Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Două eleve de la „Ienăchiţă Văcărescu”, implicate într-un proiect împotriva fenomenului fake news

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://bahia40graus.com.br)

20 de tineri cu vârsta între 16 și 20 de ani, din Câmpulung, Sibiu, București, Reșița și Târgoviște, participă, în aceste zile, la o tabără tematică organizată de Asociaţia DeVision, la bran, judeţul Braşov, în cadrul proeictului “All on board against fake news” finanțat de Consiliul Europei prin Fundația Europeană de Tineret.

Ulterior, vor fi organizate ateliere și evenimente în unități de învățământ din toate cele cinci orașe în cadrul cărora cei 20 de ambasadori ai proiectului vor discuta cu tinerii de vârsta lor despre ce este o știre, cum se strâng informațiile, care este diferența dintre fapte și opinii, ce este aceea o știre falsă, care sunt elementele la care trebuie să se uite ca să identifice o știre falsă și să prevină răspândirea lor, la ce trebuie să fie atenți când consumă conținut de pe rețelele sociale.

Reprezentantele oraşului Târgovişte sunt Antonia Popescu și Adina Cosma, eleve la Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT