Connect with us

POLITIC

Impozit 95% pentru pensiile speciale peste 7.000 de lei! Proiect PNL depus în Parlament

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Parlamentarii PNL au depus azi un amendament prin care se propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale, de la 10% până la 95%, după cum urmează:
– 10% în cazul pensiilor speciale între 2.001 şi 4.000 lei;
– 60% în cazul pensiilor speciale cuprinse între 4.001 şi 7.000 lei;
– 95% în cazul pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7.000 lei.

„PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. Amendamentul poate trece în maxim o săptămână de parlament, dacă există voință politică”, precizează Florin Roman – liderul de grup al deputaţilor PNL.

Sunt vizate de impozitarea progresivă pensiile pentru:
– parlamentari și funcționari parlamentari;
– magistrați și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR;
– funcționarii Curţii de conturi;
– Avocatul poporului;
– personalul navigant;
– personalul diplomatic.

Nu intră în categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare – explică Florin Roman. 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputat: Forța partidelor parlamentare nu se poate coagula fără renunțarea la orgolii!

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a avut, după respingerea făcăturii de Guvern Cioloș, o reacție dură, critică la adresa reprezentanților USRPLUS și a președintelui Klaus Iohannis, pe care îl consideră principalul responsabil pentru crizele în care ne aflăm. Aproape în toate domeniile. Mai ales în cea medicală generată de pandemia de coronavirus lăsată fără control, fapt ce a condus la îndolierea României prin sutele de morți raportate zilnic.

„Forța partidelor parlamentare nu se poate coagula fără renunțarea la orgolii. Și la soluții lipsite de consistență. E nevoie de specialiști în funcțiile cheie ale statului. Suntem în cel mai greu moment al generației noastre. Miza e viața. La firmele de pompe funebre se stă la coadă. La morgă, cadavrele stau pe hol. La ATI, bolnavii au ocupat și scaunele libere. Trebuie să ieșim din această suferință. Noi suntem aici și vom continua să ducem această luptă. România e mai importantă decât oricare dintre noi”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

POLITIC

Au subfinanțat Cultura și acum vor să continue distrugerea ei

Publicat

pe

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a ascultat și analizat cu atenție și profesionalism cele spuse de Iulia Popovici, persoana propusă de Dacian Cioloș pentru a prelua Ministerul Culturii. Nimic interesant. Vulpescu a pus pe tapet tot ceea ce au făcut rău Culturii reprezentanții Coaliției PNL-USRPLUS și a dat un vot împotrivă desemnării în cadrul Comisiilor reunite pentru Cultură.

„La audieri, am insistat asupra unor subiecte care au ridicat și continuă să ridice multe semne de întrebare, cum ar fi: bugetarea instituțiilor culturale pentru doar 10 luni din 12, subfinanțarea festivalurilor culturale ale căror bugete au fost diminuate cu până la 65%, ca-n cazurile festivalurilor TIFF și Astra de la Sibiu, sau ale căror bugete au fost alocate cu numai două luni înaintea deschiderii, ca-n cazul Festivalului George Enescu.

La toate acestea, se mai adaugă și încălcarea legii 136/2015 de finanțare a revistelor culturale, o ilegalitate în urma căreia revistele culturale independente au rămas fără finanțare anul acesta. Nu în ultimul rând, am ridicat misterioasa problemă a Cumințeniei Pământului, atât în fața doamnei Iulia Popovici, cât și a domnului Dacian Cioloș, prezent la această audiere, însă clarificările au rămas în umbra pactului de tăcere al celor doi”, a scris Ionuț Vulpescu, deputat PSD și fost ministru al Culturii.

Guvernul propus de Dacian Cioloș a picat la vot în Parlament.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT