Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Boala, ca argument pentru eliminarea unui om dintr-o funcţie publică

Publicat

pe

Povestea lui Mihai Niţă, din Găeşti, este una tristă, în concordanţă cu vremurile incerte pe care le trăim. Un om care a slujit comunitatea cu devotament, un cetăţean exemplar pe care destinul l-a lovit crunt. Poate că starea de boală o suportă cu stoicism, dar nu poate rezista, spune el, umilinţei la care a fost supus de autorităţile locale. Cine nu îl cunoşte pe Mihai Niţă, şeful Serviciului Piaţă şi Obor din Găeşti?

Mihai Niţă nu a vrut în mod deosebit să iasă în faţă cu problemele sale de sănătate, cu patimile generate de suferinţa fizică. Şi-a dorit să ne relateze de ce fel de „tratament” a beneficiat din partea conducerii Primăriei Găeşti sau, cum spune el, „umilirea şi hărţuirea la care a fost supus de primarul Grigore Gheorghe”.

Şi cum există un început în toate, şi povestea lui Mihai Niţă îl are. A ajuns şef de serviciu în anul 2012, post pe care l-a ocupat în urma unui concurs. Ambiţios, harnic, spune că a obţinut rezultate notabile în activitatea prestată şi recunoştinţă din partea concitadinilor săi.

„Am reuşit să autorizez singurul târg din Dâmboviţa. Am fost dat exemplu de către Direcţia Sanitară Veterinară pentru ceea ce am realizat. De asemenea, piaţa, pe care am preluat-o într-o situaţie deplorabilă, am transformat-o într-un spaţiu de comerţ civilizat, fiind de asemenea apreciată de autorităţile compentente”, ne-a mărturisit Mihai Niţă.

Numai că nu a fost să fie bine până la sfârşit. Echilibrul şi liniştea sa s-au spulberat, spune fostul şef de serviciu, acum doi ani, „când oameni invidioşi, răi la suflet, nu au mai văzut cu ochi buni această ascensine”. S-a întâmplat fiindcă Mihai Niţă era membru PSD, iar, după trecerea la cele veşnice ale omului de o mare nobleţe care a fost Dan Iacobuţă, Primăria a încăput pe mâna PNL. Starea sa de boală, spune Mihai Niţă, a fost încă o motivaţie pentru a fi îndepărtat. Susţine acesta că elimninarea s-a produs la influenţa a doi consilieri locali ai PNL. Practic, împotriva lui Niţă s-a declanşat un proces de hărţuire.

„A urmat o perioadă de controale zilnice, căutându-se hibe, greşeli”. Ba chiar Poliţia Locală, susţine Mihai Niţă, a fost folosită împotriva sa. Nu i s-a mai răspuns la nicio sesizare, nu a mai fost sprijinit în nicio problemă de serviciu. Spune că nici măcar bani pentru întreţinerea sectorului pe care îl gestiona nu mai primea suficienţi.

„În şedinţele pe care le ţinea, în fiecare lună, spunea că oamenii cu dizabilităţi sunt ca o piatră de moară pentru bugetul local. Nereuşind să mă prindă cu ceva ilegal, a folosit o altă stratagemă. Având un conflict de ordine personală cu un angajat, l-a transformat în abatere de serviciu, asfel încât m-a băgat în Comisia de Disciplină şi m-a penalizat cu 5% din salariu pentru două luni”, ne povesteşte trist Mihai Niţă.

Speţa se află pe masa judecătorilor, iar fostul şef al Serviciului Piaţă şi Obor de la Găeşti este convins că va câştiga procesul. Dar lucrurile nu se opresc aici. Spune Mihai Niţă că primarul Gheorghe Grigore, sub motivaţia că a crescut numărul de producători şi agenţi economici din piaţă, s-a hotărât să schimbe organigrama, susţinând că, la conducerea pieţei, este nevoie de un om cu studii economice.

A fost iniţiat un Proiect de Hotărâre privind aprobarea modificării organigramei şi statului de funcţii al aparatului de specialitate al primarului oraşului Găeşti. La unul dintre punctele din respectivul act normativ cu caracter local, se regăseşte şi reorganizarea Sectorului Piaţă şi Obor. Se precizează, în expunerea de motive, că, „analizând expertiza profesională, studiile şi specializările persoanelor care în acest moment sunt angajate în cadrul sectorului cu responsabilităţi de conducere, aspect care relevă o pregătire deficitară în materia relaţiilor economice, este necesar ca personalul cu funcţii de conducere să îndeplinească condiţiile de studii şi alte condiţii specific de studii pentru ocuparea postului”.

Rămâi cu gura căscată când citeşti o astfel de expunere încâlcită. Dar nu este greu să îţi dai seama că ţinta este Mihai Niţă. Se ajunge la el. Şi schimbarea sa din funcţia de conducere a Serviciului este motivată confuz şi aiuritor, mai că nu înţelegi ce vrea să spună autoritatea într-un astfel de document.

„Se impune modificarea temporară a locului şi felul muncii pentru domnul Niţă Mihai Adrian, şef sector piaţă şi obor şi trecerea acestuia la serviciul administrativ din cadrul aparatului de specialitate al primarului ca si măsură de protectie a salariatului cat şi pentru siguranta participantilor la activităţile specifice schimburilor comerciale”.

Nu înţelegem din textul oficial ce înseamnă protejarea salariatului şi a participanţilor la comerţul din piaţă. Cumva Mihai Niţă are ciumă bubonică sau cine ştie ce altă boală contagioasă? Ce sunt exprimările astea într-un act oficial? Omul are o problemă medicală cu rinichii.

Altă perlă de exprimare funcţionărească la Găeşti. Într-un act pus pe masa aleşilor locali!
„Menţionăm că modificările intervenite în statul de funcţii al aparatului de specialitate al primarului s-a făcut cu respectarea numărului maxim de posturi transmis de Instuituţia Prefectului – Judeţul Dâmboviţa”.

Revenind la Mihai Niţă, omul nu are de gând să se dea bătut. Consideră că a fost îndepărtat nedrept de la conducerea Serviciului Piaţă şi Obor şi că este în continuare hărţuit.

ADMINISTRAŢIE

Consiliile Județene, excluse din PNRR! 33 de proiecte din Dâmbovița rămân fără finanțare!

Publicat

pe

Corneliu Ștefan - președinte Consiliul Județean Dâmboviţa

Premierul Cîțu (PNL) și ministrul Ghinea (USR PLUS) jefuiesc consiliile județene! Este semnalul de alarmă tras de președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, care spune că cei doi politicieni vor să excludă administrațiile județene de la finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Nu le pasă lui Cîțu și Ghinea că există proiecte de dezvoltare care aveau ca sursă de finanțare PNRR! Altfel spus, nu le pasă de comunitățile locale, de problemele și nevoile oamenilor!

„Explicația este pe cât de simplă, pe atât de îngrijorătoare: Florin Cîțu vrea să-și poată șantaja colegii de partid, președinți de consilii județene, având în vedere că se apropie alegerile interne ale PNL, iar Ghinea are de gând să distribuie banii în funcție de preferințele lui și să poată pune bețe în roți oricui nu face parte din USR PLUS.

La începutul acestui an, Consiliul Județean Dâmbovița a trimis ministerelor de resort 33 de fișe de proiect pentru accesarea de bani din PNRR: de la drumuri de centură pentru Târgovişte, Răcari, Titu, Pucioasa și Fieni, investiții în irigații, revigorarea turismului, până la reabilitarea, extinderea și dotarea spitalelor din județul Dâmbovița. Despre asta este vorba până la urmă în PNRR: instrument salvator pentru economia locală, dar care să asigure și securitatea sistemului sanitar, nu doar din județul nostru, ci din toată țara.

Membrii PNL și USR PLUS au demonstrat însă cât de aproape sunt de nevoile județului nostru! Nu au votat nici măcar un amendament adus la Legea Bugetului de Stat pe 2021, deși am solicitat bani pentru spitale, pentru școli, pentru drumuri! Au votat împotrivă!

Acum ne iau și ultimul instrument prin care puteam atrage bani în județele noastre cât mai repede, în condițiile în care banii europeni din exercițiul financiar 2021-2027 vor intra în țară din 2023-2024.

Până atunci, toți președinții de consilii județene și primarii vor sta la mâna celor doi, care au transformat România în câmpul de luptă al PNL și USR PLUS. Finanțarea după preferințe va crea discrepanțe mari între județele și orașele care își vor declara sau nu susținerea necondiționată pentru un partid sau pentru celălalt.

Sunt semne că Florin Cîțu și Cristian Ghinea nu vor să renunțe la orgoliile lor politice. Vor să se răzbune cu orice preț pe cei care nu le jură credință, uitând că cei care vor avea de suferit sunt cetățenii acestei țări. Merg atât de departe cu războiul lor surd încât vor ține România pe loc încă doi sau trei ani.

Cum se va descurca președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, acum, când se află între ciocan și nicovală? Cât va rezista domnul Emil Boc? Este mulțumit că premierul Florin Cîțu va decide ce sume vor reveni Clujului?

Dacă președinții de consilii și primarii din țară, indiferent de culoarea lor politică, nu reacționează, economiile locale vor fi blocate. Și asta doar pentru că Florin Cîțu se vrea președinte al PNL, iar „Ministrul ZERO”, Cristian Ghinea, are polițe de plătit!”, a scris Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmboviţa, pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Ploiești demarează rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Rosal SA

Publicat

pe

Scandalul gunoaielor de la Ploiești continuă. La propunerea primarului Andrei Volosevici, a fost inițiat un proiect de hotărâre privind demararea procedurii de reziliere a contractului cu firma Rosal. Se motivează în hotărâre că societatea care trebuia să se ocupe de ridicarea deșeurilor menajere și-a îndeplinit obligațiile contractuale în proporție de sub 50%.

La votul pe acest proiect s-au înregistrat o abţinere și o neparticipare, ceilalți consilieri votând pentru rezilierea contractului.

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) Ploieşti, Zoia Staicu, a precizat că Rosal şi-a îndeplinit sub 50% obligaţiile contractuale privind activităţile de măturat manual şi mecanizat, situaţia fiind aceeaşi anii trecuţi, dar şi în ultimele luni. Contractul încheiat între Primăria Ploiești şi Rosal expiră în aprilie 2022.

Consiliul Local l-a împuternicit pe primarul Andrei Volosevici să voteze pentru rezilierea contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităţii de colectare, transport şi transfer a deşeurilor municipale în zonele 2 – Boldeşti-Scăeni şi 6 – Valea Doftanei, în care este inclus şi municipiul Ploieşti, încheiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” cu SC Rosal Grup SA, ca urmare a solicitării formulată de comuna Blejoi.

De precizat că angajaţii operatorului de salubritate Rosal s-au aflat la sfârşitul lunii aprilie, timp de mai multe zile, în grevă fiindcă nu și-au primit salariile. Deșeurile menajere au rămas neridicate în acea perioadă în toate cele 84 de localităţi în care operatorul deține contracte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT