Connect with us

ACTUALITATE

Avocatul Cornel Stan s-a înălţat către Baroul Etern

Publicat

pe

Sunt aproape şase ani de când mă întrebam retoric dacă mult regretatul nostru Confrate, mentorul şi prietenul meu Andrei „Lulu” VLAD, ce tocmai trecuse în viaţa veşnică, avea să fie ultimul ARTIST din Baroul DAMBOVITA – sau, cine ştie…

Răspunsul mi-a fost dat acum, când soarta implacabilă a curmat şi existenţa pământeană a celui care a fost avocatul Corneliu „Cornel” Emilian STAN, plecat spre cele veşnice, unde se va reîntâlni cu prietenii săi, cândva de nedespărţit, şi ei dispăruţi prematur dintre noi, avocaţii TUDOR „Spirică” şi „Petrică” APOSTOIU – desigur sub privirile paternalist înţelegătoare, îngăduitor protectoare ale domnului avocat „Titel” ANCA, om de o rară calitate, din alte vremuri, definitiv apuse, de o mare cultură şi înţelepciune, de o desăvârşită fineţe, profesionist remarcabil, unul dintre cei mai respectabili avocaţi pe care am avut imensul privilegiu să-i cunosc.

De un temperament clocotitor până la paroxism, animat de un veşnic foc lăuntric, cu o privire de vultur ce-i lumina chipul acvilin, în stilul său inconfundabil şi de nestăvilit, asemenea unui motor ce se auto-ambalează cu riscul de a exploda, într-o permanentă căutare de „altceva”, elitist, perfecţionist, Cornel Stan a fost, în stilul său propriu şi inimitabil, un adevărat… ALTFEL de ARTIST printre AVOCATI.

Jurist cu o pregătire temeinică, excelent cunoscător al Dreptului Roman, talentat, înzestrat cu un rarisim „simţ al barei”, lipsit de trac, de o spontaneitate deconcertantă şi o eficacitate redutabilă, cititor asiduu, cu un uimitor simţ literar, având o remarcabilă cultură multidisciplinară, înzestrat cu un umor de o calitate de invidiat, excelent orator, Cornel Stan era predestinat unei cariere de avocat.

Intervenţiile şi pledoariile sale, adeseori surprinzătoare în fapt şi / sau în drept, dar întotdeauna spumoase, mai mereu însoţite de o incontestabilă teatralitate a gestului şi / sau a verbului, melanj savant de genial spontan şi regie studiată, au fost admirate de către confraţii de calitate, fie ei şi adversari pro tempore, activitatea sa fiind recunoscută şi preţuită cum se cuvine de către toţi magistraţii profesionişti.

Confratele nostru Cornel Stan, a cărui dispariţie prematură o deplorăm, a fost o fiinţă superioară. Şi-a onorat Profesia. Şi-a respectat colegii şi adversarii. A format jurişti de mare valoare. A fost un adevărat prieten. Şi-a iubit familia cu pasiune, cu o corectitudine şi un devotament rar întâlnit – mai întâi ca fiu şi nepot, apoi ca soţ şi tată a doi copii minunaţi, pe care-i adora, iar în fine, ca bunic plin de speranţe. De acum înainte, de Acolo de Sus, va veghea cu străşnicie asupra lor…

În aceste vremuri de restrişte, ştim că toţi confraţii noştri ajunşi în Baroul Etern îl vor ruga pe Dumnezeu să ne protejeze Baroul, pe membrii săi şi familiile lor.

Dragul nostru Cornel, ne este dor de tine… Vei fi veşnic în inimile noastre, în Baroul nostru, unde ai locul tău de onoare. La Secretariatul Baroului Etern te va întâmpina domnul Costel Tesileanu, cu râsul lui contagios, ce-mi răsună şi acum în minte… DUMNEZEU să te Ierte, să te odihnească şi să-ţi călăuzească sufletul!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT