Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Investiții de nota 10 pentru educația și siguranța copiilor din Târgoviște

Publicat

pe

Investiţiile pe tărâmul educaţional lansate în ultimul an de administraţia primarului Cristian Daniel Stan se apropie rând pe rând de finalizare. S-a lucrat bine, s-a lucrat intens, în ciuda perioadei de pandemie cu n restricţii şi piedicii în activitatea de grup, în cea relaţională şi comunicaţională.

Niciodată în Târgovişte nu s-au aflat în stadiul de execuţie, simultan, aşa de multe obiective dedicate cu prioritate învăţământului preşcolar, şcolar şi liceal. Nu mai luăm în calcul străzile, parcurile, locurile de joacă, pieţele centrale aflate şi ele în ample programe de reabilitate şi modernizare, în ton cu ceea ce înseamnă confortul urban european.

Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, însoţit de viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, de city managerul Gabriel Boriga şi directorul general al Direcţiei de Asistenţă Socială – Marcela Iordache, s-a aflat în microraionul 9, unde este aproape gata de primit copiii Creşa nr. 8.

Aici, într-un interval de timp destul de scurt, putem spune un adevărat record, s-a reuşit reabilitarea şi modernizarea corpului vechi de clădire, extinderea prin construire de la zero a unui nou corp şi dotarea ca la carte a acestui imobil, acum dublu ca suprafaţă, destinat educaţiei şi supravegherii copiilor.

Proiectul a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Interiorul este unul cochet, larg, luminos, cu spaţii generoase, bine şi frumos compartimentate şi deja dotate cu mobilier şi tehnica destinate unor activităţi educaţionle, creative şi de odihnă. Cu mândrie, a spus primarul Daniel Cristian Stan că, în Târgovişte, există 11 asemenea proiecte care au ca ţintă reabilitarea şi modernizarea infrastructurii educaţionale.

„La data de 1 octombrie, vom deschide Creşa nr. 14, iar la 1 noiembrie – Creşa nr. 13. Facem totul pentru târgovişteni, pentru copiii noştri. Avem aici, în imediata noastră apropiere, Şcoala Mihai Viteazul. Această instituţie de învăţământ va fi deschisă în prima săptămână a lunii octombrie.

Începutul de an şcolar găseşte creşele, grădiniţele, școlile, liceele şi colegiile din municipiul Târgovişte pregătite. Am asigurat tuturor instituţiilor educaţionale un buget de natură să permită abordarea cu linişte a acestui început de an şcolar care, vedem cu toţii, este unul delicat. Îi asigur pe părinţi și cadrele didactice, că administraţia publică locală târgovişteană este alături de ei, că am făcut tot cea ce trebuie, tot ceea ce a depins de noi pentru ca anul şcolar să înceapă în bune condiţii, să evităm situaţiile delicate pe zona de sănătate publică. Nu este domeniu mai important ca acela care are în prim-plan sănătatea copiilor noştri”, a declarat primarul Cristian Daniel Stan.

Fiecare unitate de învăţământ de pe teritoriul municipiului Târgovişte a primit un buget suficient, care variază între 80 şi 300 de mii de lei. Edilul Târgoviştei îi asigură pe părinţii care au făcut solicitări pentru repartizarea copiilor în creşe, că administraţia publică este preocupată în permanenţă de respectarea graficului iniţial de lucrări.

Până la 1 noiembrie, suprafaţa desfăşurată a creşelor va fi mărită cu aproape 3.000 mp. În aceste condiţii, toţi copiii vor putea beneficia de serviciile oferite prin creşe şi grădiniţe de Primăria municipiului Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Fişă de primar. Marian Şerban de la Poiana are har şi aplecare pentru administraţie

Publicat

pe

Poiana, o localitate situată în zona de sud a judeţului Dâmboviţa, la circa 20 km de oraşul Titu. O aşezare în care trăiesc oameni muncitori, gospodari, legumicultori din tată-n fiu. Cu ani în urmă, am mers la Poiana pentru a vedea cum funcţionează administraţia publică locală, care sunt nevoile comunităţii, cum reacţionează edili comunei când este vorba de nou, de implementarea unor proiecte care să schimbe înfăţişarea localităţii. Nu am fost deloc mulţumit de ceea ce am găsit. Parcă totul stătea pe loc, în umbra trecutului. Apatie şi resemnare. Un sediu de primărie insalubru, dezgustător, neprimitor şi încărcat de chipuri reci. În tot acest timp, comunitatea clocotea, dornică de primenire, de schimbare.

Şi, uite aşa, pe un val al speranţei, al încrederii în bine a venit la primărie Marian Şerban. Trebuie să recunosc, la început, pe fondul neîncrederii în administraţia pe care tocmai o detronase prin vot liber, nu prea mi-a inspirtat încredere. Am crezut că este vorba de o mutare din inerţie, obişnuită, simplă, politică. M-am înşelat! Şi a fost bine.

Încet-încet, la Poiana au început schimbările. Pornind de la comunicarea cu cetăţeanul, la interacţiunea dintre funcţionarii Primăriei, modul de lucru, alt nivel de abordare. A fost un început. Şi a fost bine. Marian Şerban, simplu, fără a cerceta supremele mecanismne ale administraţiei, mai mult cu har şi aplecare, a dezgheţat comuna. Şi, de la lună la lună, de la an la an, s-au tot pus pietre la temelia creării unei comunităţi total reînnoite.

Nu facem acum inventarul tuturor obiectivelor pe care le-a conturat şi materializat, nu de puţine ori, cu eforturi extreme, în perioade când banii alocaţi nu îi ajungeau unei primării nici măcar pentru funcţionare. Ne referim doar la ultimul său mandat, când totul miroase încă a proaspăt, când obiective pe care mulţi nu le mai vedeau finalizate au fost definitivate şi puse la dispoziţia comunităţii.

La Poiana, au fost modernizate cele două şcoli, s-a construit o bază sportivă, terenuri de sport cu gazon sintetic şi nocturnă, a fost modernizat iluminatul public… Drumurile din localitate, plus cele de exploatare agricolă, au fost asfaltate. Alte obiective importante le-au reprezentat extinderea reţelelor de apă şi de canalizare. De asemenea, comuna a fost prinsă într-un program de cadastrare gratuită. Şi este vorba de circa 1.500 de hectare!

De curând, a fost edificat Centrul de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc. S-au conturat locuri de joacă. Toate aceste investiţi au fost derulate prin fonduri de la bugetul de stat, prin PNDL, sau de la bugetul local.

Marian Şerban, nu se opreşte aici. Mai sunt multe de pus pe tapet. Localitata legumicultorilor are nevoie de cât mai multe repere şi embleme ale dezvoltării. Se construieşte, avându-se în vedere viitorul.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Stadiul lucrărilor de la Cinematograful Independența. FOTO

Publicat

pe

La Cinematograful Independența din Târgoviște sunt în plină desfășurare lucrările de amenajare a sălii. S-a montat în mare parte mocheta, a început montarea scaunelor și se lucrează la fațadă și la holuri.

„Suntem foarte aproape de finalul unui proiect foarte important prin care o pată pe obrazul municipiului Târgoviște va fi ștearsă. Discutăm de o investiție în valoare de aproximativ 8 milioane de lei. Este o investiție finanțată prin CNI, pe un proiect realizat de Primăria Târgovişte. Suntem la peste 80% pe ceea ce înseamnă progresul fizic al lucrărilor și sunt convins că aceasta clădire-simbol a municipiului Târgoviște va arăta foarte bine și va întregi investițiile pe care Primăria Târgoviște le realizează în zona centrală a municipiului.

Aș mai adăuga aici investiția finalizată de la Piața Tricolorului, investițiile în curs de desfășurare de la Parcul Mitropoliei, de la Piața Revoluției, iar în perioada următoare, cel târziu în primăvară, vor începe investiții semnificative pe ceea ce înseamnă reabiltarea tramei stradale. Aș aminti, spre exemplu, lucrările de reabilitare a bulevardului Mircea cel Bătrân, lucrări care vor fi finanțate pe fonduri europene pe proiectul privind modernizarea transporturilor public în comun. De asemenea, strada Gării și bulevardul Carol I, care reprezintă, de asemenea, străzi importante din municipiu care urmează să fie reabilitate pe fonduri europene.

Menționez și faptul că, începând din luna noiembrie până în martie, vor veni la Târgoviște, etapizat, cele 28 de autobuze în baza contractului pe care Primăria Târgoviște l-a încheiat cu Mercedes Benz. Este vorba de autobuzul numărul 1 în lume anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public. Investițiile însă nu se opresc aici.

În perioada imediat următoare, vor fi finalizate câteva proiecte importante, atât pe infrastructura educațională – creșele 14, 13, școala 8. De asemenea, discutăm de finalizarea unor investiții cum ar fi Skate Park-ul sau parcul de la UM Gară, investiții care sunt finanțate din fonduri nerambursabile. Investițiile, în perioada următoare, vor avea un ritm și mai susținut, în comparație cu ceea ce avem până acum”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!