Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Două eleve de la „Ienăchiţă Văcărescu”, implicate într-un proiect împotriva fenomenului fake news

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://bahia40graus.com.br)

20 de tineri cu vârsta între 16 și 20 de ani, din Câmpulung, Sibiu, București, Reșița și Târgoviște, participă, în aceste zile, la o tabără tematică organizată de Asociaţia DeVision, la bran, judeţul Braşov, în cadrul proeictului “All on board against fake news” finanțat de Consiliul Europei prin Fundația Europeană de Tineret.

Ulterior, vor fi organizate ateliere și evenimente în unități de învățământ din toate cele cinci orașe în cadrul cărora cei 20 de ambasadori ai proiectului vor discuta cu tinerii de vârsta lor despre ce este o știre, cum se strâng informațiile, care este diferența dintre fapte și opinii, ce este aceea o știre falsă, care sunt elementele la care trebuie să se uite ca să identifice o știre falsă și să prevină răspândirea lor, la ce trebuie să fie atenți când consumă conținut de pe rețelele sociale.

Reprezentantele oraşului Târgovişte sunt Antonia Popescu și Adina Cosma, eleve la Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu”.

ACTUALITATE

OMV continuă programul „Școala Petroliștilor” la Târgoviște, Pitești și Moinești

Publicat

pe

de

OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor”. Este prima serie care se desfășoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Astfel, elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Mai multe informații despre programul “Școala Petroliștilor” se regăsesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Calendarul înscrierilor în învățământul profesional este disponibil pe site-ul Ministerul Educației și Cercetării Științifice – http://www.edu.ro/.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Municipiul Moreni, fără apă la robinet în data de 4 iunie

Publicat

pe

de

Joi – 4 iunie 2020, furnizarea apei potabile în municipiul Moreni va fi întreruptă, între orele 09:00-24:00, pentru remedierea unei avarii majore la conducta magistrală.

Înainte de reluarea alimentării, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare – se arată într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Atenție! Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) este indicat să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!