Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Parcurile industriale vor deveni motor al dezvoltării economice a județului Dâmboviţa

Publicat

pe

Este un lucru sigur, indiferent de ceea ce se spune pe scena politică dâmboviţeană, de calculele şi jocurile pe care le fac unii prin varii cancelarii, Corneliu Ştefan are cele mai mari șanse să fie preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. PSD este încă un partid mare, bine închegat şi cu structuri solide, cu oameni dedicaţi şi devotaţi social-democraţiei, acestui judeţ, şi, de ce să nu recunoaştem, cu multiple realizări pe tărâmul socio-economic.

Chiar dacă unii ies acum în faţă şi vorbesc în termeni electorali despre sărăcia acestui judeţ, despre faptul că suntem cu mult în urmă faţă de alte zone ale ţării, din punct de vedere economic, nu putem trece cu vedere o serie de obiective notabile realizate cam în toate localităţile judeţului, proiecte şi investiţii coapte şi materializate de reprezentanţii PSD. Nu trebuie trecut cu vederea faptul că, ce-i drept cu paşi mărunţi, dezvoltarea economică revine în Dâmboviţa, chiar dacă criza generată de pandemie a ţinut multe lucruri pe loc.

La ultima conferinţă de presă desfăşurată la sediul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, liderul social-democraţilor dâmboviţeni şi candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a vorbit despre necesitatea reorganizării și dezvoltării parcurilor industriale care fiinţează în judeţul Dâmboviţa drept componente de bază pentru atragerea de investitori și crearea de noi locuri de muncă.

„Deţinem trei parcuri industriale, două unde Consiliul Judeţean este acţionar majoritar, iar la celălalt unde este acţionar minoritar. Pentru cele două parcuri industriale, de la Priboiu şi de la Moreni, în acest master plan, am propus şi voi propune în viitorul CJD reorganizarea. Cele două parcuri industriale trebuie dezvoltate la capacitate maximă, pentru a putea să atragă investitori privaţi în aceste zone.

Pentru Parcul Industrial Mija, unde suntem acţionari minoritari, voi propune de urgenţă reabilitarea clădirilor existente, dezafectate, pregătirea lor pentru atragerea de noi investiţii.

Pentru zona de nord, vizavi de actualul Parc Industrial Priboiu, în partea dreaptă a drumului naţional DN 71, CJD deţine un teren de aproximativ 7 ha. Voi propune înfiinţarea acolo a unui Parc Industrial IT. Sunt foarte multe firme IT în municipiul Târgovişte şi cred că putem să le creem facilităţi, să dezvoltăm aceste firme din judeţ și, bineînţeles, să atragem şi alte societăţi care astăzi îşi caută locaţii pentru desfăşurarea activităţii în alte judeţe din România. În ultimele două luni, am discutat cu reprezentanţi de la foarte multe firme din acest domeniu şi le-am prezentat proiectul de dezvoltare a Parcului Industrial IT.

Tot legat de mediul de afaceri, în acest master plan, am propus crearea unui Business Center pentru judeţul Dâmboviţa, unde vrem să organizăm conferinţe, expoziţii şi, nu în ultimul rând, întâlniri între administraţia publică judeţeană, locală şi mediul de afaceri. Voi propune realizarea unui parteneriat între Camera de Comerţ şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Şi acum avem acţiuni comune, dar nu avem un parteneriat concret, bazat pe relaţii clare între CCIA, mediul de afaceri şi CJD, în care mediul de afaceri să fie implicat în viaţa administrativă judeţeană”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa – deputatul Corneliu Ştefan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Crucea Roșie Dâmboviţa și Ariston continuă să monteze boilere în unitățile de învățământ

Publicat

pe

Crucea Roșie Dâmbovița a primit 45 de boilere pentru școli, grădinițe, dispensare și Centre Sociale din județ.

„Prin această campanie, împreună cu partenerul nostru Ariston Thermo România ne-am propus să acoperim cât mai mult din nevoia de apă caldă resimțită în prea multe unități de învățământ și centre locative din județul Dâmboviţa”, se arată într-un comunicat remis de Crucea Roșie Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Penitenciarul Găești angajează asistenți medicali

Publicat

pe

de

Penitenciarul Găești a scos la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca polițist de penitenciare, 2 posturi de agent în cadrul sectorului medical, după cum urmează:

– 1 post de asistent medical (generalist)
– 1 post de asistent medical (farmacie)

Condițiile necesar a fi îndeplinite de către candidați, probele de concurs, tematica și bibliografia aferente, pot fi consultate accesând link-ul http://anp.gov.ro/penitenciarul-gaesti/despre-noi/cariera/

Dosarele complete, se depun la sediul Penitenciarului Găești, până la data de 19.10.2020, inclusiv.

Informații suplimentare se pot obține, de asemenea, de la structura de resurse umane: tel. 0245.710.254, int. 110

Precizăm că activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!