Connect with us

Dâmboviţa

Deputatul Radu Popa prezintă măsurile sociale care vor fi aplicate în 2023

Publicat

pe

Reprezentanții PSD își respectă promisiunile față de români, chiar dacă postura de membri într-un Guvern de coaliție alături de PNL nu este tocmai favorabilă măsurilor de sorginte socială care trebuie implementate mai ales în această perioadă de criză economică, accentuată și de războiul din Ucraina.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, ne anunță că, începând cu 1 ianuarie 2023, Guvernul PSD-PNL va promova o serie de măsuri care să protejeze populația de valul scumpirilor și inflație. Pensiile vor crește cu 12,5%. Persoanele cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor pentru energie de 1.400 de lei pe an. Salariul minim va crește de la 1 ianuarie la 3.000 de lei.

Alocațiile pentru copii vor fi majorate cu rata inflației. Bătrânii cu pensii sub 1.500 de lei vor primi în 2023 câte 1.000 de lei drept ajutor, banii urmând să fie acordați în două tranșe. Pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi, în același mod suma, de 800 de lei, iar cei cu pensii sub 3.000 de lei vor beneficia de 600 de lei.

Indemnizațiile veteranilor de război și ale urmașilor acestora vor fi indexate cu 30%. Valoarea voucherelor pentru alimente și masă caldă va crește la 125 de lei lunar. De asemenea, persoanele cu handicap vor primi cea de-a 13-a indemnizație. Ne-a mai precizat parlamentarul social democrat că salariul minim în domeniul construcțiilor, în 2023, va crește la 4.000 de lei brut.

„Aceasta este dovada că PSD este cel mai aproape de oameni. Suntem partidul care ne ținem promisiunile și ne gândim la cei care se descurcă mai greu, în această perioadă deosebit de dificilă”, a adăugat Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Bărbat din Malu cu Flori dispărut de acasă, găsit în șoc termic termic într-o livadă

Publicat

pe

Efective sporite de polițiști, jandarmi, pompieri dar și voluntari au participat, ieri – 30 noiembrie 2022, la o misiune de căutare a unei persoane dispărute de la domiciliu în data de 28 noiembrie.

Un bărbat de 52 de ani, din Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a plecat de acasă. Familia a alertat autoritățile după ce au văzut că acesta nu mai apare.

După aproximativ 3 ore de căutări, cetățeanul a fost găsit într-o livadă. A fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital întrucât se afla în șoc termic și prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe brațe și pe picioare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats