Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Investiții de nota 10 pentru educația și siguranța copiilor din Târgoviște

Publicat

pe

Investiţiile pe tărâmul educaţional lansate în ultimul an de administraţia primarului Cristian Daniel Stan se apropie rând pe rând de finalizare. S-a lucrat bine, s-a lucrat intens, în ciuda perioadei de pandemie cu n restricţii şi piedicii în activitatea de grup, în cea relaţională şi comunicaţională.

Niciodată în Târgovişte nu s-au aflat în stadiul de execuţie, simultan, aşa de multe obiective dedicate cu prioritate învăţământului preşcolar, şcolar şi liceal. Nu mai luăm în calcul străzile, parcurile, locurile de joacă, pieţele centrale aflate şi ele în ample programe de reabilitate şi modernizare, în ton cu ceea ce înseamnă confortul urban european.

Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, însoţit de viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, de city managerul Gabriel Boriga şi directorul general al Direcţiei de Asistenţă Socială – Marcela Iordache, s-a aflat în microraionul 9, unde este aproape gata de primit copiii Creşa nr. 8.

Aici, într-un interval de timp destul de scurt, putem spune un adevărat record, s-a reuşit reabilitarea şi modernizarea corpului vechi de clădire, extinderea prin construire de la zero a unui nou corp şi dotarea ca la carte a acestui imobil, acum dublu ca suprafaţă, destinat educaţiei şi supravegherii copiilor.

Proiectul a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Interiorul este unul cochet, larg, luminos, cu spaţii generoase, bine şi frumos compartimentate şi deja dotate cu mobilier şi tehnica destinate unor activităţi educaţionle, creative şi de odihnă. Cu mândrie, a spus primarul Daniel Cristian Stan că, în Târgovişte, există 11 asemenea proiecte care au ca ţintă reabilitarea şi modernizarea infrastructurii educaţionale.

„La data de 1 octombrie, vom deschide Creşa nr. 14, iar la 1 noiembrie – Creşa nr. 13. Facem totul pentru târgovişteni, pentru copiii noştri. Avem aici, în imediata noastră apropiere, Şcoala Mihai Viteazul. Această instituţie de învăţământ va fi deschisă în prima săptămână a lunii octombrie.

Începutul de an şcolar găseşte creşele, grădiniţele, școlile, liceele şi colegiile din municipiul Târgovişte pregătite. Am asigurat tuturor instituţiilor educaţionale un buget de natură să permită abordarea cu linişte a acestui început de an şcolar care, vedem cu toţii, este unul delicat. Îi asigur pe părinţi și cadrele didactice, că administraţia publică locală târgovişteană este alături de ei, că am făcut tot cea ce trebuie, tot ceea ce a depins de noi pentru ca anul şcolar să înceapă în bune condiţii, să evităm situaţiile delicate pe zona de sănătate publică. Nu este domeniu mai important ca acela care are în prim-plan sănătatea copiilor noştri”, a declarat primarul Cristian Daniel Stan.

Fiecare unitate de învăţământ de pe teritoriul municipiului Târgovişte a primit un buget suficient, care variază între 80 şi 300 de mii de lei. Edilul Târgoviştei îi asigură pe părinţii care au făcut solicitări pentru repartizarea copiilor în creşe, că administraţia publică este preocupată în permanenţă de respectarea graficului iniţial de lucrări.

Până la 1 noiembrie, suprafaţa desfăşurată a creşelor va fi mărită cu aproape 3.000 mp. În aceste condiţii, toţi copiii vor putea beneficia de serviciile oferite prin creşe şi grădiniţe de Primăria municipiului Târgovişte.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovișteanul Iulian Mareș a fost numit administrator public al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița

Publicat

pe

Iulian Mareș, președintele Asociației Balkan Development Support, a fost numit, astăzi – 15 octombrie 2021, city-manager al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița, cunoscut mai degrabă ca localitatea unde se filmează serialul „Las Fierbinți”.

„Este o provocare pe care am acceptat-o având convingerea că voi putea contribui mai mult decât am putut până acum la dezvoltarea unei comunități în care am venit în urmă cu șase ani, orașul Fierbinți-Târg, din județul Ialomița.

În situația mea profesională și cea personală, voi fi în continuare conectat în mod natural de alte două orașe, București și Târgoviște, mult mai mari și mai dezvoltate. Le voi lua ca reper.

Adresez mulțumiri sincere domnului primar Iusein Iuksel pentru mandatul de încredere acordat. Consider că putem construi împreună o echipă performantă, care să includă suporteri ai proiectelor noastre viitoare, de aici și din multe alte părți ale țării și nu numai.

Fierbinți-Târg trebuie să devină oraș în adevăratul sens al cuvântului, iar pentru asta trebuie să fie deschis la parteneriate interne si externe”, spune proaspătul administrator public al orașului Fierbinți-Târg.

Iulian Mareș are 42 de ani și este de fel din Târgoviște. A învățat la Colegiul Constantin Carabella Târgoviște, apoi și-a continuat studiile la Universitatea din București, promoția 2003. Este jurnalist și absolvent de științe politice.

În ultimii 2 ani, a fost implicat în numeroase proiecte de dezvoltare în orașul Fierbinți-Târg. De asemenea, a păstrat legătura și cu factorii de decizie din județul natal. Spre exemplu, în luna iunie 2021, Iulian Mareș a organizat o întâlnire cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, cu care a dezbătut perspectiva ca un fond internațional de investiții, specializat în agricultură și industrie alimentară, să realizeze un astfel de proiect în județul Dâmbovița, cu aport de expertiză din partea unor companii olandeze.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT