Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Măsuri organizatorice pentru reuşita Festivalului „Padina Folk”, 15-16 august 2019

Publicat

pe

În inima munţilor Bucegi, sunt în toi pregătirile pentru Festivalul „Padina Folk”. Organizatorii, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Centrul Judeţeasn de Cultură, aşteaptă să participe la acest eveniment artistic câteva mii de iubitori de muzică folk, dar şi de natură.

Astăzi, conducerea CJ Dâmboviţa i-a convocat, chiar la locul de desfăşurare a manifestării cultural-artistice, adică în zona telecabinei Babele-Peştera, pe reprezentanţii instituţiilor care se vor ocupa ca lucrurile să decurgă în condiţii decente.

La întâlnire, alături de preşedintele Alexandru Oprea şi vicepreşedintele Alin Manole, au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Crucii Roşii Dâmbovița, ai Serviciului Public Salvamont, ai Direcției Generale Infrastructură Locală dincadrul CJD, ai SC Supercom SA, ai Serviciului de Pază al CJD, pe primarul comunei Moroeni – Laurenţiu Moraru și conducerea Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, respectiv managerul Ionuț Lăscaie și directorul adjunct Camelia Varga.

CITEŞTE ŞI: Nu rata Festivalul Padina Folk! Experienţă unică, artişti îndrăgiţi, peisaj superb!

Cei prezenţi au spus că se vor implica cu seriozitate pentru asigurarea unui climat de linişte şi ordine publică în cele două zile de festival, pentru menţinerea unui trafic rutier civilizat, pentru prevenirea ambuteiajelor şi accidentelor de circulaţie, pentru asigurarea, în perimetrul destinat publicului spectator, a unor spaţii de alimentaţie publică şi a tuturor facilităţilor necesare din punct de vedere igenico-sanitar.

”Am avut, alături de reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea manifestării denumite generic „Padina Folk”, un comandament la fața locului, chiar aici, unde vom organiza evenimentul, în zilele de 15 și 16 august. Am stabilit ultimele detalii, legate de desfășurarea festivalului. Am delimitat zonele de campare, zonele care vor fi destinate celor care vor dori să comercializeze produse alimentare, și, de asemenea, zona în care vor avea acces spectatorii care vor urmări cele două concerte. De asemenea, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, am stabilit modalitatea în care se va face accesul către această zonă.

Fac un apel la public, la cetățenii din Dâmboviţa, precum și la cei din alte județe, să respecte indicațiile pe care le vom da, atât prin intermediul mass-media, dar mai ales prin intermediul voluntarilor, al agenților de la ordine publică, al colegilor noștri de la Serviciul Public de Pază și al personalului care va fi implicat în organizarea acestui eveniment. Sper să avem timp frumos, oamenii să se bucure de soare, de munte și de clipele plăcute petrecute aici”, a precizat Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa.

ACTUALITATE

18 noiembrie – Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice

Publicat

pe

Foto: https://www.republikanews.ro

Deoarece rezistența la antimicrobiene continuă să amenințe eficiența tratamentelor împotriva infecțiilor cauzate de bacterii, conștientizarea publicului privind necesitatea consumului responsabil de antibiotice (numai pe rețetă), devine esențială – atrage atenţia Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa.

„Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice”, celebrată anual pe 18 noiembrie, este o inițiativă europeană de sănătate publică desfașurată în scopul sensibilizării profesioniștilor, a publicului și a factorilor decidenți cu privire la situația îngrijorătoare generată de rezistența antimicrobiană și la numărul pacienților infectați cu bacterii rezistente.

Utilizarea prudentă a antibioticelor poate ajuta la oprirea dezvoltării bacteriilor rezistente și poate contribui la menținerea eficienței antimicrobienelor pentru generațiile viitoare.

În România, campania are ca temă anul acesta „Utilizarea corectă a antibioticelor în contextul creșterii rezistenței la antimicrobiene” și se adresează pacienților, precum și profesioniștilor din sănătate cu sloganul „Ai grijă, NU antibioticelor!”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Topul firmelor din Dâmboviţa, ediţia 2019, s-a consumat fără niciun element de noutate

Publicat

pe

Camera de Industrie şi Comerţ Dâmboviţa, condusă de acelaşi Gelu Rusescu, a organizat, joi – 14 noiembrie 2019, la Nova Balroom Târgovişte, cea de-a 26 ediţie „Topul firmelor”. Evenimentul a fost unul echilibrat, sterotip, chiar linear, fără nimic spectaculos, fără niciun element de noutate.

Au fost premiate societăţile comerciale din judeţ. Cam aceleaşi de foarte mult timp şi suntem convinşi că pe fruntaşe, în următorii 10 ani, nu prea are cine să le detroneze. Şi sunt unii care nici nu doresc să-i scoată din clasament. Sunt cotizanţi tari la Camera de Comerţ! Tocmai de aceea, poate s-ar impune luarea în calculul topului şi a altor caracteristici. Nimic de promovarea firmelor mai micuţe, a celor care abia acum scot capul şi încercă să se lanseze în vreun domeniu. Camera de Comerţ Dâmboviţa nu am auzit că ar face ceva să-i încurajeze.

Ineditul manifestării l-a constituit faptul că politicienii, prezenţi în număr relativ mare, dar împărţiţi care încotro, fiindcă nu puteau fi puşi la aceeaşi masă, spre exemplu, Rovana Plumb cu Adrian Ţuţuianu, nu au mai ţinut alocuţiuni. Nici măcar preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea nu a rostit vreun cuvânt de felicitare. De fapt, se auzise prin sală că boicotul ar fi pornit de la oamenii de afaceri, care nu au mai vrut să amestece lucrurile, cum s-a tot întâmplat în anii trecuţi. Singurul om politic care a fentat un pic strategia şi a luat cuvântul având un discurs combativ, bun şi pe alocuri critic la adresa clasei politice, despre care a spus că nu a susţinut îndeajuns mediul de afaceri, a fost Marius Caraveţeanu – primarul oraşului Răcari, dar care a fost invitat la cuvânt în calitate de fermier de succes, premiat la „Topul firmelor”.

Acordarea diplomelor şi trofeelor nu a ieşit din tipare. Câştigătorii au făcut poze, unii – destul de puţini au mai şi dansat fiindcă de la Top nu a lipsit muzica.

Nu am priceput de ce printre premianţi s-au numărat şi societăţi aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Pare discriminatoriu pentru firmele mici, neajutate de nimeni şi care abia reuşesc să supravieţuiască. Este cumva şi revoltător ca unităţi economice cărora Consiliul Judeţean le-a mărit capitalul social sau le-a alocat fonduri fiindcă erau în pom să fie acum premiate de Camera de Comerţ şi Industrie!

Topul de excelenţă 2019:
– Jalutex SRL, de 26 de ani pe podium
– Swarco Vicas SA, de 26 de ani pe podium
– Monte Bianco SA, de 20 de ani pe podium
– Virix Prod SRL, de 20 de ani pe podium
– Vascony Prod SRL, de 18 ani pe podium
– Regata SRL, de 18 ani pe podium
– Arctic SA, de 18 ani pe podium
– Beda Impex SRL, de 17 ani pe podium
– ASO Cromsteel SA, de 15 ani pe podium
– Erdemir România SRL, de 13 ani pe podium
– Nimet SRL, de 13 ani pe podium
– Marahami Prod, de 12 ani pe podium.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web