Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Responsabilii de la Bucureşti, răspuns sec la o problemă sensibilă ridicată de primarul de la Pucioasa

Publicat

pe

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a încercat să obţină din partea Ministerului Sănătăţii, prin prezentarea situaţiei din teritoriu, o aplicare unitară în rândul cadrelor medicale din spitalele pentru pacienţii COVID-19 a măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Practic, edilul a cerut carantinarea obligatorie, nu la cerere – cum se întâmplă acum, considerând că nu se obţine efectul scontat dacă o parte din personal merge în colectivitate.

„Oraşul Pucioasa strânge din dinţi şi tremură, Doamne fereşte, să nu avem parte de vreo eroare umană care să ducă la contaminarea vreunuia dintre angajaţii spitalului şi mai apoi la răspândirea virusului”, a explicat Constantin Ana.

Răspunsul primit de la Direcţia Generală Management Urgenţe Medicale l-a dezamăgit la maximum pe primarul de la Pucioasa. Este atât de sec, încât pare că nimeni nu s-a obosit măcar să analizeze cele expuse!

Responsabilii de la Bucureşti s-au mulţumit să puncteze că, potrivit definiţiilor de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus, personalul din spitale nu este considerat contact apropiat dacă a purtat echipamentul de protecţie. Păi, atunci, de ce s-au îmbolnăvit atâţia medici, asistente şi infirmiere? La final, au precizat că nu este necesară modificarea legislativă în sensul propus de primarul Constantin Ana.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițist din Ploiești, confirmat cu COVID-19

Publicat

pe

Un poliţist de la Secția 2 din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti a fost confirmat ieri cu coronavirus. În momentul de față, a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru a se stabili toți contacții agentului infectat.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a comunicat că „pe lângă măsurile luate zilnic pentru protecţia personalului, respectiv modificarea programului de lucru, testarea temperaturii corporale, utilizarea materialelor de protecţie şi dezinfectare, comanda inspectoratului a dispus de urgenţă aplicarea unor măsuri suplimentare pentru dezinfectarea spaţiilor de lucru şi a mijloacelor auto, în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Două cazuri COVID-19, confirmate la Penitenciarul Mărgineni (județul Dâmbovița)

Publicat

pe

Foto arhivă

Alarmă la Penitenciarul de Maximă Siguranță Margineni, județul Dâmbovița. Încă un angajat al instituției a fost depistat cu coronavirus. Vestea a fost dată aseară printr-un comunicat al Agenției Naționale a Penitenciarelor.

„Vă informăm că, astăzi, 10.07.2020, un al doilea angajat al Penitenciarului Mărgineni a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție. În continuare, administrația locului de deținere aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița și măsurile de intervenție adoptate la nivel de sistem. Până la acest moment, cu excepția celor două cazuri de angajați confirmați COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Mărgineni”, se precizează în comunicatul transmis de ANP.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!