Connect with us

ACTUALITATE

Avocatul Cornel Stan s-a înălţat către Baroul Etern

Publicat

pe

Sunt aproape şase ani de când mă întrebam retoric dacă mult regretatul nostru Confrate, mentorul şi prietenul meu Andrei „Lulu” VLAD, ce tocmai trecuse în viaţa veşnică, avea să fie ultimul ARTIST din Baroul DAMBOVITA – sau, cine ştie…

Răspunsul mi-a fost dat acum, când soarta implacabilă a curmat şi existenţa pământeană a celui care a fost avocatul Corneliu „Cornel” Emilian STAN, plecat spre cele veşnice, unde se va reîntâlni cu prietenii săi, cândva de nedespărţit, şi ei dispăruţi prematur dintre noi, avocaţii TUDOR „Spirică” şi „Petrică” APOSTOIU – desigur sub privirile paternalist înţelegătoare, îngăduitor protectoare ale domnului avocat „Titel” ANCA, om de o rară calitate, din alte vremuri, definitiv apuse, de o mare cultură şi înţelepciune, de o desăvârşită fineţe, profesionist remarcabil, unul dintre cei mai respectabili avocaţi pe care am avut imensul privilegiu să-i cunosc.

De un temperament clocotitor până la paroxism, animat de un veşnic foc lăuntric, cu o privire de vultur ce-i lumina chipul acvilin, în stilul său inconfundabil şi de nestăvilit, asemenea unui motor ce se auto-ambalează cu riscul de a exploda, într-o permanentă căutare de „altceva”, elitist, perfecţionist, Cornel Stan a fost, în stilul său propriu şi inimitabil, un adevărat… ALTFEL de ARTIST printre AVOCATI.

Jurist cu o pregătire temeinică, excelent cunoscător al Dreptului Roman, talentat, înzestrat cu un rarisim „simţ al barei”, lipsit de trac, de o spontaneitate deconcertantă şi o eficacitate redutabilă, cititor asiduu, cu un uimitor simţ literar, având o remarcabilă cultură multidisciplinară, înzestrat cu un umor de o calitate de invidiat, excelent orator, Cornel Stan era predestinat unei cariere de avocat.

Intervenţiile şi pledoariile sale, adeseori surprinzătoare în fapt şi / sau în drept, dar întotdeauna spumoase, mai mereu însoţite de o incontestabilă teatralitate a gestului şi / sau a verbului, melanj savant de genial spontan şi regie studiată, au fost admirate de către confraţii de calitate, fie ei şi adversari pro tempore, activitatea sa fiind recunoscută şi preţuită cum se cuvine de către toţi magistraţii profesionişti.

Confratele nostru Cornel Stan, a cărui dispariţie prematură o deplorăm, a fost o fiinţă superioară. Şi-a onorat Profesia. Şi-a respectat colegii şi adversarii. A format jurişti de mare valoare. A fost un adevărat prieten. Şi-a iubit familia cu pasiune, cu o corectitudine şi un devotament rar întâlnit – mai întâi ca fiu şi nepot, apoi ca soţ şi tată a doi copii minunaţi, pe care-i adora, iar în fine, ca bunic plin de speranţe. De acum înainte, de Acolo de Sus, va veghea cu străşnicie asupra lor…

În aceste vremuri de restrişte, ştim că toţi confraţii noştri ajunşi în Baroul Etern îl vor ruga pe Dumnezeu să ne protejeze Baroul, pe membrii săi şi familiile lor.

Dragul nostru Cornel, ne este dor de tine… Vei fi veşnic în inimile noastre, în Baroul nostru, unde ai locul tău de onoare. La Secretariatul Baroului Etern te va întâmpina domnul Costel Tesileanu, cu râsul lui contagios, ce-mi răsună şi acum în minte… DUMNEZEU să te Ierte, să te odihnească şi să-ţi călăuzească sufletul!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CODUL ROȘU de CANICULĂ a fost prelungit și pentru luni și marți, 15 și 16 iulie 2024

Publicat

pe

Valul de căldură va continua să se intensifice în România. Meteorologii au prelungit codul roșu de caniculă și pentru zilele de luni și marți, 15 și 16 iulie 2024 – conform hărții de mai sus.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Atenție! Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Reamintim că este în vigoare un cod roșu de caniculă și pentru astăzi și mâine, 13 și 14 iulie, conform hărții de mai jos.

Vă rugăm să fiți precauți și să luați măsuri pentru a vă proteja sănătatea! – este mesajul transmis de ISU Dâmbovița.

✅️ Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!
✅️ Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!
✅️ Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!
✅️ Consumați fructe și legume proaspete!
✅️ NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite! Vă reamintim că arderea vegetației uscate este interzisă!
✅️ Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare!

Consultați site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie și aflați mai multe despre codurile emise https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Informații despre modul de comportare pe timp de caniculă pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto adaptarea conduitei în trafic, în condițiile temperaturilor deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat prognozate de Administrația Națională de Meteorologie pentru această perioadă.

Recomandări pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere:

– înainte de a porni la drum, asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald, iar sistemele de climatizare sunt funcționale;

– atenție la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți conducătorilor auto în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic;

– evitați pe cât posibil călătoriile în jurul după-amiezii, în special șoferii cu probleme de sănătate;

– în cazul călătoriilor pe distanțe mai lungi, efectuați opriri regulate, în spațiile de servicii sau în parcările amenajate, pentru odihnă și hidratare corespunzătoare, pentru a preveni instalarea stării de oboseală, cu consecințe negative asupra vigilenței la volan;

– păstrați o distanță adecvată față de autovehiculul din față, pentru a putea reacționa în siguranță în caz de nevoie; folosiți centura de siguranță și dispozitivele de fixare pentru protejarea pasagerilor;

– încercați să vă păstrați calmul pe toată durata deplasării și să manifestați respect în trafic, întrucât comportamentul agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări tragice!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

În cod roșu de caniculă se întrerup activitățile fizice ale angajaților, atenționează Inspecția Muncii

Publicat

pe

Suntem sub cod roșu de caniculă. În aceste condiții, intervin de drept norme care trebuie respectate cu maximă responsabilitat, mai ales de către angajatori. De urmărirea îndeplinirii acestor obligații se ocupă inspectorii ITM.

Conform dispozițiilor transmise de Inspecția Muncii, angajatorii sunt obligați să ia măsuri de protecție a salariaților în perioadele cu temperaturi extreme. Practic, se reduce ritmul activităților fizice și se asigură doi-patru litri de apă.

Iată care sunt măsurile pe care sunt obligați să le ia angajatorii pentru ameliorarea condiţiilor de muncă și pentru asigurarea stării de sănătate a salariaților:

– reducerea intensității şi ritmului activităţilor fizice;
– asigurarea ventilației la locurile de muncă;
– alternarea efortului dinamic cu cel static;alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.
– asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri / persoană / schimb;
– asigurarea echipamentului individual de protecţie;asigurarea de duşuri.

„Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute la art. 4 şi 5 vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru;eşalonarea pe doua perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00, în cazurile prevăzute la art. 4.

Întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Măsurile prevăzute la alin. (1) se vor stabili dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv.

Perioadele de reducere a duratei zilei de lucru, de eşalonare a zilei de lucru sau de întrerupere colectivă a lucrului se vor stabili o dată cu măsurile prevăzute la alin. (1).

În unităţile finanţate din fonduri bugetare sau extrabugetare măsurile prevăzute la alin. (1) vor fi stabilite, după caz, de ordonatorul de credite sau de conducătorul unităţii”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite