Connect with us

Dâmboviţa

Parcurile industriale vor deveni motor al dezvoltării economice a județului Dâmboviţa

Publicat

pe

Este un lucru sigur, indiferent de ceea ce se spune pe scena politică dâmboviţeană, de calculele şi jocurile pe care le fac unii prin varii cancelarii, Corneliu Ştefan are cele mai mari șanse să fie preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. PSD este încă un partid mare, bine închegat şi cu structuri solide, cu oameni dedicaţi şi devotaţi social-democraţiei, acestui judeţ, şi, de ce să nu recunoaştem, cu multiple realizări pe tărâmul socio-economic.

Chiar dacă unii ies acum în faţă şi vorbesc în termeni electorali despre sărăcia acestui judeţ, despre faptul că suntem cu mult în urmă faţă de alte zone ale ţării, din punct de vedere economic, nu putem trece cu vedere o serie de obiective notabile realizate cam în toate localităţile judeţului, proiecte şi investiţii coapte şi materializate de reprezentanţii PSD. Nu trebuie trecut cu vederea faptul că, ce-i drept cu paşi mărunţi, dezvoltarea economică revine în Dâmboviţa, chiar dacă criza generată de pandemie a ţinut multe lucruri pe loc.

La ultima conferinţă de presă desfăşurată la sediul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, liderul social-democraţilor dâmboviţeni şi candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a vorbit despre necesitatea reorganizării și dezvoltării parcurilor industriale care fiinţează în judeţul Dâmboviţa drept componente de bază pentru atragerea de investitori și crearea de noi locuri de muncă.

„Deţinem trei parcuri industriale, două unde Consiliul Judeţean este acţionar majoritar, iar la celălalt unde este acţionar minoritar. Pentru cele două parcuri industriale, de la Priboiu şi de la Moreni, în acest master plan, am propus şi voi propune în viitorul CJD reorganizarea. Cele două parcuri industriale trebuie dezvoltate la capacitate maximă, pentru a putea să atragă investitori privaţi în aceste zone.

Pentru Parcul Industrial Mija, unde suntem acţionari minoritari, voi propune de urgenţă reabilitarea clădirilor existente, dezafectate, pregătirea lor pentru atragerea de noi investiţii.

Pentru zona de nord, vizavi de actualul Parc Industrial Priboiu, în partea dreaptă a drumului naţional DN 71, CJD deţine un teren de aproximativ 7 ha. Voi propune înfiinţarea acolo a unui Parc Industrial IT. Sunt foarte multe firme IT în municipiul Târgovişte şi cred că putem să le creem facilităţi, să dezvoltăm aceste firme din judeţ și, bineînţeles, să atragem şi alte societăţi care astăzi îşi caută locaţii pentru desfăşurarea activităţii în alte judeţe din România. În ultimele două luni, am discutat cu reprezentanţi de la foarte multe firme din acest domeniu şi le-am prezentat proiectul de dezvoltare a Parcului Industrial IT.

Tot legat de mediul de afaceri, în acest master plan, am propus crearea unui Business Center pentru judeţul Dâmboviţa, unde vrem să organizăm conferinţe, expoziţii şi, nu în ultimul rând, întâlniri între administraţia publică judeţeană, locală şi mediul de afaceri. Voi propune realizarea unui parteneriat între Camera de Comerţ şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Şi acum avem acţiuni comune, dar nu avem un parteneriat concret, bazat pe relaţii clare între CCIA, mediul de afaceri şi CJD, în care mediul de afaceri să fie implicat în viaţa administrativă judeţeană”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa – deputatul Corneliu Ştefan.

ACTUALITATE

Unde și când va avea loc Gala „Topul firmelor din Dâmbovița” 2021

Publicat

pe

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Dâmbovița va organiza, joi – 16 decembrie 2021, cea de-a 28-a ediție a Galei „Topul firmelor din Dâmbovița”.

Evenimentul, în cadrul căruia vor fi premiați agenții economici cu rezultate deosebite pe parcursul acestui an, va avea loc la BROTĂCEI PARK & EVENTS (Aleea Coconilor, Târgoviște), după următorul program:

18:30 – 19:00 – Primirea invitaților
19:00 – 19:30 – Deschiderea evenimentului
19:30 – 20:30 – Gala de premiere
20:30 – 21:30 – Sesiune networking (pregătiți cărțile de vizită).

Citește în continuare

Dâmboviţa

Filmul evadării deținutului de la Penitenciarul Găești

Publicat

pe

de

Deținutul care a evadat, joi – 25 noiembrie 2021, când se afla la un punct de lucru din orașul Găești ar fi putut să solicite eliberarea condiționată în luna decembrie – scrie Cronica de Găești. Acum, va primi o pedeapsă suplimentară. Bărbatul era condamnat pentru furt calificat.

Marian Popa, 43 de ani, este căutat în continuare. Până acum, autoritățile au verificat peste 20 de piste. Din păcate, acestea s-au dovedit a fi false.

În urmă cu 5 zile, imediat după pauza de masă, de la ora 12:00, deținutul a spus că merge la toaletă. După aproximativ o jumătate de oră, superiorii au realizat că nu s-a întors la treabă și au început să-l caute.

„Când au constatat că a dispărut, au alertat autoritățile. Condamnatul și-a abandonat hainele de lucru și bocancii în curtea firmei unde lucra, a sărit gardul și se pare că a fugit spre câmpul Ioneștiului, ocolind zonele locuite și, implicit, camerele de luat vederi. Bărbatul are experiență a în supraviețui în condiții grele, fiind mai mulți ani cioban. Nu este exclus să se fi refugiat într-o zonă fără tehnologie sau să fi primit ajutor.

Povestea cum că ar fi avut o rudă rănită într-un accident este o pură ficțiune, pe care Popa Marian le-o povestea colegilor. Nici cu familia din Scheiu nu ar fi ținut legătura, pentru că nu avea cu aceasta o relație bună”, relatează Cronica de Găești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT