Connect with us

ACTUALITATE

Spital de stat cere bani pentru testarea COVID! În toamnă a organizat chetă publică!

Publicat

pe

Consiliul de Administrație al Spitalului Orasenesc Găești, judetul Dâmbovița, a aprobat instituirea unei plăți, respectiv 22 de lei, pentru testarea COVID. Potrivit managerului dr. Laurențiu Belușică, taxa nu s-ar aplica decât celor care vor să obțină certificatul verde, adică persoanelor care nu prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus.

În realitate, se pare că li s-ar fi cerut bani și celor care au venit la spital de nevoie. O doamnă, cadru medical, a povestit fazetarilor de la Cronica de Găești, că s-a prezentat la Spitalul Găești, împreună cu copilul de 9 ani și cu mama sa, pentru a confirma diagnosticul de infectare cu coronavirus și i s-a cerut să plătească taxa de 22 de lei fără a fi întrebată dacă membrii familiei sale au sau nu simptome de boală.

”Situația de la Spitalul Găești este strigătoare la cer. Ni se cer bani pentru testarea COVID. Înțeleg să venim cu teste pentru a ne testa, dar să percepi taxă de recoltare la un spital de stat??? Unde s-a mai pomenit așa ceva în țara asta? Aș vrea să știu și eu un spital de stat care mai procedează la fel. De ce mai plătim CASS?”.

Managerul Belușică spune că decizia de a introduce taxa de 22 de lei a fost luată din cauza problemelor financiare cu care se confruntă spitalul și că va fi eliminată imediat ce se vor găsi alte resurse. De asemenea, insistă că nu sunt puse să plătească persoanele simptomatice, însă afirmă că sunt foarte mulți cei care expun simptome pe care nu le au de fapt.

Reamintim și faptul că, în toamna anului trecut, Spitalul Găești a dat știrea zilei, organizând o chetă publică, plasând urne în oraș pentru a strânge bani, motivând, ca și acum, lipsa de fonduri. Imediat, a venit replica directorului Casei Județene de Asigurări de Sănătate, care a punctat, cu cifre, că unitatea medicală din Găești a primit bani peste plafonul contractat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite