Connect with us

OPINII

Puterea JUSTIŢIEI sau Justiţia PUTERII (II)?

Publicat

pe

Anunţată cu surle şi trâmbiţe, Marea Schimbare s-a dovedit a nu fi fost altceva decât un exerciţiu reuşit de propagandă populist-electoralistă şi atât. Este clar că JUSTIȚIA nu are voie să se implice în jocurile politice, ci TREBUIE să vegheze la respectarea Drepturilor Omului, a Constituţiei, a Legilor şi să sancţioneze nelegalităţile, indiferent de cine este la PUTERE.

Bâlbâielile în serie şi încălcarea flagrantă a tuturor normelor de Drept au demonstrat o crasă şi inadmisibilă incompetenţă, nu numai a „decidenţilor”, ci şi a armatei lor de consilieri zişi „de specialitate”, ignoranţi plătiţi regeşte. Faţă de aceste încălcări absolut inadmisibile într-un Stat care se pretinde a fi unul „de Drept”, doar Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului au luat poziţie şi au apărat în mod hotărât Drepturile Omului, adică acelea fundamentale, elementare, ale fiecăruia dintre noi, ce ne fuseseră încălcate.

Rezultatul nu s-a lăsat aşteptat: tocmai ignoranţii, politicienii care habar nu au ce este Dreptul şi care au încălcat şi litera, şi spiritul Legii din propria lor atitudine dictatorială, au început să adreseze invective şi ameninţări celor cu ştiinţă de carte, fideli libertăţii şi democraţiei. Prima victimă a fost Avocatul Poporului, înlăturată pentru că nu a fost… obedientă. Oare cine va urma?

Dar problema gravă care se pune este lipsa de reacţie a JUSTIȚIEI faţă de cei care, ocrotiţi de PUTERE, au prădat Ţara, s-au îmbogăţit cu nemernicie sub pretextul pandemiei şi care acum se pregătesc de zor să o spolieze în continuare, profitând de „banii de la UE”, care de fapt vor fi plătiţi de noi toţi…

Ce s-a întâmplat cu cei implicaţi în prima „afacere”, cunoscută sub numele de cod „Mărioara-Milionara”? Vă amintiţi desigur, este vorba despre măştile vândute Statului Român la supra-supra-supra preţ, cu peste 12 milioane de Euro, de către o firmă de paie a unei bucătărese cu ziua în spatele căreia se afla în realitate o Societate incompatibilă să liciteze, dar „cu relaţii sus-puse”.

În ITALIA anilor ’90 a avut loc o operaţiune răsunătoare şi extrem de eficace, cunoscuta sub denumirea de „mani pulite” – mâinile curate, prin care procurori curajoşi şi demni i-au anchetat şi trimis în judecată pe corupţii PUTERII, iar judecători oneşti neobedienţi i-au condamnat pentru faptele lor.

Oare în ROMANIA va avea loc vreodată multaşteptata „Operaţiunea Pandemia”? Dacă da, când? Acum ori abia după ce faptele vor fi prescrise? Vor mai fi regăsite şi înapoiate Poporului averile incomensurabile delapidate de către acele coropişniţe infame? Dumneavoastră ce aţi dori, dragi cititori?

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

George Simion a luat startul la prezidențiale, așa, în orb!

Publicat

pe

Liberalii și social democrații nu s-au dezmeticit bine din alegerile locale și cele… la impuse, adică europarlamentarele. Încă sunt sub vraja emoției generate de victorie. Fiecare în casa lui! Comun nu s-au manifestat. Mai trag de timp. PNL se află la câteva procente de PSD. Coaliția le-a adus câștig. Locomotiva PSD a adus formațiunea liberală pe o linie circulată. A reintrodus PNL pe ruta importantă a politicii, de unde cam deraiase. Trăind cu insistență câștigarea alegerilor locale, „comasații” au uitat de alegerile prezidențiale. Bine, încă nu s-a hotărât candidatul. Nu a fost dat OK-ul de la Înaltele Porți Occidentale…

Așa că, profitând de această degringoladă, George Simion, liderul AUR, a furat startul, așa, în orb, fiindcă nu se știe clar când se vor ține alegerile, anunțându-și candidatura pentru funcția supremă în stat. Sunt pline rețelele de socializare de fotografii cu liderul AUR, bannere peste bannere pe Google: „George Simion, președintele României”; „Facem istorie prin curaj” . Și lista cu citate este lungă și largă în exprimări care mai de care mai patriotarde, vânate din istorie și împănate cu emoții și exaltare.

Și toate astea se întâmplă în timp ce greii politicii tac. Încă nu le-au ieșit calculele. Candidează Ciolacu pentru președinte sau Ciucă? O să avem parte de o altă surpriză? Nici măcar Mircea Geoană nu și-a anunțat clar candidatura. Deocamdată, testează terenul. Aruncă petarde, fumigene. Este și asta o metodă de a vedea unde te situezi în acest joc. Până la urmă, în toate sondajele a reieșit că Geoană ar fi favorit.

Mulți au aruncat deja pe piață un posibil scenariu electoral în care George Simion și Mircea Geoană ar intra în turul doi al alegerilor prezidențiale. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu ar avea șanse. Asta ar fi varianta populară, dar nu știm ce dictează cancelariile lumii. Dacă este să ținem cont de directivele trasate de eminențele Europei și ale celor de dincolo de Ocean, funcția de președinte al României va fi câștigată de Nicolae Ciucă. Pare să corespundă total modelului invocat de marile cercuri politice. Marcel Ciolacu pare să se simtă bine în postura de premier. Rămâne să vedem cum vor decurge lucrurile.

Politicienii trebuie să priceapă, dacă nu au înțeles până acum, că alegerile parlamentare și cele prezidențiale diferă de cele locale. Se lucrează la alt nivel al percepției, simpatiei și emoției colective. Aici totul se poate da peste cap cu un simplu mesaj sau informație. Un impuls bine plasat poate dărâma coșmelia! Dacă sistemul se ține tare, nu se întâmplă nimic.

Probabil liderii PSD și PNL vor să lucreze după aceeași schemă ca la locale. Facem totul în scurt. Pe 9 iunie le-a ieșit. Vedem ce-o fi la parlamentare și prezidențiale. Ce-o vrea cel de Sus. Nu chiar de Sus…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

Vorbe sincere de după Paște…

Publicat

pe

Au trecut și Sfintele Sărbători de Paște. Cum trec toate, cum ne trecem noi. Rămânem, unii, o vreme, cu gândul proaspăt al credinței și al victoriei vieții asupra morții. Un fel de speranță care se subțiază pe măsură ce ne afundăm în canalele existențiale. Alții rămân cu sechele, după consumul necontrolat de mâncare și băutură. Că așa se petrece de Paște! Între câteva ritualuri bisericești, sub deviza „așa e bine”, și dezmățul bahic și culinar. Partea spirituală a fost scoasă cu totul din tomul Sărbătorii de Înviere.

Ne amintim de Dumnezeu, de Mântuitorul Iisus Hristos, doar atunci când ne lovește necazul. Schițăm atunci un fel de rugă semipură. În rest, ne amăgim. Folosim totul ca pe un afiș de spectacol. Sărbătorile sunt prilej de petrecere, de îmbuibare, de a-ți arata ostentativ roadele muncii silnice și oarbe pentru a face avere. Unii își deschid casele, nu neapărat pentru oaspeți, cu gândul și inima curate, ci pentru a arăta, arogant, celor care îi vizitează, cât au adunat ei, cât au putut să construiască. Lumânarea arde într-o odaie veche, mai în fund, să nu afume pereții tapetați cu bani grei, făcuți stând cu anii prin străinătățuri.

E liniște azi. Mâine, nu. Începe campania electorală. Blândețea va fi risipită de politicienii care își scot tunurile de sub masa plină cu ouă roșii, vin și cozonac… Lozincile sunt pregătite. Discursurile au pe ele pete de grăsime de la carnea de miel, iar flayer-le au aromele mărilor îndepărtate, pe unde și-au făcut vacanțele aleșii, în numele Paștelui, în ideea de a reveni cu bateriile încărcate pentru jocul electoral care tocmai se va încinge.

Au trecut Sfintele Sărbători de Paște. Suntem aceiași. Parcă mai schimbați un pic. Cumpărăm mai multă haleală. Mai rotunzi. Ne rugăm mai puțin. Ne amintim de Dumnezeu doar într-o doară. Ciudat! Tocmai acum când răul a prins planeta ca într-o menghină și nu este rost să îi mai dea drumul…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite