Connect with us

ACTUALITATE

Responsabilii de la Bucureşti, răspuns sec la o problemă sensibilă ridicată de primarul de la Pucioasa

Publicat

pe

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a încercat să obţină din partea Ministerului Sănătăţii, prin prezentarea situaţiei din teritoriu, o aplicare unitară în rândul cadrelor medicale din spitalele pentru pacienţii COVID-19 a măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Practic, edilul a cerut carantinarea obligatorie, nu la cerere – cum se întâmplă acum, considerând că nu se obţine efectul scontat dacă o parte din personal merge în colectivitate.

„Oraşul Pucioasa strânge din dinţi şi tremură, Doamne fereşte, să nu avem parte de vreo eroare umană care să ducă la contaminarea vreunuia dintre angajaţii spitalului şi mai apoi la răspândirea virusului”, a explicat Constantin Ana.

Răspunsul primit de la Direcţia Generală Management Urgenţe Medicale l-a dezamăgit la maximum pe primarul de la Pucioasa. Este atât de sec, încât pare că nimeni nu s-a obosit măcar să analizeze cele expuse!

Responsabilii de la Bucureşti s-au mulţumit să puncteze că, potrivit definiţiilor de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus, personalul din spitale nu este considerat contact apropiat dacă a purtat echipamentul de protecţie. Păi, atunci, de ce s-au îmbolnăvit atâţia medici, asistente şi infirmiere? La final, au precizat că nu este necesară modificarea legislativă în sensul propus de primarul Constantin Ana.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT