Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Boala, ca argument pentru eliminarea unui om dintr-o funcţie publică

Publicat

pe

Povestea lui Mihai Niţă, din Găeşti, este una tristă, în concordanţă cu vremurile incerte pe care le trăim. Un om care a slujit comunitatea cu devotament, un cetăţean exemplar pe care destinul l-a lovit crunt. Poate că starea de boală o suportă cu stoicism, dar nu poate rezista, spune el, umilinţei la care a fost supus de autorităţile locale. Cine nu îl cunoşte pe Mihai Niţă, şeful Serviciului Piaţă şi Obor din Găeşti?

Mihai Niţă nu a vrut în mod deosebit să iasă în faţă cu problemele sale de sănătate, cu patimile generate de suferinţa fizică. Şi-a dorit să ne relateze de ce fel de „tratament” a beneficiat din partea conducerii Primăriei Găeşti sau, cum spune el, „umilirea şi hărţuirea la care a fost supus de primarul Grigore Gheorghe”.

Şi cum există un început în toate, şi povestea lui Mihai Niţă îl are. A ajuns şef de serviciu în anul 2012, post pe care l-a ocupat în urma unui concurs. Ambiţios, harnic, spune că a obţinut rezultate notabile în activitatea prestată şi recunoştinţă din partea concitadinilor săi.

„Am reuşit să autorizez singurul târg din Dâmboviţa. Am fost dat exemplu de către Direcţia Sanitară Veterinară pentru ceea ce am realizat. De asemenea, piaţa, pe care am preluat-o într-o situaţie deplorabilă, am transformat-o într-un spaţiu de comerţ civilizat, fiind de asemenea apreciată de autorităţile compentente”, ne-a mărturisit Mihai Niţă.

Numai că nu a fost să fie bine până la sfârşit. Echilibrul şi liniştea sa s-au spulberat, spune fostul şef de serviciu, acum doi ani, „când oameni invidioşi, răi la suflet, nu au mai văzut cu ochi buni această ascensine”. S-a întâmplat fiindcă Mihai Niţă era membru PSD, iar, după trecerea la cele veşnice ale omului de o mare nobleţe care a fost Dan Iacobuţă, Primăria a încăput pe mâna PNL. Starea sa de boală, spune Mihai Niţă, a fost încă o motivaţie pentru a fi îndepărtat. Susţine acesta că elimninarea s-a produs la influenţa a doi consilieri locali ai PNL. Practic, împotriva lui Niţă s-a declanşat un proces de hărţuire.

„A urmat o perioadă de controale zilnice, căutându-se hibe, greşeli”. Ba chiar Poliţia Locală, susţine Mihai Niţă, a fost folosită împotriva sa. Nu i s-a mai răspuns la nicio sesizare, nu a mai fost sprijinit în nicio problemă de serviciu. Spune că nici măcar bani pentru întreţinerea sectorului pe care îl gestiona nu mai primea suficienţi.

„În şedinţele pe care le ţinea, în fiecare lună, spunea că oamenii cu dizabilităţi sunt ca o piatră de moară pentru bugetul local. Nereuşind să mă prindă cu ceva ilegal, a folosit o altă stratagemă. Având un conflict de ordine personală cu un angajat, l-a transformat în abatere de serviciu, asfel încât m-a băgat în Comisia de Disciplină şi m-a penalizat cu 5% din salariu pentru două luni”, ne povesteşte trist Mihai Niţă.

Speţa se află pe masa judecătorilor, iar fostul şef al Serviciului Piaţă şi Obor de la Găeşti este convins că va câştiga procesul. Dar lucrurile nu se opresc aici. Spune Mihai Niţă că primarul Gheorghe Grigore, sub motivaţia că a crescut numărul de producători şi agenţi economici din piaţă, s-a hotărât să schimbe organigrama, susţinând că, la conducerea pieţei, este nevoie de un om cu studii economice.

A fost iniţiat un Proiect de Hotărâre privind aprobarea modificării organigramei şi statului de funcţii al aparatului de specialitate al primarului oraşului Găeşti. La unul dintre punctele din respectivul act normativ cu caracter local, se regăseşte şi reorganizarea Sectorului Piaţă şi Obor. Se precizează, în expunerea de motive, că, „analizând expertiza profesională, studiile şi specializările persoanelor care în acest moment sunt angajate în cadrul sectorului cu responsabilităţi de conducere, aspect care relevă o pregătire deficitară în materia relaţiilor economice, este necesar ca personalul cu funcţii de conducere să îndeplinească condiţiile de studii şi alte condiţii specific de studii pentru ocuparea postului”.

Rămâi cu gura căscată când citeşti o astfel de expunere încâlcită. Dar nu este greu să îţi dai seama că ţinta este Mihai Niţă. Se ajunge la el. Şi schimbarea sa din funcţia de conducere a Serviciului este motivată confuz şi aiuritor, mai că nu înţelegi ce vrea să spună autoritatea într-un astfel de document.

„Se impune modificarea temporară a locului şi felul muncii pentru domnul Niţă Mihai Adrian, şef sector piaţă şi obor şi trecerea acestuia la serviciul administrativ din cadrul aparatului de specialitate al primarului ca si măsură de protectie a salariatului cat şi pentru siguranta participantilor la activităţile specifice schimburilor comerciale”.

Nu înţelegem din textul oficial ce înseamnă protejarea salariatului şi a participanţilor la comerţul din piaţă. Cumva Mihai Niţă are ciumă bubonică sau cine ştie ce altă boală contagioasă? Ce sunt exprimările astea într-un act oficial? Omul are o problemă medicală cu rinichii.

Altă perlă de exprimare funcţionărească la Găeşti. Într-un act pus pe masa aleşilor locali!
„Menţionăm că modificările intervenite în statul de funcţii al aparatului de specialitate al primarului s-a făcut cu respectarea numărului maxim de posturi transmis de Instuituţia Prefectului – Judeţul Dâmboviţa”.

Revenind la Mihai Niţă, omul nu are de gând să se dea bătut. Consideră că a fost îndepărtat nedrept de la conducerea Serviciului Piaţă şi Obor şi că este în continuare hărţuit.

ADMINISTRAŢIE

Străzi noi, trotuare și piste pentru bicicliști în orașul Titu

Publicat

pe

Administrația de la Titu, județul Dâmbovița, derulează, în această perioadă, ample lucrări care vizează infrastructura de transport. Se construiesc străzi, trotuare și piste pentru bicicliști în Titu-Nou, Titu-Târg și pe strada Gării. Totodată, Primăria Titu continuă și programul de reabilitare a blocurilor.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Când și unde vor fi montate stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi hibrid

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a semnat, în această dimineață, contractul de achiziție publică privind furnizarea, montarea, instalarea și punerea în funcțiune a patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Valoarea contractului este de de 576.000 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată printr-un proiect gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu.

„Cele patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în următoarele locații: strada Ialomitei (în vecinătatea Complexului Turistic de Natație), în parcarea de lângă Piața Bărăției, pe strada Justiției (lângă Casa Armatei și stadion) și în parcarea de lângă BRD (vis-a-vis de Biblioteca Judeteana), cu precizarea că infrastructura de alimentare cu energie electrică este deja executată. Stațiile au o capacitate de minim două încărcări/oră/stație și vor fi livrate și montate în cel mult 60 de zile”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!