Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Taxa de habitat nu va fi majorată momentan! Schimbări preconizate

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a remis, astăzi – 6 februrie 2020, un comunicat de presă menit să facă lumină cu privire la subiectul „majorare cuantum taxă de habitat”, generat de o afirmaţie a preşedintelui Alexandru Oprea, ca răspuns la o întrebare punctuală adresată în cadrul unei conferinţe de presă.

Din documentul transmis, reiese că, momentan, taxa de habitat rămâne neschimbată, că se va derula o procedură de achiziţie pentru încheierea unui nou contract pentru serviciile de colectare şi transport, că nu se cunosc acum aspectele financiare şi, prin urmare, este mult prea devreme să se discute despre noul cuantum al taxei de habitat. De asemenea, se are în vedere bonificarea dâmboviţenilor care vor colecta selectiv deşeurile. Totodată, ar putea să apară noi taxe locale specifice, prin care să fie asigurate resursele pentru plata contribuţiei la economia circulară – obligaţie instituită de Guvernul României în anul 2018.

„În perioada martie – iunie 2020, se va desfășura procedura de achiziție publică pentru încheierea unui nou contract de colectare și transport al deșeurilor menajere și instituționale. În acest moment, procedura este în faza de confidențialitate – pentru a se asigura protecția drepturilor tuturor posibililor participanți.

Nu se cunosc aspectele financiare și nici nu pot fi avansate aprecieri în acest sens. Totuși, având în vedere prevederile legale privind plata contribuției la economia circulară în unele unități administrativ-teritoriale – obligație instituită de Guvernul României în anul 2018, în funcție de gradul diferit de conformare voluntară a generatorilor de deșeuri menajere, este posibil ca, prin taxe specifice la nivel local, să se constate necesitatea asigurării surselor pentru plata acestei contribuții.

În același timp, trebuie spus că ADI va promova un proiect de hotărâre care are în vedere, începând cu luna iulie 2020, bonificarea acelor generatori de deșeuri care se conformează în mod voluntar la depunerea selectivă a deșeurilor, de îndată ce noul contract va intra în vigoare.

Ar fi incorect, potrivit Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006 și Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 74/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje și a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru Mediu, ca pentru alte obligații financiare decât cele de plată a serviciului să se perceapă în mod egal taxele instituite, având în vedere obligația legală de diferențiere a acestora pe principiul «plătești cât arunci».

În concluzie, este mult prea devreme ca acest subiect, pe care președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, l-a evocat doar ca eventualitate, să fie discutat, de vreme ce colectarea selectivă va fi asigurată la scara întregului județ abia începând cu 1 iulie 2020, actualele contracte încheiate cu operatorii de salubritate neprevăzând o asemenea obligație și aceștia refuzând adiționarea cu noi sarcini, motivați de faptul că aceste contracte în vigoare au fost încheiate urmare a unui proces de achiziție publică, ele neputând fi adiționate unilateral.

Ca răspuns la o întrebare punctuală, ne exprimăm regretul că afirmațiile președintelui Consiliului Județean Dâmbovița sunt interpretate doar în sensul în care pot fi exploatate pentru a crea în mod artificial o problemă care, în fapt, nu a existat și nu va exista până la finalul procedurii legale”, se precizează în comunicatul remis de CJ Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are în construcție o creșă cu cinci săli de grupă și multe facilități moderne

Publicat

pe

În orașul Titu, din județul Dâmbovița, sunt în desfășurare, în această perioadă, lucrările de construcție a unei creșe cu cinci săli de grupă. Proiectul Primăriei mai cuprinde: două zone de acces cu vestiare, zonă filtru, două săli multifuncționale, zona bucătărie și depozitare alimente, zona îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă de gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei. Capacitatea creșei va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârsta între 1 și 3 ani.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe o terasă acoperită, de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald, terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile (panouri glisante – trafor din lemn) amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, ne informează Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT