Connect with us

POLITIC

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia a avut o întrevedere cu senatorul Titus Corlățean

Publicat

pe

Președintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, Titus Corlăţean, a avut, la începutul acestei săptămâni, o întrevedere cu Eva Maria Liimets – ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, aflată într-o vizită oficială la București.

La discuții au mai participat Roberta Anastase – vicepreședintele Comisiei pentru Politică Externă, Cristian Bordei – secretarul Comisiei, Ion Prioteasa – membru al Comisiei, Daniela Gîtman – secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Călin Rolo Stoica – ambasadorul României în Republica Estonia.

Ministrul eston a fost însoțit de Ingrid Kressel Vinciguerra, ambasadorul Republicii Estonia în România.

În cadrul întâlnirii, au fost evidențiate relațiile politice solide existente între cele două țări partenere în Uniunea Europeană și aliate în NATO, țări care au aniversat, anul trecut, 30 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

„De asemenea, cei doi oficiali au subliniat importanța continuării eforturilor de a spori cooperarea economică, inclusiv investițiile, multiplicarea contactelor directe între comunitățile de afaceri reprezentând un instrument foarte util pentru a impulsiona comerțul”, se precizează într-un comunicat remis de Senatul României.

Totodată, întâlnirea a constituit un bun prilej pentru o evaluare, din perspectivă europeană și euroatlantică, a evoluțiilor externe de securitate extrem de preocupante din bazinul lărgit al Mării Negre și respectiv al Mării Baltice. Cei doi oficiali au condamnat în termeni fermi agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei și și-au exprimat sprijinul pentru integritatea teritorială, independența și suveranitatea Ucrainei, precum și solidaritatea cu poporul ucrainean.

„Senatorul Titus Corlățean a menționat că România acționează responsabil și în deplină solidaritate pentru a asigura nevoile imediate ale refugiaților ucraineni care ajung în țara noastră.

Demnitarul român a exprimat îngrijorarea față de presiunile la care sunt supuse Republica Moldova și Georgia, subliniind necesitatea continuării extinderii sprijinului politic și asistenței practice, cu scopul de a întări eforturile acestor state de a-și consolida rezistența și capacitatea de apărare. A fost exprimată susținerea politică consecventă pentru agenda europeană a Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei.

Titus Corlățean a apreciat sprijinul constant al Estoniei pentru obiectivele României de aderare la OCDE și respectiv la spațiul Schengen”, se mai precizează în comunicatul Senatului României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Senatorul Dragoș Popescu de la Dâmboviţa a părăsit USR pentru REPER-ul lui Cioloș

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Senatorul USR-PLUS de Dâmbovița, Dragoş Popescu, cunoscut în județ datorită unor ieșiri în spațiul public în perioada pandemiei când s-a pornit împotriva unor restaurante din Târgoviște, solicitant închiderea acestora pe motiv că nu respectau restricțiile, părăsește barca USR, partidul care l-a catapultat pe scena politică.

Dragoș Popescu a anunțat că dorește să contribuie la proiectul REPER, noul partid înjghebat de orgoliosul Dacian Cioloş. Se pare că 11 parlamentari de la USR-PLUS vor intra în formațiunea creată de Cioloș.

„Drumul meu în politică a început ca membru PLUS, un partid nou, deoarece am crezut și cred că și în România politica poate să fie făcută pentru cetățeni. Onest, cinstit, curat. Am valori democratice, principii solide și nu pot face compromisuri doar de dragul unor funcții vremelnice. Cred că menirea oamenilor politici este de a găsi soluții pentru ca România să devină mai bună.

Vreau să contribui la proiectul politic REPER cu încredere într-un leadership bazat pe profesionalism și spirit de echipă. Scopul meu rămâne construirea unei Românii mai bune pentru noi și generațiile ce vor urma.

Voi continua să lucrez pe problemele care m-au preocupat și în această primă jumătate a mandatului de senator: calitatea mediului, accesibilizarea și transparentizarea datelor publice, reforma instituțională, cu angrenarea în procesele de decizie și de elaborare a politicilor publice a societății civile, a experților și a mediului de afaceri.

Alături de colegii mei Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dacian Cioloş, Dragoș Tudorache, Alin Mituța, Cosmin Poteraș, Cristina Rizea, Alin Prunean ne propunem să construim un REPER european mai bun pentru România”, a scris Dragoș Popescu pe pagina sa de Facebook.

De precizat că distinșii politicieni de la USR-PLUS Dâmbovița nu prea au fost văzuți la culoare. Interacțiunea dumnealor cu presa aproape că a lipsit cu desăvârșire. Cât privește viitorul proiectului REPER, cu siguranță va supraviețui într-un ghiveci, udat din când în când, ca și celelalte partidulețe înființate din ambiția unor foști lideri, care nu prea au vrut să creadă că atunci când au ieșit din primul rând, din varii motive, le-a apus și steaua. Exemple sunt nenumărate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT