Conectați-vă cu noi

VIDEO

Doi copii sub 10 ani își bat mama cu bâta! VIDEO

Publicat

pe

România. Anul 2021. O femeie, posibil cu probleme psihice, este torturată de doi copii cu vârsta sub 10 ani. Pare că le este mamă, iar actele de violență se derulează sub privirile și indicațiile tatălui și ale unei fete, sora mai mare a celor doi. Tânăra este cea care filmează. Cu toții se amuză. După o lovitură mai puternică, unul dintre copii țipă către celălalt să se oprească, fiindcă i-a spart femeii capul cu bâta. Degeaba! Tortura continuă.

„Lasă-i, mă, în pace, că are copiii cu cin’ să se joace! Tată, uite aici dau! Ah, când te prind… Vrei să cazi pe jos? Nenicule, nu mai da, că i-ai spart capul! Ei, i-a spart… Nu i-a spart, mă, nimic! Ia să vedem unde…Las-o că nu moare. Adu nuia! Nenicule, nu cu făcălețul! Du-te tu, mă, și ia-i făcălețul. Aoleu, curge sânge…”.

VIDEO AICI: https://www.facebook.com/tudortimionescu.oficial/videos/127282049258222/

Poliția Română trebuie să se autosesizeze imediat și să pornească o anchetă pentru a identifica locuința și familia unde s-au petrecut aceste scene greu de imaginat.

Dâmboviţa

VIDEO. Protest la Prefectura Dâmboviţa. Comercianţii de la Pavcom, duşi la disperare de măsurile Guvernului Orban

Publicat

pe

de

Ultimele măsuri restrictive luate de Guvernul Orban au provocat o explozie în lanț pe întreg teritoriul României. Indignarea cetățenilor este fără de margini după ce actuala putere a hotărât să închidă piețele agroalimentare. Zeci de mii de producători agricoli şi de comercianți își văd astfel distruse sursele de existență, își văd pusă în pericol viața de zi cu zi, singurele lor mijloace de supraviețuire au fost anihilate printr-o decizie ilogică, negândită.

Valul nemulțumirilor a ajuns și la Târgoviște după ce s-a hotărât închiderea spațiilor comerciale de la Pavcom. Culmea, chiar și corturile amplasate pe platoul din zona complexului respectiv au fost supuse acestor reguli ciudate de pandemie. Comercianții s-au trezit la prima oră cu oamenii legii, care le-au comunicat că trebuie să întrerupă activitatea cu publicul. În aceste condiții, și ieri, și azi, peste o sută de întreprinzători s-au adunat pe platoul din fața Prefecturii, pentru a cere socoteală reprezentanților Guvernului în teritoriu.

Dâmbovițenii vor să se renunțe la această măsură aberantă, care le pune existența în pericol. Chiriaşii de la tarabe nu înțeleg de ce a fost nevoie să fie închise și corturile comerciale care sunt afară, în aer liber, nu sunt spații închise, aglomerate, fără aerisire. Oamenii nu au scandat lozinci, nu au adresat insulte. Au cerut, în mod pașnic, ca prefectul să iasă afară pentru a discuta cu ei. A coborât din palat subprefectul Cătălin Chiru Cristea. Deocamdată, nu s-a ajuns la niciun rezultat. Discuțiile continuă. Neliniștea oamenilor crește.

„Au venit peste noi, la prima oră. Ne-au spus că nu mai avem ce caută în piață. Totul se închide. Am încercat să le explicăm că nu este corect, noi lucrăm afară, nu în spații închise, la noi nu este vorba de aglomerație, regulile sunt respectate. Nu au vrut să audă, închidem și gata”, ne-a declarat, indignat, un comerciant de la Pavcom.

O femeie, aproape plângând, a vrut să ne spună că activitatea comercială desfășurată acolo reprezintă singura sa sursă de venit. De acolo câștigă pâinea pentru copii. Dacă închide, or să moară în casă de foame.

„Nu este drept ce au făcut cu noi. Este un abuz, o sfidare. Ne este frică de măsurile luate de Orban mai mult ca de coronavirus. Nu ați văzut, supermarketurile funcționează bine mersi, nu au probleme, și ei închid piețele să ne distrugă pe noi, amărâții. Să mai aștepte de la noi voturi. Adio”.

În cele din urmă, se pare că s-a ajuns la un rezultat. Protestul spontan s-a încheiat. Instituția Prefectului Dâmbovița a avut o întrevedere cu câțiva reprezentanți ai comercianților de la Pavcom, în cadrul căreia le-au prezentat cum stau lucrurile, de ce a fost nevoie de luarea unor măsuri ferme din partea autorităților. Așa după cum reiese din comunicatul Prefecturii, pe care îl prezentăm mai jos, situația a fost parțial rezolvată. Rămâne de văzut ce vor face în continuare întreprinzătorii de la corturi, zonă care, au concluzionat organele de control, nu ar fi autorizată pentru derularea de comerț ambulant.

„Față de tensiunea socială creată în jurul aplicărilor prevederilor HG nr. 935/2020 societății comerciale PAVCOM SA din Municipiul Târgoviște, suntem în măsură să facem următoarele precizări:

În cursul zilei de ieri, organele de control din partea autorităților statului, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, au efectuat verificări constatând o serie de abateri.

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – județul Dâmbovița, la ora 10.30, a avut loc o întrunire de lucru la care au participat: prefectul și subprefectul județului, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Primarul Municipiului Târgoviște, administratorul special al SC PAVCOM SA precum și 3 reprezentanți ai protestatarilor.

În urma analizei situației de fapt și de drept, a documentelor și autorizațiilor deținute de societate, au reieșit următoarele concluzii: Complexul comercial central (cupolă) își va desfășura activitatea în continuare fără nicio restricție;

În zona de comerț modulară alcătuită din corpurile C3, C4, C5 și C6, se va relua activitatea într-un termen de maxim 48 de ore, perioadă în care SC PAVCOM SA va realiza și marca la sol fluxurile vizitatorilor și va asigura măsurile de igienizare, termometrizare a tuturor persoanelor care vor intra în acest complex.

Pentru zona de comerț, corturi, proprietarul, SC PAVCOM SA, nu a putut prezenta niciun document/autorizație care să poată permite desfășurarea unor activități de genul celor care se desfășoară în acea locație, respectiv comerț ambulant. În atare situație, s-a pus în vedere societății, să suspende de îndată activitățile în acest spațiu improvizat, impropriu, neautorizat, în care nu pot fi respectate nici normele de sănătate publică, nici cele referitoare la protecția și securitatea la incendiu.
Pentru comercianții care își desfășoară activitatea în această zonă, SC PAVCOM SA s-a obligat ca, prin acordul părților, fie să suspende contractele de locațiune, fie să le pună la dispoziție alte spații care să îndeplinească cerințele legii”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Am crezut că este o gripă tradiţională! Mărturia unui pacient COVID-19 din Italia. VIDEO

Publicat

pe

Postul italian de televiziune LA7 a difuzat un reportaj cu privire la COVID-19. Prof. Antonio Pesenti – coordonatorul regiunii Lombardia pentru terapie intensivă spune că între un sfert şi o treime dintre bolnavii spitalizaţi, chiar şi dintre cei tineri, merg la terapie intensivă, ceea ce înseamnă o „catastrofă pentru sănătate”.

„Este o contagiune care seamănă cu gripa spaniolă de la sfârşitul Primului Război Mondial, când au murit milioane de oameni”.

Prof. Pesenti spune că probabilitatea individuală de deces este destul de scăzută, de aproximativ 3%. Totuşi, ar putea să se îmbolnăvească 20 de milioane de italieni, ceea ce înseamnă că numărul morţilor poate ajunge la 600.000 de persoane.

„Când te afli într-un loc în care ajung brusc 50 de pacienţi grav bolnavi, dar nu poţi intuba 50 de persoane într-un minut, mulţi oameni vor muri”, explică profesorul Antonio Pesenti.

Filmul prezintă şi mărturia unui pacient, un bărbat în vârstă de 48 de ani, o persoană sportivă şi sănătoasă.

„Am crezut că este o gripă tradiţională, dar febra a persistat până când a ajuns la 38,5-39,0. Nu credeam că am coronavirus în acel moment. Iniţial, respiram regulat, apoi mi-a fost greu să respir. De îndată ce fac o mişcare, simt că intru în suferinţe respiratorii. Am înţeles adevărul când am intrat în camera de urgenţă. Nu este de glumă. Cred că oricine poate lua coronavirusul. Respectaţi regulile, staţi în casă!”.

Ieri – 17 martie 2020, Agenţia de Protecţie Civilă din Italia a anunţat 345 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore, bilanţul epidemiei de coronavirus ajungând la 2.503 morţi în această ţară, unde numărul total de cazuri de coronavirus a depăşit, marţi – 17 martie, 31.500 de persoane.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!