Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Autorităţile locale şi judeţene au fost şi ele în prima linie pe frontul COVID-19

Publicat

pe

Unele declaraţii neprincipiale şi neverificate atent de reprezentanţii de seamă ai Guvernului se pare că au agitat spiritele în ţară. Primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene s-au simţit jigniţi, minimalizaţi de premierul Ludovic Orban, dar şi de secretarul de stat, Raed Arafat, care au afirmat public că autorităţile locale şi judeţene nu s-ar fi implicat suficient în lupta de prevenire şi de combatere a coronavirusului, şi că, de treaba asta s-a ocupat numai Guvernul, respectiv Ministerul de Interne. Informaţiile lansate, mai mult cu tentă politică şi iz electoral, pot avea un impact negativ şi pot pune într-o lumină proastă administraţiile publice locale şi judeţene.

Nu poţi declara că primarii şi şefii de judeţ, toţi cei din administraţiile locale, au fost „simpli spectatori la tot ceea ce a însemnat această bătălie împotriva COVID-19”, a spus Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Ştim cu toţii despre modul în care s-au implicat edilii, cel puţin în judeţul Dâmboviţa.Aceştia s-au angajat în acţiuni de prevenire şi combatere a coronasvirusului încă de la declanşarea pandemiei,fără să mai aştepte vreun semnal sau sprijin de la structurile de comandă mai mult amorţite.

Edilii din judeţ, în funcţie de posibilităţile financiare, au alocat foduri pentru acţiunile de dezinfecţie, pentru sprijinirea familiilor sau persoanelor aflate în izolare sau carantină, pentru achiziţionarea şi împărţirea către cetăţeni a mănuşilor şi măştilor de protecţie.Nu mai vorbim de contribuţia avută de numeroşi sponsori sau de aportul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Alexandru Oprea consideră nedrepte intervenţiile lui Ludovic Orban şi ale secretarului de Stat în Ministerul de Interne Raed Arafat. Preşedintele CJ Dâmboviţa crede că, în umbra acestor declaraţii politicianiste, neconforme cu adevărul, ar sta, de fapt, intenţia actualei puteri de a prelua spitalele judeţene de urgenţă, de a încerca să numească în funcţie managerii, pe criterii de ea ştiute, să sustragă responsabilitatea dirijării unor astfel de unităţi de la administraţiile locale şi să o predea Ministerului Sănătăţii.

Oprea spune că ar fi o manevră nedreapă. Şi dacă vor să facă acest lucru să o realizeze, dar cu tot cu finanţare. Mai ales că pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a preocupat în permanenţă să asigure finanţarea adecvată, şi înainte şi în timpul perioadei dure de pandemie.

Raed Arafat, spune preşedintele CJ Dâmboviţa, ar fi declarat, deranjator, că nu are ştiinţă ca Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă să fi fost sprijinite în vreun fel de autorităţile locale.

I-a amintit Oprea secretarului de Stat Raed Arafat că, în 2017, a întreprins o vizită în judeţul Dâmboviţa, la Centrul de Coordonare ISU de la Târgovişte, iar atunci, demnitarul şi-a luat angajamentul ca Ministerul de Interne să se ocupe de branşarea la reţeaua de alimentare cu energie electrică a centrului dar şi de dotăriile necesare unei bune funcţionări ale acestei instituţii, în conformitate cu protocolul încheiat.

Au trecut 3 ani de atunci şi nu s-a făcut nimic în acest sens. Ba mai mult, dinspre Guvern apar şi acuze cum că autorităţile locale nu prea s-au implicat în activităţile privind prevenirea şi combaterea coronavirusului şi nici nu au dat vreo mână de ajutor celor de la ISU.

Spune Alexandru Oprea că, instituţia pe care o conduce, Consiliul Judeţean, a alocat către InspectoratUl pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa 250 de mii de lei pentru asigurarea branşării Centrului de Coordonare la reţeaua de energie electrică.

Contractul de execuţie pentru această lucrare a şi fost semnat.De asemnenea, tot CJ a alocat fonduri pentru dotarea cu cele de trebuinţă a instituţiei respective.

„Astfel de aprecieri cum că autorităţile locale nu au făcut nimic, că nu au sprijinit sau nu sprijină această activitate, această luptă împotriva coronavirusului, mi se pare deplasată”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Alexandru Oprea a mai spus că s-ar fi aşteptat de la liderii centrali ai PSD să ia poziţie faţă de cele declarate de Orban şi Arafat, şi să reacţioneze rapid, asta în condiţiile în care se ştie că că toţi primarii au alocat fonduri pentru prevenirea şi combaterea coronavirusului.Nu au stat cu mâinile în sân.

„Autorităţile locale au făcut foarte multe lucruri în această perioadă. Au alocat resurse financiare importante şi acest lucru trebuie cunoscut. Se poate verifica în fiecare judeţ din ţară tot ceea ce s-a alocat de către Consiliile Judeţene şi de autorităţile locale”, a adăugat Oprea.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa, finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit de interes local

Publicat

pe

Primăria Pucioasa finanțează cu câte 25.000 de lei două asociații sportive din oraș, în vederea implementării unor proiecte nonprofit de interes local în domeniul baschet și karate. De altfel, acestea au fost singurele cereri depuse în termenul stabilit în acest sens.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița execută lucrări complexe pe drumul care urcă la Mănăstirea Dealu

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița execută, în această perioadă, prin societatea proprie, lucrări de reparații pe drumul care urcă la Mănăstirea Dealu – DJ 718A

La final – spune președintele Corneliu Ștefan, care urmărește atent investiția, se va circula în cele mai bune condiții spre această zonă a județului cu profunde semnificații istorice.

De asemenea, se toarnă covor asfaltic pe DJ 710, sectorul Bezdead-Pucioasa.

Vezi aici programul complet al lucrărilor de infrastructură rutieră pe care le execută CJ Dâmbovița săptămâna aceasta!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT