Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Marile proiecte de infrastructură din Dâmbovița primesc sprijin total din partea ministrului Transporturilor

Publicat

pe

Vicepremierul Sorin Mihai Grindeanu, ministru al Transporturilor, s-a aflat astăzi în Dâmbovița într-o vizită de lucru. Demnitarul a venit în județ la invitația președintelui CJ – Corneliu Ștefan. Înaltul oaspete s-a întâlnit cu întreaga conducere a administrației județene, cu primarii din Dâmbovița, consilieri județeni și parlamentari social-democrați. Reprezentanții celorlalte partide în Parlament nu au fost prezenți la discuțiile ce au vizat dezvoltarea județului Dâmbovița din punct vedere al infrastructurii.

La prezidiu, alături de ministrul Sorin Grindeanu, s-au aflat președintele Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean, Radu Popa și Marian Țachianu.

Dialogul dintre vicepremierul Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean și reprezentanții administrației locale a fost unul deschis, bazat pe realitatea imediată, pe situația din teren. Primarii din Dâmbovița au ridicat o serie de probleme cu care se confruntă zi de zi, au fost expuse diferite teme și s-au lansat soluții.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a expus în fața vicepremierului cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră pe care și-a propus să le materializeze în următorii ani.

Șeful administrației județene a vorbit și despre toate acțiunile pe care le-a inițiat până în prezent pentru demararea și încheierea unor investiții de anvergură care au rolul de a contribui deplin la dezvoltarea vieții sociale și economice a județului Dâmbovița, la deschiderea unui culoar valid, al unei conexiuni rutiere moderne a acestui teritoriu cu restul țării, cu Europa.

Corneliu Ștefan niciodată nu s-a dat bătut, s-a implicat și a luptat pentru implementarea marilor proiecte de infrastructură rutieră în Dâmbovița pe care unii, și îl dăm ca exemplu pe fostul ministru al Transporturilor – Cătălin Drulă, le-a înghețat, pur și simplu, le-a deturnat rostul.

Vizita actualului ministru social-democrat Sorin Grindeanu, tocmai rolul acesta l-a avut, de a reanima, de a repune pe scena necesității primordiale proiectele de infrastructură rutieră din Dâmbovița. Vorbim aici de modernizarea la patru benzi a DN71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia, a tronsonului DN 7 Bâldana-Titu, a șoselelor de centură Pucioasa-Fieni, Găești, Titu-Răcari și inelul doi de la Târgoviște.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit în Dâmbovița pentru ca, alături de președintele Corneliu Ștefan și de parlamentarii social-democrați, să readucă încrederea, să gireze continuarea acestor investiții.

Corneliu Ștefan a făcut o scurtă trecere în revistă a anului care tocmai se încheie, a investițiilor pe care le-a pornit.

„Anul trecut, ne-am asumat proiecte importante de dezvoltare. În acest an, am inițiat studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru investiții în valoare de peste 1 miliard de Euro; este vorba despre proiecte care au în vedere reabilitarea infrastructurii rutiere. Proiectul privind DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia este în fază de licitație publică. Pentru realizarea proiectelor referitoare la centurile ocolitoare avem nevoie de sprijin guvernamental. Am inițiat aceste proiecte cu un an în urmă și toate au fost aprobate de Comisia Tehnică din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastucturii Rutiere. „Drumul de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești”, ce face parte din contractul „Drumuri de legătură ale DN 71 și DN 7 la Drumul Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploiești”, care leagă Moldova de Oltenia – așteptăm deblocarea acestui drum, important pentru județul Dâmbovița și pentru tot sudul României. Drumul expres Târgoviște – București, care face legătura între autostrada de centură A0 Nord și Târgoviște, pentru care s-a semnat contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate – vă solicităm sprijinul pentru realizarea acestui drum. Prin Programul Anghel Saligny, s-a depus cel puțin un proiect din fiecare localitate, acestea însumând aproximativ 2 miliarde de lei”, a precizat Corneliu Ștefan.


Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a pus pe tapet și alte proiecte care, pentru a fi materializate, este nevoie de o infuzie de fonduri guvernamentale.

„Avem nevoie de sprijin pentru Stațiunea de Interes Național Moroieni – Peștera – Padina, proiect în valoare de peste 60 mil Euro, dar și pentru Universitatea Valahia din Târgoviște, cea mai tânără universitate din România, pentru continuarea campusului. Avem și alte proiecte. Le-am enumerat aici pe cele mai importante, care vor schimba înfățișarea județului Dâmbovița, iar dumnevoastră, prin sprijinul acordat, vă veți pune amprenta asupra lor. Vă mulțumim, domnule Viceprim-ministru, deoarece am fost convinși că veniți la Târgoviște ca să ne dați vești bune”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a venit în Dâmbovița, așa cum a spus președintele Corneliu Ștefan, pentru a aduce vești bune, pentru a le comunica dâmbovițenilor că perioada rece, de înghețare a marilor proiecte de infrastructură de către guvernarea de dreapta s-a dus. Județul are nevoie de DN 71 și DN 7 modernizate, are nevoie de proiectele pe care președintele Corneliu Ștefan le-a inițiat și promovat.

„Vreau să vă anunț, ca termene, ca să știți exact, să nu fie așa, pe surse, că termenele legate de DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, proiect împărțit în două sectoare, se prezintă astfel. Primul sector, cu istoria pe care o amintea domnul președinte – acum, lucrurile s-au reluat.

În data de 7.01.2022, adică în două săptămâni, se va transmite către ANAP, spre validare, această licitație, și anume proiectare plus execuție. Depunerile de oferte se vor face până pe 21 martie, evaluarea de proiecte până pe 21 iunie, iar noi credem că vom comunica rezultatul procedurii de atribuire undeva în luna august 2022.

Este un proiect pe care țin foarte mult să îl realizăm. Țin foarte mult ca la jumătatea anului viitor să semnăm contractul. Țin foarte mult să se înceapă lucrările astfel încât, indiferent de ce se va întâmpla, acest proiect să meargă înainte, indiferent de titularul de la acest minister.

Pe sectorul 2, și anume Târgoviște – Sinaia, avem termenul-limită de depunere de oferte 15 ianuarie 2022. În principiu, ar trebui să semnăm acest contract cu aceleași termene (proiectare plus execuție).Dacă nu avem contestații la jumătatea lunii martie să se intre în proiectul respectiv și în desfășurarea contractului.

Am semnat săptămâna trecută contractul proiectare plus execuție a drumului Bâldana – Titu. Acest contract a fost atribuit și se va derula pe durata a 26 luni, proiectare plus execuție.Astfel,la finalul acestui interval, proiectul să fie implementat”, a declarat Sorin Grindeanu.

Vicepremierul României l-a felicitat pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița Corneliu Ștefan pentru implicarea și promovarea continuă a proiectelor ce vizează realizarea celor trei centuri ocolitoare de la Târgoviște, Găești și Pucioasa-Fieni.

De ce spun că îl felicit? Pentru că domnul președinte Corneliu Ștefan s-a mișcat, dacă pot să mă exprim astfel, foarte repede.A dat hotărârile de consiliu județean pentru ca noi, cei de la Ministerul Transporturilor, să putem să descentralizăm aceste lucrări. Este un lucru pe care mi-l doresc foarte mult. Vreau ca aceste proiecte de tipul variantă de ocolire sau drumuri expres, mai simple, să fie date către autoritățile locale. Acestea trebuie să le ducă la bun sfârșit, pentru ca, în final, Ministerul Transporturilor să plătească lucrările respective, a precizat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a afirmat, în premieră, cu sinceritate, realist, că această predare a unor lucrări de infrastructură către autoritățile județene este absolut necesară, în contextul în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu mai are posibilitatea de a face față proiectelor pe care le are în derulare.

„Avem situații cu niște termene, foarte lungi, chiar pentru lucruri simple, și CNAIR-ul este sufocat de proiecte de acest tip.

Am luat hotărârea de a descentraliza aceste proiecte de mai mică amploare, ca ele să fie implementate de autotitățile locale, iar Ministerul Transporturilor, în final, să plătească toate aceste lucrări.

Consiliul Județean Dâmbovița a făcut rapid ce avea de făcut, și anume să dea hotărârile de consiliu județean. Urmează, la nivel de CNAIR, să aprobăm în consiliul de administrație această procedură de descentralizare pentru cele 3 variante ocolitoare. Cred că e o soluție foarte bună, nu doar în Dâmbovița, ci în toată țara.

Autoritățile locale au un interes mult mai mare de a realiza aceste tipuri de lucrări decât autorităție centrale.Pot vedea mult mai bine fiecare fază a proiectului, a programului respectiv. Pot verifica toți termenii contractului, inclusiv cei care țin de durată”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT