragnea trebuie să plece de la şefia partidului şi de la conducerea Camerei Deputaţilor.

„Domnul Bădălău este un fel de titirez al cuvântului. Nu mai ştie ce spune, când spune… PSD este astăzi unde este şi din cauza laşităţii şi lipsei lui de caracter. Nu toţi am fost precum domnia sa. Am fost oameni care am avut curajul să spunem ce aveam de spus şi pentru asta am fost executaţi. Am fost executaţi şi din cauza laşilor ca Niculae Bădălău. Am fost oameni care ne-am păstrat cuvântul şi coloana vertebrală şi am fost oameni care au refuzat să fie cumpăraţi de Liviu Dragnea cu «privilegiile» de care vorbeşte astăzi Niculae Bădălău. Care a fost preţul trădării sale? Postul de ministru al Economiei”, a precizat senatorul PRO România.

Concluzia lui Adrian Ţuţuianu, în cazul lui Bădălău de la Giurgiu, este că, dacă acest tip de personaje, de caractere, rămân în fruntea partidului, PSD nu are nici o şansă să revină vreodată în prim-planul vieţii politice naţionale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Liderii PRO România din Regiunea Sud Muntenia s-au reunit la Târgoviște

Publicat

pe

Conducerile organizațiilor județene PRO România din Regiunea Sud Muntenia s-au reunit, astăzi – 16 aprilie 2021, la Târgoviște. Este prima întâlnire în acest format după ce au fost stabilite responsabilitățile pentru fiecare membru al echipei naționale de conducere a partidului.

„Am discutat despre reconstrucția proiectului nostru politic și vă pot spune, ca o primă concluzie, că există o unanimitate în sensul că acest proiect politic trebuie continuat, că el poate fi relevant pentru scena politică românească și că, în anul 2024, PRO România poate fi un partid de care să depindă construcția alianțelor politice pre sau post electorale.

Din discuțiile cu colegii, a rezultat nevoia consolidării identității noastre politice ca partid de centru-stânga, modern, pro european, un partid care să aibă și o viziune naționalist-civică s-a spus, cu privire la dezvoltarea acestei țări. O a treia concluzie – există disponibilitatea tuturor colegilor noștri de a ne preocupa în acest an pentru organizarea alegerilor la nivel de comune, orașe și municipii, a conferințelor județene de alegeri și, în final, sperăm să fim în măsura să organizăm congresul național al partidului, dacă ne permite contextul pandemic, unde să venim cu un program politic și un program de guvernare, cu lideri care să aibă în spate votul oamenilor din partid.

Am constatat și astăzi că avem o resursă umană extraordinar de bună, oameni cu pregătire profesională adecvată. Foarte mulți dintre ei cu experiență politică, dar și oameni care sunt la primul demers politic, toți uniți pe ideea de a construi în viitor”, a precizat Adrian Țuțuianu – vicepreședinte PRO România, coordonatorul pentru organizare.

Marian Neacșu, coordonator pentru Regiunea Sud Muntenia alături de Adrian Țuțuianu, a vorbit, în cadrul conferinței de presă, despre situația PRO România ca partid neparlamentar, despre faptul că este esențial să fie luat pulsul organizațiilor, altfel nu vor putea reveni în „liga superioară”.

„Concluzia cea mai importantă pe care am tras-o este aceea că proiectul PRO România continuă. Noi, la nivelul conducerii centrale a partidului, ne întâlnim săptămânal, luăm deciziile care se impun, în primul rând pentru funcționalitatea și pentru organizarea partidului, pentru că unul dintre lucrurile care ne-au lipsit de la momentul alegerilor europarlamentare încoace și au condus la un rezultat nemulțumitor în campaniile electorale ale anului trecut a fost tocmai acesta al insuficientei organizări.

Am fost foarte bucuros să constat că prezența colegilor noștri de aici a fost angajantă, că cea mai mare parte dintre ei au făcut ședințe de analiză în propriile organizații, că au determinat cu foarte multă acuratețe punctele slabe și punctele tari care au condus la rezultate mai bune sau mai puțin bune pe parcursul anului electoral trecut. Dar, cel mai important lucru este acela că fiecare dintre ei ne-a transmis o viziune optimistă despre viitor. Poate că, dintr-o anume perspectivă ar părea destul de sensibilă poziția noastră de partid neparlamentar, dar avem o serie de lideri ilustrativi, a căror vocație de a fi condus țara și, respectiv organisme europene, cum este cazul lui Victor Ponta și al Corinei Crețu, și sunt convins că vom recupera.

Fiecare dintre colegii mei prezenți la întâlnirea de astăzi își cunoaște foarte bine organizația și sunt hotărâți să continue activitatea politică. Cred că cel mai important lucru care s-a desprins a fost acela al necesității unei strategii bine punctualizate pentru perioada următoare, al unei identificări doctrinare mai concrete, mai elocvente, al dezvoltării unei ideologii care să nu mai pară împrumutată de la colegii noștri mai mari din zona de stânga. Suntem un partid de sine stătător, un partid cu structuri bine reprezentate în teritoriu, un partid care are lideri reprezentativi și implicați în viața publică”, a declarat Marian Neacșu.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Deputat: Actuala coaliție de guvernare ar trebui să părăsească puterea!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban consideră că este o mare greșeală ca, în această perioadă critică prin care trece țara din punct de vedere medical, situație cauzată de pandemia de coronavirus, Ministerul Sănătății să fie condus de un ministru interimar. Toată lumea așteaptă să vadă care vor fi soluțiile pe care le va adopta actuala coaliție pentru ieșirea din această criză guvernamentală. Oricum, politicienii Opoziției cred că cel mai bine ar fi ca PNL și USR PLUS să se retragă de la conducerea țării.

„Avem un interimat la vârful celui mai important minister, în vremurile de pandemie pe care le trăim. Sper doar ca actuala coaliție de guvernare să ia o decizie fermă care să rezolve probleme, nu să creeze și mai multe. Vom vedea care va fi aceasta în orele următoare… Cea mai bună decizie ar fi părăsirea puterii de către actuala coaliție, mult prea slabă pentru vremurile pe care le trăim”, a spus Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT