Conectați-vă cu noi

OPINII

Vremuri tulburi

Publicat

pe

Suntem atât de absorbiţi de sindromul urii, de a face rău celui de lângă noi, de a pune „bine” vecinul, prietenul, adversarul social şi politic, încât am uitat de bucurii, de firesc, de cea ce ne reprezintă, de existenţa cotidiană. Am trecut la diverse catastrofa alimentară care se apropie.

Nevăzutul virus al pestei porcine africane ne-a devalizat combinatele de suine. Zeci de mii de porci au fost eutanasiaţi şi mai urmează alţii. Fermieri băgaţi în faliment, sute de oameni rămaşi fără locuri de muncă şi coşmarul nu s-a oprit.

Prin satele României atinse de cumplita molimă umblă veterinarii, jandarmii şi militarii din poartă în poartă şi omoară groşteii gospodarilor. Plâng bătrânele pe la porţi, gândindu-se amarnic că, la iarnă, nu vor avea să pună pe masă nepoţilor o bucată de şoric sau tradiţionalii cârnăciori.

Simt oamenii cum se clatină pământul sub ei, când văd bietele animale sacrificate în afara rostului firii. Şi lucrurile nu se opresc aici. Boala se întinde. Aproape zilnic aflăm că mai apare un focar. Dacă o ţinem tot aşa, România va ajunge o ţară unde porcii pot fi priviţi doar la grădină zoologică, iar carnea ne va fi adusă din Occident în şiruri de TIR-uri, evident, la preţurile impuse de ei.

Mai nou, aflăm cu tristeţe că vor fi distruse şi culturile agricole din zonele în carantină, dacă se constată că pe terenurile respective au migrat mistreţii. Va fi luată la rând fauna, toate animalele sălbatice vor fi masacrate. Şi cine ştie ce ne mai aşteaptă…

În tot acest răstimp, stăm de mitinguri sterile, de bălăcăreală pe reţelele de socializare, în studiourile tv sau aiurea. Răutatea musteşte. Am auzit pe unul că declara cu nonşalanţă, sigur pe el, că în România e stare de asediu şi că anihilarea fizică a adversarului face parte din normalitate.

Românii, cândva un popor bun, deschis, primitor, jovial, zâmbitor, arătă acum lumii un alt film. Parcă nu suntem noi…

Politicienii sunt debusolaţi, nu mai au cârmă. Forţa argumentului prezentat delicat, politicos, cu ştaif, a dispărut. A ajuns la modă înjurătura, conflictul, sesizările la parchet, la Curtea Constituţională. Mu… are acum valoare de lozincă revoluţionară!?

Stăm în poartă, cu pancarta în mână şi protestăm în timp ce, în spate, casa ne arde. Aruncăm o ocheadă, o lăsăm aşa şi scandăm în continuare. Pare mai important…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Plăcinte şi praf de puşcă!

Publicat

pe

Evenimentul organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, de senatorul PSD Adrian Ţuţuianu şi ceilalţi parlamentari a fost unul de aplaudat, absolut necesar, util, în ideea promovării meleagurilor dâmboviţene, a tot ceea ce există şi se întâmplă frumos aici.

Să aduci Dâmboviţa în Parlamentul României cu tot ceea ce are mai pitoresc, de interes economic, turistic şi istoric este un fapt care ar fi putut fi realizat mai demult. Bine, niciodată nu este prea târziu.

Numai că fascinaţia şi pozitivismul emanat de această manifestare intitulată „Descoperă Dâmboviţa” şi pentru care s-a muncit din greu au nimerit într-o perioadă tulbure, de convulsii partinice, când liderul Ţuţuianu, unul dintre puciştii anti-Dragnea, este urmărit pas cu pas şi pus la colţ de mai toţi colegii de la Bucureşti şi din ţară, care până mai ieri îl asigurau de ataşamentul lor faţă de gruparea iluminaţilor din PSD şi care, acum, au intrat spăşiţi în tabăra lui Liviu Dragnea.

Reprezentanţii presei din Bucureşti, centrale cum se spune după moştenitul obicei comunist, nu au prea avut ochi pentru expoziţia dâmboviţeană, cu delicatesuri, cu produse tradiţionale etalate cu pricepere. Au gustat din plăcintă, din mere şi pere, dar au privit mai în spate, mai în dedesubtul lucrurilor. Au scanat şi au văzut în eveniment o regie, o sfidare la adresa lui Dragnea, o demonstraţie de forţă a organizaţiei PSD Dâmboviţa, una dintre cele mai puternice din ţară.

Nu i-a preocupat reţetarul preparatelor şi nici pitorescul dâmboviţean. Au fost număraţi primarii, parlamentarii, oamenii care erau strânşi ca un zid în jurul lui Adrian Ţuţuianu. Titlurile de genul „Ţuţuianu îl ia cu asalt pe Dragnea”, „Mineriada lui Ţuţuianu”, „Primarii dâmboviţeni aduşi la uşa lui Dragnea” au curs cu nemiluita…

Credeţi că i-a interesat plăcintele de Cândeşti, ţuica de Moroeni, merele de la Voineşti sau brânza de căpriţă? Aş! Toată lumea voia să ştie care mai este situaţia din partid, relaţia senatorului Ţuţuianu cu Dragnea. Ce strategii adoptă. Cum se va manifesta în următoarea perioadă. Dacă părăseşte PSD, de ce sunt primarii veniţi la Parlament etc. Voiau o ştire de breaking news, mai tare decât rachia fabricată la Cândeşti!

Şi, uite aşa, o expoziţie fantastică, clădită cu gust şi migală, cu un mesaj clar, a fost parţial deturnată de balaurul politic dezlănţuit. Aici am ajuns! Şi nu ne oprim!

Citește în continuare

OPINII

E vremea hoardelor politice!

Publicat

pe

Se injectează pe piaţa zvonurilor politice din Dâmboviţa tot felul de informaţii cu privire la cine va prelua cârma PSD Dâmboviţa după eşecul comando-ului anti-Dragnea din care a făcut parte şi liderul Adrian Ţuţuianu.

Americanul le numeşte fake news, noi le spunem dezinformări cu scop şi ţintă, căci nimic nu se aruncă în spaţiul public fără un plan bine pus la punct.

Şi, fiindcă tot se apropie cu paşi repezi scrutinurile electorale, mai întâi europarlamentarele şi prezidenţialele, apoi localele şi parlamentarele naţionale, cum este obiceiul, încep să-şi facă apariţia, mai întâi prin goarnele aservite, aşa-zişii politicieni de prin Bucureşti.

O să se ivească şi ceva trusturi de presă, se cumpără sau se închiriază sedii, se stabilesc oştile media, mijesc publicaţii noi sau vreo televiziune. Tot tacâmul premergător noianului de alegeri, inclusiv atacurile mizerabile, în special la liderii aflaţi la putere sau la presa obiectivă.

Nu este nimic nou sub soare, procedura este arhicunoscută de 30 de ani! Să vedem acum sub ce stindarde vor descăleca unii în Dâmboviţa şi cine sunt cei care se vor înşira în spatele lor. Se aude că vom avea surprize în momentul în care se va înfiripa filiala formaţiunii lui Cioloş. Mai vedem.

Se tot avansează numele Rovanei Plumb, ministrul Fondurilor Europene şi parlamentar de Dâmboviţa, că va fi unsă de Dragnea în locul lui Ţuţuianu. Nu ştiu dacă doamna de fier a PSD-ul mai poate face faţă atâtor îndatoriri politice şi guvernamentale. De ce ar mai dori Rovana Plumb să ia locul lui Ţuţuianu? Este clar, între cei doi nu a existat niciodată o prietenie statornică, tot timpul au planat nuanţele cenuşii ale suspiciunii şi neîncrederii, dar s-au tolerat politic şi a fost constructiv.

Rovana a ieşit fără probleme parlamentar, eurodeputat, când la conducerea PSD Dâmboviţa s-au aflat fie regretatul Ion Stan, fie actualul Adrian Ţuţuianu. Este greu de crezut că nu ştie cine este buldozerul electoral în Dâmboviţa şi se aruncă orbeşte în nisipurile mişcătoare din judeţ.

Şi apoi, Liviu Dragnea, şeful PSD, nu cred că vrea să tulbure o organizaţie puternică tocmai acum în pragul unor alegeri, când duşmanii din afară sunt din ce în ce mai mulţi. Un om politic adevărat nu ar avea reacţii de răzbunare faţă de semnatarii demersului împotriva sa. Poate i-ar izola un pic, dar i-ar tolera şi lăsa să-şi facă treaba pentru partid. Să îi elimini acum ar demonstra că, de fapt, eşti despot, tiran, nu politician care se gândeşte la ţară, la unitatea partidului.

Evident, eliminarea lui Adrian Ţuţuianu este dorită în primul rând de opoziţie, de organizaţia PNL Dâmboviţa, care nici nu moare, nici nu trăieşte, parcă aşteaptă minuni. Şi asta cu debarcarea lui Ţuţuianu ar fi o mare minune pentru ei şi pentru cei care îşi pregătesc intrarea în Dâmboviţa!

P.S. – Minunile în politică nu prea se întâmplă şi, de obicei, conform tradiţiei româneşti, ţin doar trei zile. Şi, politică cu ziua, cine mai face?

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!