Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a exclus presa de la dezbaterea pe strategia de… promovare turistică!

Publicat

pe

Sursa foto: CJ Dâmboviţa

Promovarea turistică este incompletă fără cooptarea mass-media, fie că vorbim de ziare, radiouri, televiziuni sau publicaţii online. Este ceea ce pare că nu înţelege conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care a organizat, astăzi – 30 septembrie 2019, la sediul instituţiei, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucureşti, o întâlnire pentru „elaborarea unei strategii de dezvoltare şi promovare turistică a judeţului”, la care au fost invitaţi să participe primari, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai unor asociaţii nonguvernamentale. Nu însă şi jurnaliştii, care, prin natura meseriei, au habar ce presupune o campanie de promovare!

Şi dacă s-a considerat că prezenţa gazetarilor nu este utilă pe timpul acestui „focus grup”, cum a fost denumit evenimentul, întrebăm şi noi ce rost mai are comunicatul remis după? Ce, presa este bună doar, aşa, ca instrument prin care să difuzăm ce şi când ne convine? Ce, n-am fi putut avea şi noi sugestii bune de aplicat în procesul de promovare turistică? Cu siguranţă însă, am fi putut să transmitem către public un material complet despre ceea ce s-a întâmplat astăzi.

Cu părere de rău o spunem, informarea primită de la CJ Dâmboviţa nu punctează nimic concret! Reiese doar că preşedintele Consiliului Judeţean a făcut apel la cei prezenţi să se implice într-o „discuţie utilă şi benefică” şi „să vină cu idei şi cu soluţii”. De asemenea, am mai înţeles că reprezentantul ASE Bucureşti a lăudat instituţia pe care o reprezintă şi a reamintit de studiul de dezvoltare și promovare a potențialului turistic pe care l-a realizat, în urmă cu 8 ani, pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cu precizarea că, de această dată, abordarea va fi diferită.

Nu apare nimic despre direcţiile generale pe care va fi calată strategia de promovare turistică a judeţului Dâmboviţa, spre exemplu. Sau despre ideile care au rezultat în urma dezbaterii de astăzi. Sau ce sugestii au făcut turiştii, fiindcă înţelegem că au fost consultaţi… Bine, mai puţin cei străini, fiindcă sunt „un pic mai dificil de acoperit”, după cum s-a exprimat reprezentanta ASE Bucureşti, adică a instituţiei pe care o plăteşte Consiliul Judeţean Dâmboviţa să realizeze strategia de dezvoltare şi promovare turistică.

ADMINISTRAŢIE

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa n-au vrut să facă parte din delegaţia pentru Frankfurt

Publicat

pe

O delegaţie alcătuită din trei reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, respectiv preşedintele Alexandru Oprea, arhitectul şef Theodor Bâte şi consilierul Ştefan Ioniţă, se vor deplasa, luna viitoare, în Germania, la Frankfurt pe Main, pentru a participa la o expoziţe ce are ca tematică menagementul dezvoltării. Invitaţia a fost lansată de o companie nemţească care acţionează în domeniul respectiv.

Astăzi – 21 februartie 2020, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, aşa cum impune legea, s-a adus la cunoştinţa aleşilor date despre această acţiune şi li s-a cerut să se decidă, prin vot, asupra oportunităţii călătoriei. Consilerul PSD Sache Neculaescu a venit cu propunerea ca din delegaţie să facă parte şi doi consilieri judeţeni, unul de la PSD şi unul de la PNL. Preşedintele Oprea nu a agreat ideea, se vedea vizibil acest lucru, ba chiar a spus că acolo nu se merge pentru turism şi că nu se poate mări grupul, fiindcă invitaţia a fost făcută pentru doar trei persoane. În plus de asta, el şi arhitectul şef au pregătite, conform programului, şi alocuţiuni. Alexandru Oprea va vorbi în germană, iar arhitectul şef va cuvânta în engleză despre ceea ce oferă judeţul Dâmboviţa.

Chiar şi după explicaţiile preşedintelui, consilierul Sache Neculaescu a insistat să se supună la vot propunerea sa. Şi s-a votat. Un singur vot pentru, cel dat de însuşi domnul avocat. Colegii din partid, nu mai vorbim de aleşii liberali, au votat contra. Şi aşa a rămas delegaţia formată ca la început, adică din trei persoane.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dotările speciale de la Psihiatrie li s-au părut prea scumpe aleşilor PNL Dâmboviţa

Publicat

pe

O situaţie uşor amuzantă şi cu oarece dram de tensiune s-a consumat în momentul în care Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, a solicitat fonduri pentru amenajarea de la zero a unor rezerve speciale pentru bolnavii cu riscuri de la Secţia Pshiatrie Gura Ocniţei.

Doctorului Jean Popescu i s-au părut prea mari sumele cerute pentru construcţia şi dotarea acestor izolatoare. Claudiu Dumitrescu a încercat să le explice aleşilor judeţeni că astea sunt costurile şi că, pentru acest tip de pacienţi, rezervele trebuie construite şi dotate în mod special, nu ca în orice secţie. În ajutorul şefului de la spital a sărit şi preşedintele Alexandru Oprea. Acesta a spus că anul trecut doar reparaţiile la o asfel de încăpere au costat o grămadă de bani, aşa că de ce nu trebuie să acceptăm că realizarea de la zero a unui astfel de stabiliment ar putea fi mai scumpă…

Şi ca să fie exemplificarea concretă şi utilă consilierilor care nu ştiau despre ce ar fi vorba, managerul spitalului le-a spus că nici el acasă nu are toaleta dotată aşa cum prevăd normativele să fie pentru persoanele cu probleme speciale internate la Psihiatrie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT