Connect with us

ALEGERI

70.000 de semnături de susținere a candidaților PSD Dâmbovița pentru Consiliul Județean

Publicat

pe

Depunerea oficială a listelor de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa din partea PSD s-a desfăşurat astăzi într-o atmosferă destinsă, echilibrată, fără excese discursive sau atacuri politice asupra adversarilor, adică exact aşa cum ar trebui să se consume un astfel de moment.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a fost însoţit la sediul CJD, locul unde au fost depuse dosarele, de întreaga echipă de candidaţi ai partidului pentru Consiliul Judeţean şi de parlamentarii Claudia Gilia, Carmen Holban, Titus Corlăţean, Marian Ţachianu şi primarul Cristian Daniel Stan. A venit, în calitate de invitat special la acest eveniment, senatoarea Ecaterina Andronescu – fost ministru al Educaţiei.

Chiar dacă nu se află pe lista de candidaţi şi deocamdată nu se ştie ce poziţie va ocupa în viitoarele structuri politico-administrative, de la înscrierea oficială nu a lipsit nici Alexandru Oprea, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. După depunerea dosarelor, în faţa instituţiei, conducerea organizaţiei PSD Dâmboviţa și principalul candidat, Corneliu Ştefan, au susţinut alocuţiuni având ca temă tocmai înscrierea oficială în competiţia electorală din 27 septembrie 2020.

Au apărut şi surprize interesante pe lista de candidaţi ai PSD Dâmboviţa pentru Consiliul Judeţean. Prima şi cea mai demnă de a fi analizată este aceea a participării în echipa PSD la aceste alegeri a juristului Antonel Jîjîie, fost prefect al judeţului Dâmboviţa. După poziţia ocupată, locul doi pe listă, ne gândim că specialistul în drept administrativ Antonel Jîjîe probabil va fi propus şi susţinut pentru a ocupa o funcţie de vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa, ceea ce reprezintă cu siguranţă un câştig pentru viitorul preşedinte Corneliu Ştefan. De asemenea, prezenţa în prima linie a fostului deputat Ionuţ Săvoiu ne face să credem că acesta poate ocupa funcţia de administrator public al judeţului.

O altă surpriză o reprezintă apariţia în echipa de consilieri PSD a lui Corneliu Vişoianu, fost consilier al premierului Victor Ponta, cel care a deschis un centru de odihnă, cultură şi recreere în satul Bolovani, comuna Cornăţelu, intitulat „La Moşie”. De reţinut că soţia lui Corneliu Vişoianu, specialistă în diferite programe educaţionale, este consiliera ministrului Educaţiei, liberala Monica Anisie.

Corneliu Ştefan, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, este sigur că va câştiga acestă poziţie de şef al administraţiei judeţene, având atuul tinereţii, experienţei în domeniu și susţinerea unui partid puternic, bine structurat, poziţionat, antrenat în bătăliile electorale şi care are în continuare priză la alegători. Nu mai vorbim de faptul că social-democraţii au performat în ceea ce priveşte implementarea unor proiecte de importanţă vitală pentru comunităţile rurale şi urbane din judeţ.

În discursul său, Corneliu Ştefan le-a mulţumit dâmboviţenilor care l-au susţinut în această perioadă de precampanie electorală, dovadă fiind cele peste 70 de mii de semnături de susţinere adunate de pe întreg teritoriul judeţului. Şi, ca o notă de superlativ, actuala echipă a social-democraţilor dâmboviţeni a reuşit să adune cu aproximativ 10 mii de semnături mai multe decât în 2016, ceea ce denotă, raportându-ne numai la aceste cifre, că şansele celorlalţi contracandidaţi sunt minime.

„Suntem o echipă determinată, aplecată asupra tuturor proiectelor din judeţul Dâmboviţa. Vom continua toate proiectele de investiţii aflate în derulare şi vom veni în faţa dâmboviţenilor cu un masterplan de dezvoltare al judeţului bazat pe zece axe de dezvoltare, întins pe o periadă de 10 ani.

Avem o echipă de consilieri judeţeni puternică, oameni care provin din toate categorile socio-profesionale şi care au performat în domeniile lor de activitate. Îi asigur pe dâmboviţeni că ştiu ce am de făcut la Consiliul Judeţean Dâmnboviţa. Am o viziune clară a ceea ce reprezintă Consiliul Judeţean, asupra a tot ceea ce am de făcut aici”, a spus Corneliu Ştefan.

A urmat la discurs senatorul Titus Corlăţean, preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, care a vorbit despre echipa tânără, puternică şi omogenă pe care o prezintă PSD, o echipă alcătuită din oameni maturi, cu o pregătire profesională de excepţie şi care au performat politic, fapt deja confirmat.

„Venim cu o listă de consilieri judeţeni, cu candidaţi care au o pregătire deosebită şi care au avut rezultate în politică şi în admnistraţie. Suntem încrezători în victorie. Pulsul pe care l-am luat la nivelul cetăţenilor din judeţ în aceste săptămâni când am strâns semnăturile de susţinere dar şi în contactele pe care le-am avut reprezintă semnale extrem de încurajatoare, de susţinere. Noi ne vom face datoria. Ne angajăm cu foarte multă energie în campania electorală. Ne-am fixat obiectivul de a câştiga de o manieră clară aceste alegeri. Echipa PSD Dâmboviţa a performat, a promovat şi materializat în aceşti ani proiecte importante de dezvoltare, aşa încât aşteptările noastre sunt fireşti”, a declarat senatorul Titus Corlăţean.

Câteva fraze de felicitare a adresat colegilor social-democraţi din Dâmboviţa şi fosta ministră a Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Senatoarea PSD a criticat cu tact actuala putere liberală care, în opinia ei, nu prea a făcut nimic pentru sistemul educaţional din România, pentru mai binele copiilor din România.

„Nu s-au găsit bani pentru alocaţiile lor, nu s-au găsit suficienţi bani pentru tabletele celor care sunt în şcoală. De aceea, cei care fac parte din această echipă a PSD Dâmboviţa se angajează cu responsabilitate faţă de şcolile din judeţ”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Dâmboviţa:
1. Ștefan Corneliu – economist, deputat
2. Jîjîie Antonel – jurist, fost prefect județul Dâmbovița
3. Cristea Marilena Luciana – economist, actual vicepreședinte CJ Dâmboviţa
4. Săvoiu Ionuț Cristian – inginer geodez, fost deputat
5. Avanu Mihail Cristian – economist, director Drumuri și Poduri Dâmboviţa
6. Dincă Georgeta – notar public
7. Vișoianu Corneliu – jurist
8. Neculaescu Laurențiu Adrian – economist
9. Neculăescu Sache – avocat (pensionar)
10. Istrate Mihai – inginer
11. Vasilescu Liviu Cosmin – avocat
12. Mănescu Claudiu Eduard – profesor, director Direcția de Sport și Tineret Dâmboviţa
13. Purcaru Gabriel – economist
14. Stoica Liviu Cosmin – inginer
15. Lăscaie Cătălin Ionuț – teolog
16. Costache Mioara – inginer, director Stațiunea Piscicolă Nucet
17. Dinu Marian – inginer
18. Craiu Alexandru Cătălin – economist
19. Ilioan Elena Lilica – economist
20. Stan Cornelia – profesor
21. Oprea Iulian – inginer
22. Diniță Alexandru – inginer horticol (pensionar)
23. Fulga Valeriu – medic
24. Georgescu Florian Dan – artist liric
25. Ivanovici Traian Daniel – inginer
26. Lupoiu Mihail Marius – economist
27. Niță Georgiana – profesor
28. Costea Fănuț – inginer
29. Cerchez Gabriela – profesor
30. Nicolăescu Ileana Cătălina – profesor
31. Olteanu Cătălin Cosmin – profesor
32. Necula Cezarina – profesor universitar
33. Radu Ioana Antoaneta – medic
34. Dragomir Ruxandra Mădălina – profesor
35. Aldea Roxana Ionela – medic
36. Șerban Ionela – economist, viceprimar comuna Răzvad
37. Răbaea Eugen Nicolae – profesor, administrator public municipiul Moreni
38. Nițescu Ștefan Alin – arhitect, administrator public oraș Pucioasa
39. Radu Ilie – teolog
40. Istrate George Alexandru – informatician
41. Cazacu Constantin – profesor
42. Dorobanțu Nicoleta Georgiana – profesor
43. Mateoiu Roxana – profesor

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT