Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Se montează grinzile podului peste pârâul Racovița, în comuna Băleni

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-a aflat astăzi la Băleni, pe șantierul podului peste pârâul Racovița, unde a fost demarată procedura de montare a grinzilor principale. Lucrările executate la acest obiectiv se ridică 2.010.128,25 lei. Șeful administrației județene a remarcat, cu satisfacție, faptul că proiectul se derulează în conformitate cu graficele stabilite împreună cu constructorul.

„Buna mobilizare de pe șantier este un indicator al faptului că activitatea de aici este tratată cu seriozitate, atitudine cu care sunt realizate lucrările cuprinse în toate cele patru loturi ale proiectului. S-au derulat și se derulează lucrări mari de reabilitare şi modernizare a acestor drumuri.

Pe lângă beneficiile evidente pentru toţi participanţii la trafic, o infrastructură rutieră modernizată atrage după sine și o creștere a calităţii vieţii, dar și punctul de plecare pentru o amplificare a activității economice din zonă. Ne cerem scuze pentru disconfortul temporar creat cetățenilor. De aceea, am rugămintea să găsim înțelegerea publică pentru acest gen de proiecte care, odată finalizate, vor aduce tuturor locuitorilor dâmbovițeni condiții de viață mai bune”, a precizat Corneliu Ștefan.

Investiția face parte din proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean, prin modernizarea DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”, implementat de Consiliul Județean Dâmbovița cu finanțare europeană.

Podul peste pârâul Racovița de la Băleni este unul dintre obiectivele componente ale lotului trei al proiectului, care vizează traseul DJ 711 Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca, în lungime de 19,350 km. Lucrările pe acest segment, respectiv straturile de bază și de uzură ale sistemului rutier, amenajarea troturelor și a căilor de acces către proprietăți, șanțuri pereate și rigole carosabile au fost executate în proporție de aproximativ 75%.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost însoțit în această vizită de lucru de administratorul public al județului – Cristian Avanu și de coordonatorul proiectului Valeriu Florin Gilia, șef serviciu în cadrul CJ Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT