Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a exclus presa de la dezbaterea pe strategia de… promovare turistică!

Publicat

pe

Sursa foto: CJ Dâmboviţa

Promovarea turistică este incompletă fără cooptarea mass-media, fie că vorbim de ziare, radiouri, televiziuni sau publicaţii online. Este ceea ce pare că nu înţelege conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care a organizat, astăzi – 30 septembrie 2019, la sediul instituţiei, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucureşti, o întâlnire pentru „elaborarea unei strategii de dezvoltare şi promovare turistică a judeţului”, la care au fost invitaţi să participe primari, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai unor asociaţii nonguvernamentale. Nu însă şi jurnaliştii, care, prin natura meseriei, au habar ce presupune o campanie de promovare!

Şi dacă s-a considerat că prezenţa gazetarilor nu este utilă pe timpul acestui „focus grup”, cum a fost denumit evenimentul, întrebăm şi noi ce rost mai are comunicatul remis după? Ce, presa este bună doar, aşa, ca instrument prin care să difuzăm ce şi când ne convine? Ce, n-am fi putut avea şi noi sugestii bune de aplicat în procesul de promovare turistică? Cu siguranţă însă, am fi putut să transmitem către public un material complet despre ceea ce s-a întâmplat astăzi.

Cu părere de rău o spunem, informarea primită de la CJ Dâmboviţa nu punctează nimic concret! Reiese doar că preşedintele Consiliului Judeţean a făcut apel la cei prezenţi să se implice într-o „discuţie utilă şi benefică” şi „să vină cu idei şi cu soluţii”. De asemenea, am mai înţeles că reprezentantul ASE Bucureşti a lăudat instituţia pe care o reprezintă şi a reamintit de studiul de dezvoltare și promovare a potențialului turistic pe care l-a realizat, în urmă cu 8 ani, pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cu precizarea că, de această dată, abordarea va fi diferită.

Nu apare nimic despre direcţiile generale pe care va fi calată strategia de promovare turistică a judeţului Dâmboviţa, spre exemplu. Sau despre ideile care au rezultat în urma dezbaterii de astăzi. Sau ce sugestii au făcut turiştii, fiindcă înţelegem că au fost consultaţi… Bine, mai puţin cei străini, fiindcă sunt „un pic mai dificil de acoperit”, după cum s-a exprimat reprezentanta ASE Bucureşti, adică a instituţiei pe care o plăteşte Consiliul Judeţean Dâmboviţa să realizeze strategia de dezvoltare şi promovare turistică.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Străzi asfaltate prin PJDL în comuna Poiana, județul Dâmbovița

Publicat

pe

Poiana este una dintre puținele comune din județ unde rețeaua deosebit de vastă de drumuri de exploatare agricolă, vorbim despre zeci de kilometri, a fost asfaltată. De asemenea, administrația publică locală condusă de primarul Marian Șerban are în permanență sub supraveghere căile de acces din interiorul localității, pe care le reabilitează și modernizează într-un ritm susținut.

Zilele trecute, în ciuda vremii caniculare, edilul localității se afla pe teren. Se executau lucrări de modernizare a străzilor Gerilă-Gârlă și Silcu-Stăvilar. Vorbim despre un traseu de circa 3 km. Investiția a putut fi realizată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală pus în practică de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Continuăm să facem lucruri bune pentru comuna Poiana. La acest moment, urmărim bunul mers al proiectului de modernizare a acestei artere importante, în cadrul unui proiect de 3,6 milioane de lei. Avem o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, un program foarte bun, care susține proiectele pe care nu le-am fi putut realiza doar cu bani de la bugetul local. Consiliul Județean Dâmbovița susține 45% din investiție, restul de 55% fiind contribuția noastră”, ne-a precizat primarul Marian Șerban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite