Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Marile proiecte de infrastructură din Dâmbovița primesc sprijin total din partea ministrului Transporturilor

Publicat

pe

Vicepremierul Sorin Mihai Grindeanu, ministru al Transporturilor, s-a aflat astăzi în Dâmbovița într-o vizită de lucru. Demnitarul a venit în județ la invitația președintelui CJ – Corneliu Ștefan. Înaltul oaspete s-a întâlnit cu întreaga conducere a administrației județene, cu primarii din Dâmbovița, consilieri județeni și parlamentari social-democrați. Reprezentanții celorlalte partide în Parlament nu au fost prezenți la discuțiile ce au vizat dezvoltarea județului Dâmbovița din punct vedere al infrastructurii.

La prezidiu, alături de ministrul Sorin Grindeanu, s-au aflat președintele Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean, Radu Popa și Marian Țachianu.

Dialogul dintre vicepremierul Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean și reprezentanții administrației locale a fost unul deschis, bazat pe realitatea imediată, pe situația din teren. Primarii din Dâmbovița au ridicat o serie de probleme cu care se confruntă zi de zi, au fost expuse diferite teme și s-au lansat soluții.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a expus în fața vicepremierului cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră pe care și-a propus să le materializeze în următorii ani.

Șeful administrației județene a vorbit și despre toate acțiunile pe care le-a inițiat până în prezent pentru demararea și încheierea unor investiții de anvergură care au rolul de a contribui deplin la dezvoltarea vieții sociale și economice a județului Dâmbovița, la deschiderea unui culoar valid, al unei conexiuni rutiere moderne a acestui teritoriu cu restul țării, cu Europa.

Corneliu Ștefan niciodată nu s-a dat bătut, s-a implicat și a luptat pentru implementarea marilor proiecte de infrastructură rutieră în Dâmbovița pe care unii, și îl dăm ca exemplu pe fostul ministru al Transporturilor – Cătălin Drulă, le-a înghețat, pur și simplu, le-a deturnat rostul.

Vizita actualului ministru social-democrat Sorin Grindeanu, tocmai rolul acesta l-a avut, de a reanima, de a repune pe scena necesității primordiale proiectele de infrastructură rutieră din Dâmbovița. Vorbim aici de modernizarea la patru benzi a DN71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia, a tronsonului DN 7 Bâldana-Titu, a șoselelor de centură Pucioasa-Fieni, Găești, Titu-Răcari și inelul doi de la Târgoviște.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit în Dâmbovița pentru ca, alături de președintele Corneliu Ștefan și de parlamentarii social-democrați, să readucă încrederea, să gireze continuarea acestor investiții.

Corneliu Ștefan a făcut o scurtă trecere în revistă a anului care tocmai se încheie, a investițiilor pe care le-a pornit.

„Anul trecut, ne-am asumat proiecte importante de dezvoltare. În acest an, am inițiat studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru investiții în valoare de peste 1 miliard de Euro; este vorba despre proiecte care au în vedere reabilitarea infrastructurii rutiere. Proiectul privind DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia este în fază de licitație publică. Pentru realizarea proiectelor referitoare la centurile ocolitoare avem nevoie de sprijin guvernamental. Am inițiat aceste proiecte cu un an în urmă și toate au fost aprobate de Comisia Tehnică din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastucturii Rutiere. „Drumul de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești”, ce face parte din contractul „Drumuri de legătură ale DN 71 și DN 7 la Drumul Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploiești”, care leagă Moldova de Oltenia – așteptăm deblocarea acestui drum, important pentru județul Dâmbovița și pentru tot sudul României. Drumul expres Târgoviște – București, care face legătura între autostrada de centură A0 Nord și Târgoviște, pentru care s-a semnat contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate – vă solicităm sprijinul pentru realizarea acestui drum. Prin Programul Anghel Saligny, s-a depus cel puțin un proiect din fiecare localitate, acestea însumând aproximativ 2 miliarde de lei”, a precizat Corneliu Ștefan.


Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a pus pe tapet și alte proiecte care, pentru a fi materializate, este nevoie de o infuzie de fonduri guvernamentale.

„Avem nevoie de sprijin pentru Stațiunea de Interes Național Moroieni – Peștera – Padina, proiect în valoare de peste 60 mil Euro, dar și pentru Universitatea Valahia din Târgoviște, cea mai tânără universitate din România, pentru continuarea campusului. Avem și alte proiecte. Le-am enumerat aici pe cele mai importante, care vor schimba înfățișarea județului Dâmbovița, iar dumnevoastră, prin sprijinul acordat, vă veți pune amprenta asupra lor. Vă mulțumim, domnule Viceprim-ministru, deoarece am fost convinși că veniți la Târgoviște ca să ne dați vești bune”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a venit în Dâmbovița, așa cum a spus președintele Corneliu Ștefan, pentru a aduce vești bune, pentru a le comunica dâmbovițenilor că perioada rece, de înghețare a marilor proiecte de infrastructură de către guvernarea de dreapta s-a dus. Județul are nevoie de DN 71 și DN 7 modernizate, are nevoie de proiectele pe care președintele Corneliu Ștefan le-a inițiat și promovat.

„Vreau să vă anunț, ca termene, ca să știți exact, să nu fie așa, pe surse, că termenele legate de DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, proiect împărțit în două sectoare, se prezintă astfel. Primul sector, cu istoria pe care o amintea domnul președinte – acum, lucrurile s-au reluat.

În data de 7.01.2022, adică în două săptămâni, se va transmite către ANAP, spre validare, această licitație, și anume proiectare plus execuție. Depunerile de oferte se vor face până pe 21 martie, evaluarea de proiecte până pe 21 iunie, iar noi credem că vom comunica rezultatul procedurii de atribuire undeva în luna august 2022.

Este un proiect pe care țin foarte mult să îl realizăm. Țin foarte mult ca la jumătatea anului viitor să semnăm contractul. Țin foarte mult să se înceapă lucrările astfel încât, indiferent de ce se va întâmpla, acest proiect să meargă înainte, indiferent de titularul de la acest minister.

Pe sectorul 2, și anume Târgoviște – Sinaia, avem termenul-limită de depunere de oferte 15 ianuarie 2022. În principiu, ar trebui să semnăm acest contract cu aceleași termene (proiectare plus execuție).Dacă nu avem contestații la jumătatea lunii martie să se intre în proiectul respectiv și în desfășurarea contractului.

Am semnat săptămâna trecută contractul proiectare plus execuție a drumului Bâldana – Titu. Acest contract a fost atribuit și se va derula pe durata a 26 luni, proiectare plus execuție.Astfel,la finalul acestui interval, proiectul să fie implementat”, a declarat Sorin Grindeanu.

Vicepremierul României l-a felicitat pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița Corneliu Ștefan pentru implicarea și promovarea continuă a proiectelor ce vizează realizarea celor trei centuri ocolitoare de la Târgoviște, Găești și Pucioasa-Fieni.

De ce spun că îl felicit? Pentru că domnul președinte Corneliu Ștefan s-a mișcat, dacă pot să mă exprim astfel, foarte repede.A dat hotărârile de consiliu județean pentru ca noi, cei de la Ministerul Transporturilor, să putem să descentralizăm aceste lucrări. Este un lucru pe care mi-l doresc foarte mult. Vreau ca aceste proiecte de tipul variantă de ocolire sau drumuri expres, mai simple, să fie date către autoritățile locale. Acestea trebuie să le ducă la bun sfârșit, pentru ca, în final, Ministerul Transporturilor să plătească lucrările respective, a precizat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a afirmat, în premieră, cu sinceritate, realist, că această predare a unor lucrări de infrastructură către autoritățile județene este absolut necesară, în contextul în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu mai are posibilitatea de a face față proiectelor pe care le are în derulare.

„Avem situații cu niște termene, foarte lungi, chiar pentru lucruri simple, și CNAIR-ul este sufocat de proiecte de acest tip.

Am luat hotărârea de a descentraliza aceste proiecte de mai mică amploare, ca ele să fie implementate de autotitățile locale, iar Ministerul Transporturilor, în final, să plătească toate aceste lucrări.

Consiliul Județean Dâmbovița a făcut rapid ce avea de făcut, și anume să dea hotărârile de consiliu județean. Urmează, la nivel de CNAIR, să aprobăm în consiliul de administrație această procedură de descentralizare pentru cele 3 variante ocolitoare. Cred că e o soluție foarte bună, nu doar în Dâmbovița, ci în toată țara.

Autoritățile locale au un interes mult mai mare de a realiza aceste tipuri de lucrări decât autorităție centrale.Pot vedea mult mai bine fiecare fază a proiectului, a programului respectiv. Pot verifica toți termenii contractului, inclusiv cei care țin de durată”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: A fost semnat încă un contract de execuție în cadrul mega-proiectului de apă și canalizare

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, ne anunță despre intrarea pe linie dreaptă a încă unui proiect important pentru confortul și civilizația comunităților din Dâmbovița. Este vorba de semnarea contractului de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Târgoviște, Aninoasa, Șotânga și Ulmi. Valoarea acestei investiții este de aproximativ 7.400.000 de euro.

Lucrările presupun execuția a 8, 6 km de rețea distribuție apă potabilă și 443 de branșamente, precum și 19,6 km de canalizare și 639 de racorduri. De asemenea, vor fi reabilitate și retehnologizate două stații de pompare. Totodata, se vor construi patru noi stații de pompare a apei uzate și 10,2 km de conducte de refulare. Alte 1,5 km conducte de refulare vor fi reabilitate. Lucrările de execuție au ca termen de realizare 12 luni.

La Ulmi se reabilitează 5,6 km de rețea de alimentare cu apă și se vor efectua 362 branșamente. Va fi extinsă rețeaua de canalizare cu 16,2 km și se vor efectua 515 racorduri. De asemenea, vor fi construite 4 stații noi de pompare a apei uzate și se vor amenaja 10,2 km de noi conducte de refulare.

La Târgoviște se va executa extinderea rețelei de alimentare cu apă cu 1,6 km și vor fi realizate 54 branșamente. Se va extinde rețeaua de canalizare pe o lungime de 1,2 km și vor fi efectuate 26 de racorduri.

La Șotânga, se va extinde cu 1,4 km rețeaua de alimentare cu apă și se va efectua branșarea a 27 de consumatori. De asemenea, va fi extinsă rețeaua de canalizare pe o lungime de 725 m și vor fi racordate la canalizare 29 de gospodării. Se vor reabilita/retehnologiza 2 stații de pompare existente și vor fi reabilitate 1,5 km de conducte de refulare.

La Aninoasa, se va executa extinderea rețelei de canalizare cu 1,4 km și branșarea la aceasta a 69 de gospodării.

„Contractul semnat este parte a celui mai mare proiect cu fonduri europene din întreaga regiune, „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița″, prin care, cu ajutorul fondurilor europene de aproximativ 422.000.000 de euro, vom reuși să creștem gradul de confort a peste 250.000 de dâmbovițeni”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Șantier în lucru. Sală de sport în Campusul Universității Valahia din Târgoviște. VIDEO

Publicat

pe

Pe harta investițională a municipiului Târgoviște vor apărea anul acesta o serie de obiective deosebit de importante pentru viața socio-economică, educativă și culturală a urbei. Astăzi – 1 februarie 2023, reprezentanții administrației publice locale, însoțiți de conducerea Universității Valahia și de jurnaliști, s-au aflat în Campusul Universității, situat în zona de nord a municipiului, unde au demarat lucrările de construcție a unei săli de sport care va deservi instituția de învățământ superior din Târgoviște. Proiectul este finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Valoarea obiectivului pe care primarul Cristian Daniel Stan speră să îl recepționeze până la sfârșitul acestui an este de 9 milioane de lei.

„Este vorba despre o sală de sport cu 180 de locuri absolut necesară Universității Valahia, pentru că nu există o asemenea facilitate sportivă aici. Vorbim despre o investiție complexă, care cuprinde inclusiv amenajări ale aleilor, a spațiilor verzi și parcări”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Rectorul Universității Valahia, Laura Gorghiu, a salutat inițiativa autorităților locale, demersul de a contribui, prin investiții de acest tip, la dezvoltarea învățământului superior târgoviștean, la sporirea capacităților de studiu și de pregătire.

„Cu siguranță, această investiție va aduce plus valoare universității noastre, având în vedere faptul că, în cadrul instituției noastre, avem incluse și specializările educație fizică și sport și kinetoterapie. Acest edificiu va fi de mare ajutor tuturor studenților noștri. Toți studenții vor beneficia de acest complex „, a declarat Laura Ghorghiu – rectorul Universității Valahia din Târgoviște.

A mai precizat domnia să existe în continuare o colaborare fructuoasă între UVT și administrația publică locală, pentru dezvoltarea municipiului și a mediului academic.

Primarul Cristian Daniel Stan a amintit în cadrul acestei întâlniri de lucru și de alte două obiective cu caracter sportiv care vor fi edificate pe teritoriul municipiului Târgoviște. Baza sportivă aparținând Clubului Sportiv Școalar, pentru care a fost dat ordinul de începere a lucrărilor iar execuția va demara pe 6 februarie. De asemenea, se va construi un teren de fotbal la Complexul Turistic de Natație.

„Ieri, în ședința de Consiliu Local, a fost aprobată predarea amplasamentului pentru baza sportivă de lângă Complexul Turistic de Natație. Investiția va fi realizată tot printr-o finanțare asigurată prin Compania Națională de Investiție. Acolo am avut ceva probleme în legătură cu predarea terenului. Acum am depășit aceste obstacole și sperăm ca, în curând, să pornească lucrările. Este vorba despre un teren de fotbal la dimensiuni normale, cu instalație de nocturnă, cu tribuna destul de spațioasă. Și acest complex sportiv este dedicat copiilor. Sperăm ca și acolo lucrările să se desfășoare într-un ritm susținut. Iată că vom avea în Târgoviște trei baze sportive importante, ridicate de la zero”, a mai spus Cristian Daniel Stan.

De menționat că la această vizită de lucru, alături de primarul municipiului Târgoviște și de rectorul Universității Valahia, s-au aflat administratorul public Gabriel Boriga, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și directorul administrativ al UVT – Smaranda Nistor.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats