Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Rectificarea bugetară a PNL, sfidare la adresa târgoviştenilor

Publicat

pe

Înainte de scrutinul electoral din 27 septembrie, Guvernul Ludovic Orban a făcut o rectificare bugetară cu scopul de a ajuta primăriile din România în lupta cu pandemia de coronavirus, cu lipsurile cauzate de această stare de criză care pune multe administraţii publice locale în imposibilitatea de a face faţă cheltuielilor neprevăzute cu materialele de protecţie, cu dezinfectanţi etc.

Conducerea PSD Dâmboviţa se aştepta ca primăriile conduse de primari social-democraţi să fie dezvantajate, să primească bani mult mai puţini faţă de edilii care reprezintă PNL, dar nu credea că liberalii vor întinde coarda aşa de mult încât să îmbrace haina unei imense sfidări în primul rând la adresa cetăţenilor, la adresa copiilor şi a cadrelor didactice din localităţile care au fost prejdiciate de o alocare bugetară substanţială menită să îi ajute să facă faţă problemelor apărute.

Primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan – secretar executiv al PSD Dâmboviţa, a protestat astăzi vehement împotriva puterii liberale care, printr-un gest incalificabil, un soi de răzbunare, un plan electoral, nu a alocat municipiului reşedinţă de judeţ niciun leu la rectificarea bugetară realizată şi publicată în Monitorul Oficial al României în data de 10 septembrie.

Edilului Daniel Cristian Stan nu îi venea să creadă că unui oraş de talia Târgoviştei, unde există peste 30 de unităţi de învăţământ şi unde studiază o treime din elevii din judeţul Dâmboviţa, i se face o asemenea nedreptate.

„Nu pot să înţeleg ipocrizia unora din PNL care, pe de-o parte, spun că sunt alături de educaţie, de copii, vin cu proiecte care mai de care mai pompoase, iar, pe de altă parte, municipiul Târgovişte, prin această Hotărâre de Guvern, este pur şi simplu ignorat de către actuala putere. În municipiul Târgovişte învaţă sau sunt la grădiniţe şi creşe peste 20 de mii de copii. Ei nu există? Ei nu au drepturi la condiţii decente acum, la început de an şcolar”, se întreabă Cristian Daniel Stan.

Edilul Târgoviştei consideră că această mişcare, prin care liberalii au scos Târgoviştea din cărţi, este una de natură clientelară, josnică. O bătaie de joc faţă de cea mai mare comunitate din judeţul Dâmboviţa, într-un moment esenţial. Secretarul executiv al PSD Dâmboviţa a venit cu exemple clare pentru a demonstra că banii guvernamentali au fost pregătiţi în special pentru clientela de partid, pentru primarii PNL.

Comuna Bezdead care are în frunte o primăriţă PNL-istă a primit 8,5 milioane de lei. Brezoaele cu un edil traseist, care a sărit de curând din barca PSD la liberali – 670.000 de lei. Finta, localitate condusă tot de un liberal – 1,1 milioane de lei. Odobeşti – 850.000 de lei. Primarul a sărit de curând pârleazul la PNL. Răscăieţi, de asemenea. Pentru faptul că a dat valorile social-democrate pe doctrina liberală, edilul a fost răsplătit de Ludovic Orban, la rectificarea bugetară, cu 700.000 de lei.

„Nu am nimic cu comunităţile locale pe care le-am citat, dar mi se pare o nedreptate fără precedent să îţi baţi joc de un oraş întreg. Acesta este adevărul despre PNL! Adică anul şcolar nu începe şi la Târgovişte? Eu înţeleg că pentru Guvernul PNL cei peste 20 de mii de copii din Târgovişte nu există! Este un gest de o iresponsabilitate fără de precedent. O bătaie de joc la adresa celor care sunt implicaţi, pentru copii, pentru părinţi, pentru cadrele didactice, într-un moment de îngrijorare maximă”, a mai adăugat, trist, indignat, primarul municipiului Târgovişte.

VIDEO

Cristian Daniel Stan a spus că nu are de gând să lase lucrurile aşa. Este decis să pornească demersurile necesare în vederea atacării în contencios administrativ a Hotărâri de Guvern privind rectificarea de buget, întrucât alocările s-au realizat clientelar.

„În funcţie de implicaţiile şi consecinţele juridice, vom face toate demersurile legale în vederea apărării intereselor târgoviştenilor”, a mai spus primarul municipiului Târgovişte.

Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa. Cod mandatar financiar: 21200019

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Doi frați, primari de comune în Dâmbovița

Publicat

pe

Județul Dâmbovița, după alegerile locale din acest an, se mai poate lăuda cu o curiozitatea electorală. Doi frați au fost aleși primari. Bineînțeles în localități diferite, dar ca reprezentanți ai aceluiași partid – PSD. Bogdan Tița a fost reales edil al comunei Ulmi, localitate aflată la o aruncătură de băț de Târgoviște, iar fratele său, Tița Vasile, la Lucieni.

Citește în continuare

ALEGERI

Târgoviştenii au votat omul

Publicat

pe

de

Este vorba despre realegerea domnului Daniel Cristian STAN, care şi-a câştigat cu brio dreptul de a-şi îndeplini în continuare nobila misiune. Trebuie ştiut şi spus că scorul notabil pe care l-a obţinut demonstrează fără drept de apel că NU atât membrul unui partid, ci OMUL a fost reales de către târgoviştenii de toate sensibilităţile politice – indiferent de ele şi nu de puţine ori, ba dimpotrivă, în ciuda acestora – tocmai pentru calităţile demonstrate, pentru prestaţia sa şi pentru rezultatele notabile obţinute în slujba lor. Toţi cei cu care am discutat mi-au spus că l-ar fi votat chiar şi dacă – simplă ipoteză – ar fi candidat în postura de… „independent”. Deci…

Personal sunt extrem de ataşat de urbea mea natală, asemeni majorităţii covârşitoare a celor născuţi-crescuţi, plecaţi-reveniţi, ori veniţi-rămaşi aici şi deşi nu am nicio activitate politică, nimic nu mă împiedică să observ, să constat şi să apreciez oameni şi fapte, după o grilă onestă de evaluare. De aceea ţin să-l felicit sincer pe primarul reales al TÂRGOVIŞTEI, această victorie zdrobitoare, de altfel absolut previzibilă, fiind deplin meritată şi obţinută în ciuda acelor detractori de circumstanţă, care s-au întrecut în a-şi etala de fapt propriul nivel sub-suburban şi sub-submediocru, în care sfertodocţia a mers până la a-i reproşa edilului faptul că a obligat un constructor de şosele să-şi remedieze greşelile pe banii săi şi nu pe cheltuiala târgoviştenilor! Stupidă abordare politicianistă…

Alegerile democratice constituie întotdeauna un real prilej, binevenit, de analiză retrospectivă, dar în acelaşi timp, un punct de plecare către viitor.

Să-i urăm deci cu toţii mult succes domniei sale în noul său mandat. Nu trebuie să pierdem din vedere faptul că realizările sale viitoare, sprijinit de către acei oameni de bine, ce doresc dezvoltarea acestui drag oraş, fostă capitală a Ţării Româneşti, vor fi contabilizate, de fapt, în beneficiul nostru, al tuturor târgoviştenilor. Vorba poetului: „La trecutu-ţi mare, mare viitor!”

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!