Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Măsuri organizatorice pentru reuşita Festivalului „Padina Folk”, 15-16 august 2019

Publicat

pe

În inima munţilor Bucegi, sunt în toi pregătirile pentru Festivalul „Padina Folk”. Organizatorii, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Centrul Judeţeasn de Cultură, aşteaptă să participe la acest eveniment artistic câteva mii de iubitori de muzică folk, dar şi de natură.

Astăzi, conducerea CJ Dâmboviţa i-a convocat, chiar la locul de desfăşurare a manifestării cultural-artistice, adică în zona telecabinei Babele-Peştera, pe reprezentanţii instituţiilor care se vor ocupa ca lucrurile să decurgă în condiţii decente.

La întâlnire, alături de preşedintele Alexandru Oprea şi vicepreşedintele Alin Manole, au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Crucii Roşii Dâmbovița, ai Serviciului Public Salvamont, ai Direcției Generale Infrastructură Locală dincadrul CJD, ai SC Supercom SA, ai Serviciului de Pază al CJD, pe primarul comunei Moroeni – Laurenţiu Moraru și conducerea Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, respectiv managerul Ionuț Lăscaie și directorul adjunct Camelia Varga.

CITEŞTE ŞI: Nu rata Festivalul Padina Folk! Experienţă unică, artişti îndrăgiţi, peisaj superb!

Cei prezenţi au spus că se vor implica cu seriozitate pentru asigurarea unui climat de linişte şi ordine publică în cele două zile de festival, pentru menţinerea unui trafic rutier civilizat, pentru prevenirea ambuteiajelor şi accidentelor de circulaţie, pentru asigurarea, în perimetrul destinat publicului spectator, a unor spaţii de alimentaţie publică şi a tuturor facilităţilor necesare din punct de vedere igenico-sanitar.

”Am avut, alături de reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea manifestării denumite generic „Padina Folk”, un comandament la fața locului, chiar aici, unde vom organiza evenimentul, în zilele de 15 și 16 august. Am stabilit ultimele detalii, legate de desfășurarea festivalului. Am delimitat zonele de campare, zonele care vor fi destinate celor care vor dori să comercializeze produse alimentare, și, de asemenea, zona în care vor avea acces spectatorii care vor urmări cele două concerte. De asemenea, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, am stabilit modalitatea în care se va face accesul către această zonă.

Fac un apel la public, la cetățenii din Dâmboviţa, precum și la cei din alte județe, să respecte indicațiile pe care le vom da, atât prin intermediul mass-media, dar mai ales prin intermediul voluntarilor, al agenților de la ordine publică, al colegilor noștri de la Serviciul Public de Pază și al personalului care va fi implicat în organizarea acestui eveniment. Sper să avem timp frumos, oamenii să se bucure de soare, de munte și de clipele plăcute petrecute aici”, a precizat Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Cinci din cele șase spitale COVID din Argeș vor să acceseze fondurile europene speciale

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect județul Argeș

Ministerul Fondurilor Europene a lansat, în data de 15 mai 2020, apelul de proiecte “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, cu o alocare de 350 milioane de euro. Este vorba despre un apel de proiecte necompetitiv (primul venit, primul servit), deschis în perioada 15 mai – 30 septembrie 2020. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 10 milioane de euro.

“Instituția Prefectului Argeș a evaluat necesitățile de finanțare ale unităților medicale eligibile din județ, în vederea accesării acestui program, pe care îl considerăm extrem de necesar în contextul epidemiologic actual. Cinci spitale din județ ne-au trimis necesarul de aparatură și echipamente pentru care ar putea obține finanțare nerambursabilă. Cum spitalele ne-au răspuns că nu au compartiment pentru atragerea fondurilor europene, ne-am adresat Consiliului Județean și Primăriilor care le administrează”, spune prefectul Emanuel Soare.

Dintre cele șase unități COVID din Argeș, doar Spitalul Orășenesc Mioveni nu și-a manifestat interesul până în prezent. Spitalul Județean de Urgență Pitești a transmis la Prefectură o listă cu echipamente și aparatură medicală în valoare de 5,39 milioane lei, Spitalul de Pedatrie Pitești – de 3,75 milioane lei, Spitalul Municipal Câmpulung – de 75 milioane lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung – de 114.000 lei și Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului – de 2,6 milioane lei.

Prin programul POIM “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” pot fi achiziționate: ventilatoare mecanice, injectomate, infuzomate sau paturi suplimentare și altă infrastructură de terapie intensivă (suplimentară față de cea existentă), recoltoare/teste extracție și diagnostic SARS-Cov-2, biocide, substanțe pentru decontaminare, combinezoane, viziere de protecție, mănuși de unică folosință, măști de protecție și izolete.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște a redeschis două cabinete dentare școlare

Publicat

pe

Astăzi – 2 iunie 2020, s-au redeschis la Târgoviște primele două cabinete medicale dentare școlare, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei. Programul de lucru va fi între orele 08:00 – 20:00, de luni până vineri.

„Cele două cabinete dentare școlare deschise funcționează în cadrul Colegiului Național „Constantin Carabela” (telefon 0751.900.087) și, respectiv, la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” (telefon 0751.900.088). Programările se fac telefonic, iar consultațiile și tratamentele de specialitate sunt gratuite pentru elevii școlilor din Municipiul Târgoviște.

 

De precizat că cele două cabinete sunt situate în afara clădirii în care se desfășoară cursurile. Toate dotarile cabinetelor stomatologice școlare sunt asigurate de către administrația locală”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!