Connect with us

SOCIAL

InfoCons cere 6 luni de suspendare a plăţilor la utilităţi şi alte 10 măsuri de urgenţă

Publicat

pe

Sorin Mierlea - preşedinte InfoCons

InfoCons – Asociaţie Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România aflată sub egida Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori propune, ţinând cont de starea de urgență în care se află România și pentru a putea preveni și a asigura siguranța cetățeanului, ca instituțiile statului cu atribuții în domeniu să aibă în vedere să ia toate măsurile necesare privind următoarele aspecte:

– Monitorizarea reclamelor pentru produse care fac trimitere către sănătatea consumatorului sau produse sterile;
– Suspendarea plăților la serviciile de telefonie, televiziune și internet pe o perioadă de 6 luni;
– Suspendarea plăților la utilități apă, canalizare, energie electrică și termică pe o perioadă de 6 luni;
– Interzicerea practicilor comerciale neloiale;
– Păstrarea prețurilor în întregul lanț agroalimentar, fără majorarea adaosului comercial practicat de către comercianți;
– Anularea comisionului bancar la retragerea de numerar;
– Anularea termenelor la plata ratelor creditelor lunare (contracte de leasing și credite bancare), pentru o perioadă de 6 luni;
– Eliminarea comisioanelor la plățile electronice (plăți cu cardul) pentru persoanele fizice;
– Asigurarea cu celeritate a furnizării de dezinfectant, biocide și materiale de protecție pentru personalul din industria agroalimentară;
– Toate produsele alimentare și în special cele de panificație să fie comercializate doar ambalate;
– Agențiile de turism să restituie consumatorilor care nu se mai pot deplasa în locațiile contractate datorită stării de urgență în următoarele 6 luni.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Incendiile de vegetație au cuprins Dâmbovița. Pompierii nu mai prididesc cu intervențiile

Publicat

pe

Am beneficiat de câteva zile însorite la acest final de iarnă și, gata, așa cum anticipam, a început nebunia cu incendierea miriștilor și a terenurilor agricole. Acțiuni de așa-zisă curățare a suprafețelor arabile pe care proprietarii le execută, deși sunt ilegale și sancționate dur. Nu îi mai interesează pe oameni că arderea vegetației uscate se face în anumite condiții și cu niscaiva aprobări de la autorități. În condiții de haos total la acest capitol, pompierii militari dâmbovițeni sunt tot timpul în alertă, acționând pentru stingerea unor incendii de vegetație care se pot dezvolta și pot produce adevărate dezastre, în mai toate zonele județului. Ferească Dumnezeu de producerea altor nenorociri în același interval de timp!

Haideți să înșirăm, cu uimire tristă, ce s-a întâmplat pe teritoriul județului Dâmbovița în ultimele 24 de ore.

Pompierii au intervenit la incendii declanșate, cu siguranță, voluntar, în satul Decindea, comuna Ciocănești, unde, pe o suprafață de 3 hectare, ardea stufăriș și vegetale uscată. În comuna Ocnița a fost foc pe un teren de 4 hectare. La Ludești, 2 hectare cu uscăciuni au fost mistuite de flăcări. Incendiu și la Izvoare, comuna Voinesti. Aici, pompierii au intervenit pentru stingerea vâlvătaiei de pe 5.000 mp. Din nou, foc la Viforata, comuna Aninoasa, pe o suprafață de un hectar. La Niculești, în satul Movila, echipele de pompieri au acționat pentru stingerea unui incendiu declanșat pe 3.000 mp. La Malu cu Flori, au ars 5 hectare de vegetație uscată.

Toate aceste nenorociri se întâmplă fiindcă unii gospodari dâmbovițeni au găsit o cale mai ușoară de a debarasa de resturile vegetale uscate de pe terenuri. Pun foc. Pârjolesc totul fără să fie luate în calcul consecințele. Și apoi la ce să mai fie păstrată iarba, cocenii, paiele și alte tipuri de ierburi uscate? Gospodăriile de la țară sunt depoluate de animale domestice – vaci, oi, capre. Erau vremuri când oameni alergau din sat în sat în căutare de furaje pentru animale, fiindcă nu se găseau. Acum, le dăm foc!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Bărbat din Șelaru, arestat pentru tentativă de viol. A intrat peste o femeie în casă!

Publicat

pe

De

Un bărbat de 50 de ani, din Șelaru, județul Dâmbovița, se pare excitat la maximum, să nu zicem aflat în călduri, ar fi intrat, prin forțarea ușii de la intrare, în casa unei femei din aceeași comună, cu gând să o violeze.

Individul a încercat să întrețină cu victima relații sexuale cu forța. Pentru fapta sa, a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de tentativă viol și violare de domiciliu. Ulterior, magistrații de la Judecătoria Găești au emis pe numele agresorului mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite