Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Boala, ca argument pentru eliminarea unui om dintr-o funcţie publică

Publicat

pe

Povestea lui Mihai Niţă, din Găeşti, este una tristă, în concordanţă cu vremurile incerte pe care le trăim. Un om care a slujit comunitatea cu devotament, un cetăţean exemplar pe care destinul l-a lovit crunt. Poate că starea de boală o suportă cu stoicism, dar nu poate rezista, spune el, umilinţei la care a fost supus de autorităţile locale. Cine nu îl cunoşte pe Mihai Niţă, şeful Serviciului Piaţă şi Obor din Găeşti?

Mihai Niţă nu a vrut în mod deosebit să iasă în faţă cu problemele sale de sănătate, cu patimile generate de suferinţa fizică. Şi-a dorit să ne relateze de ce fel de „tratament” a beneficiat din partea conducerii Primăriei Găeşti sau, cum spune el, „umilirea şi hărţuirea la care a fost supus de primarul Grigore Gheorghe”.

Şi cum există un început în toate, şi povestea lui Mihai Niţă îl are. A ajuns şef de serviciu în anul 2012, post pe care l-a ocupat în urma unui concurs. Ambiţios, harnic, spune că a obţinut rezultate notabile în activitatea prestată şi recunoştinţă din partea concitadinilor săi.

„Am reuşit să autorizez singurul târg din Dâmboviţa. Am fost dat exemplu de către Direcţia Sanitară Veterinară pentru ceea ce am realizat. De asemenea, piaţa, pe care am preluat-o într-o situaţie deplorabilă, am transformat-o într-un spaţiu de comerţ civilizat, fiind de asemenea apreciată de autorităţile compentente”, ne-a mărturisit Mihai Niţă.

Numai că nu a fost să fie bine până la sfârşit. Echilibrul şi liniştea sa s-au spulberat, spune fostul şef de serviciu, acum doi ani, „când oameni invidioşi, răi la suflet, nu au mai văzut cu ochi buni această ascensine”. S-a întâmplat fiindcă Mihai Niţă era membru PSD, iar, după trecerea la cele veşnice ale omului de o mare nobleţe care a fost Dan Iacobuţă, Primăria a încăput pe mâna PNL. Starea sa de boală, spune Mihai Niţă, a fost încă o motivaţie pentru a fi îndepărtat. Susţine acesta că elimninarea s-a produs la influenţa a doi consilieri locali ai PNL. Practic, împotriva lui Niţă s-a declanşat un proces de hărţuire.

„A urmat o perioadă de controale zilnice, căutându-se hibe, greşeli”. Ba chiar Poliţia Locală, susţine Mihai Niţă, a fost folosită împotriva sa. Nu i s-a mai răspuns la nicio sesizare, nu a mai fost sprijinit în nicio problemă de serviciu. Spune că nici măcar bani pentru întreţinerea sectorului pe care îl gestiona nu mai primea suficienţi.

„În şedinţele pe care le ţinea, în fiecare lună, spunea că oamenii cu dizabilităţi sunt ca o piatră de moară pentru bugetul local. Nereuşind să mă prindă cu ceva ilegal, a folosit o altă stratagemă. Având un conflict de ordine personală cu un angajat, l-a transformat în abatere de serviciu, asfel încât m-a băgat în Comisia de Disciplină şi m-a penalizat cu 5% din salariu pentru două luni”, ne povesteşte trist Mihai Niţă.

Speţa se află pe masa judecătorilor, iar fostul şef al Serviciului Piaţă şi Obor de la Găeşti este convins că va câştiga procesul. Dar lucrurile nu se opresc aici. Spune Mihai Niţă că primarul Gheorghe Grigore, sub motivaţia că a crescut numărul de producători şi agenţi economici din piaţă, s-a hotărât să schimbe organigrama, susţinând că, la conducerea pieţei, este nevoie de un om cu studii economice.

A fost iniţiat un Proiect de Hotărâre privind aprobarea modificării organigramei şi statului de funcţii al aparatului de specialitate al primarului oraşului Găeşti. La unul dintre punctele din respectivul act normativ cu caracter local, se regăseşte şi reorganizarea Sectorului Piaţă şi Obor. Se precizează, în expunerea de motive, că, „analizând expertiza profesională, studiile şi specializările persoanelor care în acest moment sunt angajate în cadrul sectorului cu responsabilităţi de conducere, aspect care relevă o pregătire deficitară în materia relaţiilor economice, este necesar ca personalul cu funcţii de conducere să îndeplinească condiţiile de studii şi alte condiţii specific de studii pentru ocuparea postului”.

Rămâi cu gura căscată când citeşti o astfel de expunere încâlcită. Dar nu este greu să îţi dai seama că ţinta este Mihai Niţă. Se ajunge la el. Şi schimbarea sa din funcţia de conducere a Serviciului este motivată confuz şi aiuritor, mai că nu înţelegi ce vrea să spună autoritatea într-un astfel de document.

„Se impune modificarea temporară a locului şi felul muncii pentru domnul Niţă Mihai Adrian, şef sector piaţă şi obor şi trecerea acestuia la serviciul administrativ din cadrul aparatului de specialitate al primarului ca si măsură de protectie a salariatului cat şi pentru siguranta participantilor la activităţile specifice schimburilor comerciale”.

Nu înţelegem din textul oficial ce înseamnă protejarea salariatului şi a participanţilor la comerţul din piaţă. Cumva Mihai Niţă are ciumă bubonică sau cine ştie ce altă boală contagioasă? Ce sunt exprimările astea într-un act oficial? Omul are o problemă medicală cu rinichii.

Altă perlă de exprimare funcţionărească la Găeşti. Într-un act pus pe masa aleşilor locali!
„Menţionăm că modificările intervenite în statul de funcţii al aparatului de specialitate al primarului s-a făcut cu respectarea numărului maxim de posturi transmis de Instuituţia Prefectului – Judeţul Dâmboviţa”.

Revenind la Mihai Niţă, omul nu are de gând să se dea bătut. Consideră că a fost îndepărtat nedrept de la conducerea Serviciului Piaţă şi Obor şi că este în continuare hărţuit.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Doar 7 din cele 89 de localități din Dâmbovița sunt cadastrate 100%

Publicat

pe

Șapte unități administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița – Corbii Mari, Vulcana Băi, Bilciurești, Dobra, Șotânga, Comișani și Vlădeni au fost cadastrate în proporție de 100% – ne informează OCPI. De asemenea, în alte 61, din totalul de 89, se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

„Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dâmbovița va încheia contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 33 de unități administrativ – teritoriale (UAT) din cele 66 eligibile.

Cele 33 de localități care și-au exprimat intenția de a accesa fondurile puse la dispoziție de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, 4.955.000 lei. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu OCPI Dâmbovița, începând din data de 8 martie 2024. Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care vor semna contracte de finanțare cu OCPI Dâmbovița, trebuie să găsească prestatori în termen de 60 de zile de la data semnării contractului de finanțare.

În cadrul celei de-a zecea etape, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Dâmbovița”, se precizează într-un comunicat transmis de OCPI Dâmbovița.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar și din bugetul local al primăriilor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Județul Dâmbovița derulează proiecte care îi vor consolida rolul de motor economic al regiunii

Publicat

pe

Este o certitudine. DN 71, Bâldana -Târgoviște – Sinaia, va fi modernizat. În curând, în ciuda celor care s-au opus realizării acestui proiect, vor începe lucrările de execuție pe tronsonul Bâldana – Târgoviște, care va fi lărgit la patru venzi. Constructorul este pregătit să intre în pâine!

În curs de realizare este și proiectul tehnic pentru cel de-al doilea tronson DN71, Târgoviște – Sinaia. De asemenea, sunt în toi și lucrările pe DN 7, Bâldana – Titu. Sunt obiective pe care dâmbovițenii le doresc de foarte mult timp și care, iată, deloc întâmplător, sunt înfăptuite sub guvernarea PSD și sub mandatul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, că dovadă a implicării totale a acestora.

„Este de necontestat faptul că aceste proiecte, de care se leagă dezvoltarea județului Dâmbovița, sunt rezultatul investițiilor publice record ale Guvernului Ciolacu și ale unei colaborări mai mult decât bune cu Ministerul Transporturilor condus de Sorin Grindeanu. Fără îndoială, modernizarea a 124,3 km de drumuri naționale care străbat județul nostru, proiecte cu o valoare totală de 2.666.000.000 lei, aproximativ 538.000.000 euro, arată, în cel mai concret mod, nivelul record al investițiilor publice asigurate de PSD. Accentuez! Cel mai mare buget alocat investițiilor publice de după Revoluție”, a precizat Corneliu Ștefan.

A mai spus președintele CJ Dâmboviţa că, în următorii 5 ani, la nivelul întregii țări, se vor derula investiții de peste 150 miliarde de euro. Cu o bună parte din această sumă vor fi finanțate și proiecte care vor consolida rolul județului Dâmbovița de motor economic al întregii regiuni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite