Connect with us

Dâmboviţa

Parcurile industriale vor deveni motor al dezvoltării economice a județului Dâmboviţa

Publicat

pe

Este un lucru sigur, indiferent de ceea ce se spune pe scena politică dâmboviţeană, de calculele şi jocurile pe care le fac unii prin varii cancelarii, Corneliu Ştefan are cele mai mari șanse să fie preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. PSD este încă un partid mare, bine închegat şi cu structuri solide, cu oameni dedicaţi şi devotaţi social-democraţiei, acestui judeţ, şi, de ce să nu recunoaştem, cu multiple realizări pe tărâmul socio-economic.

Chiar dacă unii ies acum în faţă şi vorbesc în termeni electorali despre sărăcia acestui judeţ, despre faptul că suntem cu mult în urmă faţă de alte zone ale ţării, din punct de vedere economic, nu putem trece cu vedere o serie de obiective notabile realizate cam în toate localităţile judeţului, proiecte şi investiţii coapte şi materializate de reprezentanţii PSD. Nu trebuie trecut cu vederea faptul că, ce-i drept cu paşi mărunţi, dezvoltarea economică revine în Dâmboviţa, chiar dacă criza generată de pandemie a ţinut multe lucruri pe loc.

La ultima conferinţă de presă desfăşurată la sediul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, liderul social-democraţilor dâmboviţeni şi candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a vorbit despre necesitatea reorganizării și dezvoltării parcurilor industriale care fiinţează în judeţul Dâmboviţa drept componente de bază pentru atragerea de investitori și crearea de noi locuri de muncă.

„Deţinem trei parcuri industriale, două unde Consiliul Judeţean este acţionar majoritar, iar la celălalt unde este acţionar minoritar. Pentru cele două parcuri industriale, de la Priboiu şi de la Moreni, în acest master plan, am propus şi voi propune în viitorul CJD reorganizarea. Cele două parcuri industriale trebuie dezvoltate la capacitate maximă, pentru a putea să atragă investitori privaţi în aceste zone.

Pentru Parcul Industrial Mija, unde suntem acţionari minoritari, voi propune de urgenţă reabilitarea clădirilor existente, dezafectate, pregătirea lor pentru atragerea de noi investiţii.

Pentru zona de nord, vizavi de actualul Parc Industrial Priboiu, în partea dreaptă a drumului naţional DN 71, CJD deţine un teren de aproximativ 7 ha. Voi propune înfiinţarea acolo a unui Parc Industrial IT. Sunt foarte multe firme IT în municipiul Târgovişte şi cred că putem să le creem facilităţi, să dezvoltăm aceste firme din judeţ și, bineînţeles, să atragem şi alte societăţi care astăzi îşi caută locaţii pentru desfăşurarea activităţii în alte judeţe din România. În ultimele două luni, am discutat cu reprezentanţi de la foarte multe firme din acest domeniu şi le-am prezentat proiectul de dezvoltare a Parcului Industrial IT.

Tot legat de mediul de afaceri, în acest master plan, am propus crearea unui Business Center pentru judeţul Dâmboviţa, unde vrem să organizăm conferinţe, expoziţii şi, nu în ultimul rând, întâlniri între administraţia publică judeţeană, locală şi mediul de afaceri. Voi propune realizarea unui parteneriat între Camera de Comerţ şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Şi acum avem acţiuni comune, dar nu avem un parteneriat concret, bazat pe relaţii clare între CCIA, mediul de afaceri şi CJD, în care mediul de afaceri să fie implicat în viaţa administrativă judeţeană”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa – deputatul Corneliu Ştefan.

Dâmboviţa

Ionuț Vulpescu, deputat: De la tentația populistă la tentația totalitară nu este decât un pas!

Publicat

pe

Consecvent unor principii clare de a spune lucrurilor pe nume, ieșind din șabloane rutinei de partid, deputatul Ionuț Vulpescu a atras atenția celor care militează pe partea stângă a eșichierului politic că, în Europa, pe fondul crizelor de tot felul, care se completează reciproc, riscurile populismului și ale politicilor economice și sociale lipsite de alternative sunt reale. Deja se manifestă. A vorbit fostul ministru al Culturii despre fenomenul politic consumat recent în Italia, unde alegerile au fost câștigate de formațiunile de dreapta. Totul s-a produs pe fondul unor nemulțumiri, al unor stări de lucruri induse de criza energetică, explozia prețurilor de după, dar și al politicii confuze duse la nivel european.

„Dacă trecem dincolo de aparențe, în Italia nu s-a produs nicio schimbare de fond și nici nu se va produce. Este doar o supapă de siguranță, deschisă după trei ani de criză, care au dus la acumularea de tensiuni importante în societatea italiană. Așa cum se spunea despre Tony Blair că a fost adevăratul urmaș al Doamnei de Fier, așa se va spune despre Giorgia Meloni, că este adevăratul urmaș al lui Draghi”, a precizat deputatul Ionuț Vulpescu.

Mai susține parlamentarul social-democrat că, și la noi, tentația populistă este mare, dar România nu este Italia și nu își permite acest lux politic, „indiferent de faptul că suntem la stânga sau la dreapta, ideologic vorbind, sau că suntem la putere sau în opoziție. Avem, în contextul crizei, un spațiu tot mai redus de manevră în plan politic. Nu mă refer la funcționarea democratică a societății românești. Eu cred sincer că avem nevoie de o mai activă contraputere, care să amintească politicului de obligațiile sale. Iar această contraputere este cetățeanul. Numai că retragerea lui din spațiul public este o veste proastă. Locul cetățenilor este luat de tot felul de ”profeți”, care predică false soluții, ce adâncesc criza, în loc să o calmeze”, a mai menționat Ionuț Vulpescu.

Europa, spune deputatul PSD, se află într-un adevărat festival al populismului și spectacolele de acest tip nu sunt deloc în regulă.

„Este semn că politicul nu mai are ce propune societăților respective. Asta trebuie să ne preocupe în cel mai înalt grad. Pentru că, place sau nu acest adevăr, ne aflăm, practic, într-un regim cu ”partid unic”, de vreme ce oricine ar câștiga alegerile, oriunde în Europa, politicile economice și sociale sunt aceleași, de extracție neoliberală: tăieri de taxe și de impozite, privatizări în serviciile publice de educație, sănătate, transporturi, demontarea brutală a Statului Bunăstării. Construcția de alternative nu mai funcționează. Iar când cresc periculos frustrările cetățenilor, lor li se administrează o porție de populism, pe post de calmant. Schema asta nu are cum funcționa la nesfârșit. Nimeni nu are resurse financiare pentru a plăti eșecurile piețelor din bani publici”, a mai arătat deputatul PSD.

Ionuț Vulpescu a mai constatat un lucru pe care, cu siguranță, îl vedem mulți. Partidele europene de stânga sunt slabe, tocmai acum când ar trebui să fie pe scena dezbaterii publice și să ofere alternative.

„Din prea mult reformism, stânga nu mai are o adecvare la realitate, care e de așteptat din partea ei. Iar dreapta europeană nu are niciun interes să producă așa ceva. Că va guverna la extreme, că va guverna mai aproape de centru, știe că va guverna, indiferent de performanțe. Iar asta și din lipsă de competitori serioși la stânga.

Trebuie să ne gândim serios, pentru că de la tentația populistă la tentația totalitară nu este decât un pas. Și prea mulți, din spațiul politic european, par gata să-l facă. Dar când a fost totalitarismul o soluție, și pentru cine? Dacă vrem reforma clasei politice, atunci să începem cu reforma gândirii, și acțiunii, politice. Dacă nu facem asta, ne limităm la o ipocrizie ce ne va rupe și mai mult de cetățeni și de agenda lor. Și tentația totalitară poate face pasul la totalitarism fără să mai putem reacționa. Depinde de noi încotro se duce politicul, nu doar în România”, a concluzionat deputatul Ionuț Vulpescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT