Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Autorităţile locale şi judeţene au fost şi ele în prima linie pe frontul COVID-19

Publicat

pe

Unele declaraţii neprincipiale şi neverificate atent de reprezentanţii de seamă ai Guvernului se pare că au agitat spiritele în ţară. Primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene s-au simţit jigniţi, minimalizaţi de premierul Ludovic Orban, dar şi de secretarul de stat, Raed Arafat, care au afirmat public că autorităţile locale şi judeţene nu s-ar fi implicat suficient în lupta de prevenire şi de combatere a coronavirusului, şi că, de treaba asta s-a ocupat numai Guvernul, respectiv Ministerul de Interne. Informaţiile lansate, mai mult cu tentă politică şi iz electoral, pot avea un impact negativ şi pot pune într-o lumină proastă administraţiile publice locale şi judeţene.

Nu poţi declara că primarii şi şefii de judeţ, toţi cei din administraţiile locale, au fost „simpli spectatori la tot ceea ce a însemnat această bătălie împotriva COVID-19”, a spus Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Ştim cu toţii despre modul în care s-au implicat edilii, cel puţin în judeţul Dâmboviţa.Aceştia s-au angajat în acţiuni de prevenire şi combatere a coronasvirusului încă de la declanşarea pandemiei,fără să mai aştepte vreun semnal sau sprijin de la structurile de comandă mai mult amorţite.

Edilii din judeţ, în funcţie de posibilităţile financiare, au alocat foduri pentru acţiunile de dezinfecţie, pentru sprijinirea familiilor sau persoanelor aflate în izolare sau carantină, pentru achiziţionarea şi împărţirea către cetăţeni a mănuşilor şi măştilor de protecţie.Nu mai vorbim de contribuţia avută de numeroşi sponsori sau de aportul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Alexandru Oprea consideră nedrepte intervenţiile lui Ludovic Orban şi ale secretarului de Stat în Ministerul de Interne Raed Arafat. Preşedintele CJ Dâmboviţa crede că, în umbra acestor declaraţii politicianiste, neconforme cu adevărul, ar sta, de fapt, intenţia actualei puteri de a prelua spitalele judeţene de urgenţă, de a încerca să numească în funcţie managerii, pe criterii de ea ştiute, să sustragă responsabilitatea dirijării unor astfel de unităţi de la administraţiile locale şi să o predea Ministerului Sănătăţii.

Oprea spune că ar fi o manevră nedreapă. Şi dacă vor să facă acest lucru să o realizeze, dar cu tot cu finanţare. Mai ales că pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a preocupat în permanenţă să asigure finanţarea adecvată, şi înainte şi în timpul perioadei dure de pandemie.

Raed Arafat, spune preşedintele CJ Dâmboviţa, ar fi declarat, deranjator, că nu are ştiinţă ca Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă să fi fost sprijinite în vreun fel de autorităţile locale.

I-a amintit Oprea secretarului de Stat Raed Arafat că, în 2017, a întreprins o vizită în judeţul Dâmboviţa, la Centrul de Coordonare ISU de la Târgovişte, iar atunci, demnitarul şi-a luat angajamentul ca Ministerul de Interne să se ocupe de branşarea la reţeaua de alimentare cu energie electrică a centrului dar şi de dotăriile necesare unei bune funcţionări ale acestei instituţii, în conformitate cu protocolul încheiat.

Au trecut 3 ani de atunci şi nu s-a făcut nimic în acest sens. Ba mai mult, dinspre Guvern apar şi acuze cum că autorităţile locale nu prea s-au implicat în activităţile privind prevenirea şi combaterea coronavirusului şi nici nu au dat vreo mână de ajutor celor de la ISU.

Spune Alexandru Oprea că, instituţia pe care o conduce, Consiliul Judeţean, a alocat către InspectoratUl pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa 250 de mii de lei pentru asigurarea branşării Centrului de Coordonare la reţeaua de energie electrică.

Contractul de execuţie pentru această lucrare a şi fost semnat.De asemnenea, tot CJ a alocat fonduri pentru dotarea cu cele de trebuinţă a instituţiei respective.

„Astfel de aprecieri cum că autorităţile locale nu au făcut nimic, că nu au sprijinit sau nu sprijină această activitate, această luptă împotriva coronavirusului, mi se pare deplasată”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Alexandru Oprea a mai spus că s-ar fi aşteptat de la liderii centrali ai PSD să ia poziţie faţă de cele declarate de Orban şi Arafat, şi să reacţioneze rapid, asta în condiţiile în care se ştie că că toţi primarii au alocat fonduri pentru prevenirea şi combaterea coronavirusului.Nu au stat cu mâinile în sân.

„Autorităţile locale au făcut foarte multe lucruri în această perioadă. Au alocat resurse financiare importante şi acest lucru trebuie cunoscut. Se poate verifica în fiecare judeţ din ţară tot ceea ce s-a alocat de către Consiliile Judeţene şi de autorităţile locale”, a adăugat Oprea.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats